Technikai lovas ruházat a kánikula idejére – Hölgyeknek és Uraknak

Rendszeresen lovagolsz, vagy lovat tartasz? Akkor biznyára Neked is kezd meleged lenni odakint. Készülj fel a kánikulára időben! Évről évre egyre elviselhetetlenebbek a nyár legmelegebb időszakai. Már ott tartunk, hogy Június első felében is simán megy harminc fok fölé a hőmérő higanyszála. Ez megterheli a lovakat és a lovasokat egyaránt. A kánikula nem játék. Ebben a cikkben olyan ruházati termékeket ajánlunk, melyekkel lényegesen elviselhetőbbek az extrém meleg hónapok.

A néhány éve megjelent, és azóta egyre felkapottabb technikai anyagú nyári sportruházat a lovasoknál is egyre nagyobb teret hódít. Használatával az extrém melegben, vagy nagyobb fizikai terhelés alkalmával is lényegesen csökkenthető a hőérzet a hagyományos, főként pamut felhasználásával készült ruházathoz képest.

Sötétkék teliszilikonos nadrág teljes szettben

Ez az anyag légiesen könnyű, nagyon jól szellőzik, mozgás során végig száraz érzetet biztosít, és mosás után is extrém gyorsan szárad. Kombinálható mesh betoldásokkal a még jobb szellőzésért, illetve csúszásmentes anyagokkal, akár szilikonnal. Nem túlzás, hogy az idei nyár várható legnagyobb slágere is a teljes ülőfelületen szilikonpöttyökkel borított, lycra szárrésszel ellátott technikai nyári lovaglónadrágunk.  Természetesen fehér színben is elérhető.

A khakizöld, a sötétkék, és a grafitszürke nadrágok saját színű pólójukkal is szolidan elegáns összképet mutatnak, de fel lehet dobni őket egy-egy feltűnőbb színű felsővel is. Összesen tizenegy nyári nadrágból, és nyolc nyári pólóból választhatnak idén felnőtt lovas vásárlóink.

Felnőttek esetében általánosan elmondható, hogy vannak lovasok, akik eleinte elzárkóznak a technikai anyagok használatától, nagy részük azonban egy kis megszokási időszakot követően már keresi is ezt a fajta megoldást. Érzik a különbséget, és nem szívesen térnének vissza a hagyományos, nehezebben száradó pamut ruházathoz. Természetesen aki ragaszkodik a permanens, jól megszokott anyagú felhozatalhoz, annak termékeit áruházainkban és online is változatlanul megtalálja.

Kakukktojás a permanens családban

Bár nem a nyári ruházathoz tartozik, van azonban két lovaglónadrág, mely ahhoz hasonló technikai anyagból készül. Így bátran ajánljuk őket a nyári hónapokra is. Ezek a női 500-as modell, amely bordó és fekete színben elérhető, valamint a férfi 700-as, szintén bordó és fekete színekben. Verseny családunk is kibővült egy hasonló anyagú férfi, két női, és egy gyermek modellel.

Khakizöld teliszilikonos nadrág hozzá illő alátéttel

Reméljük, hogy bővülő választékunkban egyre több lovas találja majd meg a neki tetsző ruházati termékeket is. Hiszen mi azért dolgozunk, hogy a minőség és a jó ár-érték arány mellett a kényelem, és az esztétika is minél nagyobb szerepet kapjon.

Vinnay Patrícia

Vinnay Patrícia

Az életemnek célt és igazi értelmet adó, abszolút „flow” érzést a nyeregben és a lovak mellett találtam meg. Frissen érettségizett,... Még több

Észrevételed, kérdésed van?

Csapatunkat hobbi és intenzív szinten sportolók is alkotják. Így mi is átéltük, milyen kezdőnek lenni egy teljesen új mozgásforma kipróbálásakor, vagy új célokat kitűzve rendszeres sportolókká válni. Nyugodt szívvel írj nekünk, hiszen egy cipőben járunk​!​