Ezzel készülj a balett órádra!

Nem csak a balettdressz és a balettcipő fontos, ha részt vennél első balett órádon. E kettő mellett több kiegészítő is hasznos lehet. Ezért összeállítottunk egy listát az „apróságokról”, melyeknek mindenképp a sporttáskában van a helye. Így biztosan nem fogsz semmiről megfeledkezni a vásárláskor és csomagoláskor.

Mi a megfelelő fehérnemű a balettdressz alá?

Gyakran nehéz megtalálni azt a melltartót, mely illeszkedik a balettdressz fazonjához. Decathlon áruházainkban találsz ilyet! A testszínű melltartó eltűnik a dressz pántjai/ujjai alatt. Így ideálisan alátámasztja a mellett minden mozdulat közben. Áttetsző vállpántjai és hátsó csatja révén láthatatlan marad. Az áttetsző pántos melltartót jól kombinálhatod egy lélegző alsóval  – mert hidd el, a balett óra rendesen megizzaszt.

Milyen harisnyát csomagoljak a balett órára?

A balettben többnyire kötelező harisnyát viselni, a táncdresszt nem hordjuk csupasz lábakkal. Ezt sokan esztétikai hibának tartják, illetve ki is dörzsölheti a bőrt. Ezért azt javasoljuk, hogy mindig vegyél harisnyát a dressz alá. Pozitív mellékhatása, hogy a dressz nem tud elcsúszni. Harisnyáinkat fehér, rózsaszín és testszínben kínáljuk. Három különböző modell érhető el: lábfejes, átalakítható és lábfej nélküli. A választásban a fő szempont, hogy melyiket kedveli a táncos. A talpon lévő nyílás segítségével az átalakítható harisnya lábfejesként és lábfej nélküliként is használható. Emellett ezzel probléma nélkül használható a lábujjvédő is a spicc cipőben.

A balett harisnya használatával elkerülhetjük, hogy a dressz kidörzsölje a bőrt

Szükségem van kardigánra?

A kardigán bemelegítés és tánc közben melegen tartja az izmokat. Kardigánjaink minden tudásszinthez igazodnak. A nagyon puha anyag maximális kényelemet biztosít és minden mozdulathoz idomul. A női kardigánba úgy bújhatsz bele, mint egy pulóverbe. A lányka kardigán pántjait praktikus gombokra cseréltük, hogy még egyszerűbb legyen a használata.

Gondoltál a frizurádra is?

A nagy balett előadásokról ismerjük a táncosok mindig tökéletes kontyait. A konty viselésének van egy egészen gyakorlatias oka. A feszes konty megakadályozza, hogy a haj ugrás és forgás közben az arcba hulljon, ami elég kellemetlen lehet. Hogy ez edzés közben se történhessen meg, mindig legyen nálad konty szett. A  konty szett egyébként nemcsak a baletthez, hanem a ritmikus gimnasztikához is használható. A szett tartalmaz két hajhálót, két hajgumit, öt hajtűt, valamint tíz hullámcsatot. Világos és sötét hajhoz is kapható.

A feszes konty megakadályozza, hogy a haj ugrás és forgás közben az arcba hulljon

Egy kis extra a felszerelés szállításához

A tánc felszerelés szállításához terveztünk egy csinos és okos kistáskát. Zsebeiben a balettcipőt a többi felszereléstől külön elhelyezheted és a hajtűket is könnyedén előkaphatod. Találsz benne helyet az egyéb kellékek számára is, mint például a ragtapasz és a müzli szelet. A táska más táncos sportokhoz is alkalmas, legyen az jazztánc, street dance, de akár teljesen más fitnesz sport is, mint a gimnasztika.

Az ultrakönnyű sporttáska még praktikusan el is csomagolható, hiszen össze lehet hajtani.

 

Jó szórakozást az edzéshez!

Sporttanácsadó munkatársaink

Sporttanácsadó munkatársaink

Észrevételed, kérdésed van?

Csapatunkat hobbi és intenzív szinten sportolók is alkotják. Így mi is átéltük, milyen kezdőnek lenni egy teljesen új mozgásforma kipróbálásakor, vagy új célokat kitűzve rendszeres sportolókká válni. Nyugodt szívvel írj nekünk, hiszen egy cipőben járunk​!​