Cikkek kutya edzés témában

FutniYo – kutyával még jobb!

Kerülgettem ezt a témát már néhány oldalról, de most kezd elkapni a gépszíj, egészen beletenyereltem ebbe a futósdiba. Bár a világot még mindig nem váltom meg sem tempó, sem táv tekintetében, máris rengeteget tanultam a legutóbbi canicrossos kalandjaink óta, és ami még jobb: megszerettem a futást!

Tovább olvasok

Scooterre fel!

A szánhúzóversenyek egyik külön száma az ún. “scooter”, ami pontosan az, aminek hangzik: rollerezés. Természetesen állati erő segítségével. Nem célom még egy területen versenyezni, de mikor a mindenható szociális háló feldobta, hogy egy ismerősöm megválna a használt gépétől, lecsaptam rá, hisz kiváló fárasztási eszköz, ráadásul jó buli is.

Tovább olvasok

Kutyák vs tonnák

A zene dübörög, a tömeg hajrázva morajlik, a háttérben a versenytársak ideges ugatása zúg. De az egészből nem hallasz semmit. A pályán csak ketten vagytok, Ő meg TE és semmi más nem számít. A szemedbe néz és vár a szavadra, hallod a sípszót valahol a távolban és indítasz. Először csak hívod, kezedben a játékával, aztán ahogy látod, hogy próbálja megindítani a kocsit az adrenalin megindul és azon kapod magad, hogy ordítva biztatod, ő pedig megindul a súlyokkal megrakott kocsival, a körme belemélyed a pálya borításába, az orra a földet súrolja és megy előre. Fogynak a méterek, te araszolsz hátra, ő pedig követ. A lábad egyszer csak lecsúszik hátra, elértétek a végét, még néhány centi… a síp megszólal, a kocsi átgördült a vonalon, elhúztátok!

Tovább olvasok