Varga Ákos

Fitnesz

Egy év otthon edzés után 15 évesen gondoltam azt, hogy nekem le kell mennem az edzőterembe és megmutatni az embereknek, hogy ki vagyok. Ez nagy hiba volt. Hozzáértés nélkül kezdtük el dobálni a súlyokat az akkori edzőtársammal, nagy súlyokkal, erőltetve az ismétléseket. Kész röhej volt az egész, a „nagyöregek” közül nem egyszer jöttek oda hozzánk, hogy figyeljetek, ezt azért ne, nem így kell, lényeg a fokozatosság. Persze nem nagyon törődtünk ezzel, meg akartuk mutatni a világnak, hogy mi is ezen a Földön élünk és kemények vagyunk. Végül a sok szabálytalan kivitelezés megölte a vállaimat és maradandó mozgásszervi rendellenességek alakultak ki a vállövemben, ami sajnos azóta se jött rendbe. A Pécsi Tudományegyetem testnevelés szakán és személyi edző képzésén tanultam meg utólag, hogy hogyan kellett volna elkezdeni. Megszereztem a kellő ismereteket a test edzéséhez, és mára tudatosan felépített szisztéma alapján dolgozom. Körülbelül nyolc éves edzéstapasztalattal a hátam mögött, személyi edzőként fogom bemutatni nektek a „szakma” csínját-bínját. Próbálom majd legjobb tudásom szerint átadni a tudnivalókat mindenről, ami konditermi edzés. Remélem élvezhető és hasznos lesz mindenki számára! Személyesen a pécsi áruházunkban találkozhattok velem és kereshettek kérdéseitekkel.

Fehérjefogyasztási tanácsok

Régi sztori, hogy az izmos ember igyon tejet, ugyanis, ahogy a mondás tartja: erő, izom - tejet iszom! Sajnos nem a tejtől leszel izmos, el kell, hogy szomorítsalak! Sok összetevője mellett a tej nem tartalmaz annyi fehérjét, mint amennyire nekünk szükségünk lenne egy edzés után. Meg kéne inni ehhez azt az 1 liter tejet, amit még oly sok mindenhez felhasználhatnánk! Viszont! A tej is tartalmaz fehérjét, kazein formájában, aminek viszont a felszívódási ideje lassabb, mint a tejsavó fehérjének. Napközben vagy lefekvés előtti turmixba a kazein viszont tökéletes!

Tovább olvasok

Izmot akarok építeni!

Aki ráadja a fejét az életmódváltásra, ő már jó úton van! Ha meg is akar tanulni okosan edzeni, akkor mondhatni sínen van. Aki pedig izmot is akar építeni, ő lehet a legnagyobb király korunkban! Kezdj hát bele, csak a gyengeségeid tudod vele elveszteni!

Tovább olvasok

Felépülés vakbélműtét után

A hat héttel ezelőtti vakbélműtét nyomai még sokáig látszani fognak, ennek ellenére a visszatérés sokkal jobban sikerült, mint gondoltam! Ha kíváncsi vagy, hogyan kezdd újra az edzéseket egy hasi műtét után, figyelj, és tanulj!

Tovább olvasok

Majd holnap…

A visszatérés nem egyszerű, egy csomó mindenre kell odafigyelned, hogy helyesen csináld. Sokat nyerhetsz, de árthatsz is a testednek vele! Gyere el a Velence korzóra, és tedd fel sporttal kapcsolatos kérdéseidet a blogíró-olvasó találkozónkon június 24-én!

Tovább olvasok

A Vakbélelt 1.0

Ha egy kellemetlen időpontban, egy kellemetlen fájdalmat érzel a köldököd és az alhasad jobb oldalán, van okod félni. Ha vakbél, akkor kórház! Mitől, hogyan és miért így? Megvan rá a válasz.

Tovább olvasok

Breaking! Elkezdődött az izmok háborúja!

Tudjátok mit jelent edzeni?  Egy tudatosan felépített rendszert, vagyis magát az életet. Ha nem mozogsz rendszeresen, előbb-utóbb bajba kerülsz és vigyázz, mert ha hosszú és szép életet szeretnél, azért bizony, valamit tenned is kell.

Tovább olvasok