Segítsd futásoddal a daganatos gyerekek gyógyulását!

Az Őrzők Alapítvány munkatársai és önkéntesei azért dolgoznak, hogy a Tűzoltó utcai Gyermekklinika onko-hematológiai részlegén kezelt daganatos és leukémiás gyermekek gyógyulási feltételei javuljanak. Most te is tehetsz gyerekek egészségéért, és ehhez csupán sportolnod szükséges. Szabó-Princz Orsolya, az Őrzők Alapítvány elkötelezett munkatársa mutatja be az alapítvány futónagykövet programját.

A cél: daganatos és leukémiás gyermekek gyógyulási feltételeinek javulása

Hisszük, hogy az Őrzők Alapítvány tevékenységével, valamint önkénteseink és támogatóink segítségével képesek vagyunk jelentős javulást elérni a Tűzoltó utcai Gyermekklinika onko-hematológiai részlegén – mint, a Magyar Gyermekonkológiai Hálózat központján – kezelt daganatos és leukémiás gyermekek gyógyulási feltételeiben.

Főbb tevékenységi körünk:

  • orvosi műszerek vásárlásával segítjük hatékony gyógyításukat,
  • támogatjuk a szülők folyamatos kórházi vagy kórház közeli tartózkodását,
  • hozzájárulunk a tudományos kutatásokhoz és
  • segítjük a beteg gyermekek rehabilitációját.

Jelenleg egy Philips Respironics Cough Assist E70 készülékre gyűjtünk, amely a légúti váladék felköhögésére önállóan képtelen beteg gyermekek köhögésének asszisztálására alkalmas készülék.

Tesszük mindezt a Ti segítségetekkel, adományokkal, támogatásokból. Hogy tudtok segíteni?

Az alapítvány a daganatos és leukémiás gyermekek gyógyulási feltételeinek javulásáért dolgozik.

Légy Őrzők Futónagykövet, segítsd a daganatos gyermekek gyógyulását!

Csatlakozzatok hozzánk, legyetek az Őrzők futónagyköveteink és támogassátok közvetlenül a kisbetegeket, hogy megvívhassák életük talán legnagyobb harcát, és legyőzhessék a rákot!

Legközelebb a 34. Budapest Spar Maratonon (2019. 09. 28-29.) tudtok csatlakozni hozzánk egy rövid jelentkezési kérdőív kitöltésével. 

Szeretsz futni? Most segíthetsz is kedvenc hobbiddal!

Miért éppen a futás?

A sport rehabilitációs és preventív hatásáról gyakran hallunk. A megfelelő testmozgás végzése  számos betegség kialakulásának kockázatát csökkentheti, illetve már kialakult betegségek esetében is jelentősen hozzájárulhat a felépüléshez. Nincs ez másként a daganatos betegeknél sem.

Az onkológiai mozgásterápiának /fizioterápiának a betegség bármely stádiumában létjogosultsága lehet, hiszen a mozgás segíthet a kezeléssel járó kellemetlenségek enyhítésében. A beteg állapotától függően az alacsony és közepes intenzitású edzések javasoltak.

Szakértők szerint érdemes lenne legalább heti 150 percet közepes intenzitású mozgással töltenie a daganatos betegséggel diagnosztizáltaknak is, ami  jelenthet sétát vagy futást is egyaránt, de a beteg állapotától függően akár erősítő edzések bevezetését is javasolják. A sport a lelkünkre is pozitívan hat. Az intenzív onkológiai gyógykezelés alatt álló gyermekek gyakran egy-másfél évig nem járhatnak közösségbe, így testi és szellemi fejlesztésük nem biztosított. Számukra a sport egy remek eszköz fizikai erőnlétük visszaszerzésére, a társadalomba visszaintegrálódásra, a közösségi élet megélésére egyaránt.

Már tudjátok miért a futás! Adjatok új célt neki! Legyetek Ti is az Őrzők futónagykövetei!

 

Az Őrzők Alapítvány futónagykövet programját Szabó-Princz Orsolya, az alapítvány munkatársa mutatta be.

Sporttanácsadó munkatársaink

Sporttanácsadó munkatársaink

Észrevételed, kérdésed van?

Csapatunkat hobbi és intenzív szinten sportolók is alkotják. Így mi is átéltük, milyen kezdőnek lenni egy teljesen új mozgásforma kipróbálásakor, vagy új célokat kitűzve rendszeres sportolókká válni. Nyugodt szívvel írj nekünk, hiszen egy cipőben járunk​!​