Miért tökéletes túratárs a Trekk 900 hátizsák?

Van kedved a trekking hátizsákok termékmenedzserével és csapatával egy egyhetes túrázáshoz?“ Így vagy legalábbis hasonlóan hangzott a kérdés, mellyel megkezdődött az az utazás, mely a következő időszakban feje tetejére állította az életemet: A Trek 900 hátizsák túra!

A válaszom egy azonnali “IGEN!” volt, bár a fejemben motoszkáló nagy kérdőjel csak hetekkel később oszlott el. Addig soha nem hallottam a co-conceptioning-ről, és fogalmam sem volt, mire kéne gondolnom.

A kezdet kezdete…

Szokásos munkanapomat töltöttem áruházunkban, amikor a vásárlók kiszolgálása közben hívást kaptam egy munkatársamtól. A fentinél több információt ő sem tudott mondani, kivéve, hogy egy nemzetközi csapatot kell összeszervezni, akik elmennek szakemberekkel túrázni. Az egyetlen feltétel: a résztvevőknek trekking tapasztalattal kell rendelkezniük és a kedvenc hátizsákjukat kell magukkal vinni. Azonnal rá is kérdeztem és nagy örömömmel igent mondhattam.

A co-conceptioning-ben részt vevő többi munkatársammal ismerkedhettem meg először. Volt köztük aki Angliából, Hollandiából, Spanyolországból és Indiából jött. Később érkeztek a csapat vezetői, többek között két mérnök és egy terméktervező. Mindannyian őrületesen jó fejek, akiknek köszönhetően a projekt nagyon érdekes, vidám, sokoldalú és sikeres volt! Hát igen, a csapatmunka a lényeg.

1. rész: A termék előnyök kigondolása a francia Alpokban

Azonnal neki is fogtunk a munkának. Elmondták, hogy miről fog ez az egész szólni. A Symbium trekking hátizsákot kell úgy átdolgozni, hogy még jobban igazodjon a felhasználók igényeihez. De mik is egy trekkingező igényei? Itt jöttünk mi a képbe. A következő hét folyamán kipróbálhattuk a legkülönbözőbb hátizsákokat. Egy négynapos túra alatt a francia Alpokban a Mountain Store körül minden nap egy másik hátizsákot tesztelhettünk.

Éjszaka sátoroztunk, cipeltük az ellátmányunkat, magunknak főztünk és folyamatosan ki voltunk téve az időjárásnak. Tehát egy igazi trekking túra! Az ötödik nap, ami egy időre az utolsó volt, a szerzett benyomások kiértékelésére volt fenntartva. Mindenki lehetőséget kapott bemutatni a számára „tökéletes hátizsákot”, és a mérnököket és terméktervezőket bonyolult feladatok elé állítani. Ilyen volt például, hogy „szeretnék könnyebben hozzájutni az italomhoz” vagy „amint kiveszek valamit a hátizsákból, újra kell rendeznem az egészet, nehogy eluralkodjon benne a káosz”. Élénk eszmecsere, melyen hol spanyolul, angolul, franciául vagy végső esetben kézzel-lábbal kellett megértetnünk magunkat, és nem ritkán általános nevetésbe torkollott. Egy hét tiszta élmény ért véget, de a legnagyobb meglepetés még csak most jött. Ez csak a kezdete volt annak a találkozósorozatnak, melyek alkalmával a termék kifejlesztését végigkísértük! A mérnökök és terméktervezők öt hónapot kaptak, hogy elkészítsenek öt prototípust, melyeket Marokkóban fogunk tesztelni!

2. rész: A prototípussal Marokkóban

Egy szűk félév múlva Marokkóban találtam magam, pontosabban Marrakeshben és viszontláthattam a már ismerős arcokat a főhadiszállásunkat jelentő Riádban. Alig vártuk, hogy láthassuk a prototípusokat, és a legszívesebben azonnal indultunk volna. De még először tájékoztatást kaptunk a hátizsákokról, a túraútvonalról, az országról és az emberekről, de mindenekelőtt az ott tartózkodásunk céljáról. Végtére is nem szórakozni mentünk, hanem dolgozni!  A beszélgetések az anyagokról, túraútvonalakról és a tapasztalatainkról az esti sör vagy mentatea mellett is folytatódtak és én személy szerint óriási tapasztalatokkal gazdagodtam.

Utolsó rész: Vásárlóink is tesztelnek

A projekt utolsó szakaszában együtt túráztunk a vásárlókkal. Feladatuk a majdnem kész termék tesztelése és jóváhagyása volt. Ha nagyrészük ellenezte volna az újításokat, az elmúlt év munkája hiábavaló lett volna. De megerősítették a meggyőződésünket. Az új modellt mindenki dicsérte, habár örömmel vártuk az építő jellegű kritikát is.

Mint mindig, a csapat figyelembe vett minden visszajelzést és felhasználta az újabb változtatásokban. Ezzel a társtervezők aktív munkája befejeződött és nem maradt más hátra, mint várni. Egy fél év után elérkezett az idő. Egy nemrég érkezett dobozban a termékek között megpillantottam egy vállpántot, aminek a színe ismerős volt. Egy perc múlva már a tesztsúlyokkal megpakolt hátizsákkal a hátamon álltam, és alig tudtam elhinni: Itt van!

Vivian, Decathlon munkatárs

 

 

Sporttanácsadó munkatársaink

Sporttanácsadó munkatársaink

Észrevételed, kérdésed van?

Csapatunkat hobbi és intenzív szinten sportolók is alkotják. Így mi is átéltük, milyen kezdőnek lenni egy teljesen új mozgásforma kipróbálásakor, vagy új célokat kitűzve rendszeres sportolókká válni. Nyugodt szívvel írj nekünk, hiszen egy cipőben járunk​!​