Sportolj és hidratálj az Aptoniával!

Mindig nagyon fontos a hidratáltság, ebben a nagy melegben pláne oda kell figyelnünk arra, hogy megfelelő folyadékot fogyasszunk. Mindig a vizet hirdetem, hogy csak a víz jó. Ezt tartom is, viszont azt is belátom, hogy unalmas. Mivel lehetne pótolni a vizet, ami hidratál, nem hízlal - mert nekem ez is fontos - és nem unalmas?

Ez a cikk most nem a cukormentes kóláról fog szólni, mert az hiába kalóriamentes, nem hidratál. Viszont a napokban kipróbáltam az Aptonia (a Decathlon saját márkája) termékek közül a citromos és kókusz-ananászos ízű természetes ásványvíz alapú italát. Na nézzük!

Az összetevők

Szimpatikus, hogy egyrészt cukor- és színezékmentes. Nem hinném, hogy van értelme megszínezni a vizet, csak mert úgy szebb, felesleges káros anyagbevitel. A leírás szerint természetes gyümölcsaromákat tartalmaz. Tartalmaz édesítőt és tartósítószert.

Nagy pozitívum a B12 és magnéziumtartalom, ami sporthoz elengedhetetlen. A terméket  kevésbé intenzív sporthoz ajánlják, segít hidratálni a szervezetet és némi vitamint is pótol, valamint a magnézium segít az izmoknak. E-vitamin tartalma is van, ami a sejtek regenerációját segíti elő. Fél literben is számottevőek a mennyiségek az ásványi anyagot és vitamint tekintve.

Sportital - Az Aptonia kivitelezésének köszönhetően sport közben is könnyen ihatsz

Akár futás közben, megállás nélkül pótolhatod a folyadékot – az Aptonia sportpalackjainak kivitelezése segít ebben.

Energiatartalom

Mivel jelenleg is fogyókúrázom, ezért nálam a kalóriák is fontosak. Az italt 500 ml-es kiszerelésben lehet kapni. Egy palack 10 kalóriát tartalmaz. Igazából sem zsír-, sem cukor-, sem fehérjetartalomról nem beszélhetünk nagy mennyiségben, ez viszont jelen esetben nem meglepő, hisz konkrét célja a terméknek a testünk víz és ásványi anyag pótlása sport közben és után. Azért azt hozzátenném, bármilyen jól hidratál, nem arra lett kitalálva, hogy egész nap víz helyett igyuk.

Számolgassunk: kb. 3 liter vizet iszom meg egy nap (igen nehéz feladat egyébként…). Fél literben van 10 kalória. Ha csak az Aptoniát innám egész nap, az mindössze 60 kalória lenne, és 15 g cukor. Nem rossz. DE! 840 mg magnéziumot vennék magamhoz, ami egyrészt sok, másrészt kalcium nélkül mit sem ér. A magnézium jelentené a legkisebb gondot. A B vitaminok viszont elég nagy számban vannak mindenhol, sok ételt, italt dúsítanak vele, napi 3 literrel 5,7 µg-ot vennénk magunkhoz, ez már túllépi a napi szükségletünket, és itt még nem beszélünk az amúgy más termékekből vagy vitamintablettákból felvett mennyiségről!

Sportital sport közben és után

Torna, futás, kerékpározás közben se felejtsd el a hidratálást!

Egy szó mint száz, sport közben javaslom, mert valóban segíthet a folyadékpótlásban, az izmok regenerálódásában és a fáradtság-érzet leküzdésében, de nem egész nap kell ezt iszogatni.

De a lényeg: finom?

Ha már veszünk ilyesmit, az íze is fontos: igen finom, szerintem. Én akár még egy gyümölcsturmixban is el tudom képzelni, hogy nem csak vízzel vagy tejjel hígítom, hanem kicsit feldobjuk vitaminnal. A palack kivitelezése arra szolgál, hogy akár sport közben, megállás nélkül is tudjunk kortyolni belőle, ezt még nem próbáltam, de ami késik, nem múlik. Az ital ugyan sporthoz lett kitalálva, de egyébként fogyasztható csak simán frissítőként is.

Sportital - Frissíts egyszerűen sport közben is!

Az üveg kialakítása praktikus a sport közbeni folyadékpótláshoz

Te próbáltad már az Aptonia italait sportolás mellé vagy akár a nagy melegben?

György Friderika

György Friderika

Nem voltam sportos alkat, sem fitt. Viszont ahogy felnőttem, elvégeztem a főiskolát és biológusként kiszabadultam a világba: egészségorientált lettem. A... Még több

Észrevételed, kérdésed van?

Csapatunkat hobbi és intenzív szinten sportolók is alkotják. Így mi is átéltük, milyen kezdőnek lenni egy teljesen új mozgásforma kipróbálásakor, vagy új célokat kitűzve rendszeres sportolókká válni. Nyugodt szívvel írj nekünk, hiszen egy cipőben járunk​!​