Termékmustra – A Geonaute szimboltartó

Már jócskán tart a tájfutó versenyszezon, így itt az idő, hogy egy termékbemutatóval jelentkezzem. A Geonaute új szimboltartóját teszteltem, íme a Termékmustra-sorozatom első része: nézzük meg közelebbről és lássuk, hogy szuperál az új szimboltartó versenyhelyzetben.

Szimboltartó? Mi is ez?

A szimboltartó, más néven pótszimbol-tartó alapvető tájfutó felszerelés. Az általában a térképre nyomtatott pontmegnevezés táblázat másodpéldányának, a pótszimbolnak hordozására létrehozott, alkarra felcsatolható tároló. Használatával a pótszimbol kényelmesen viselhető, elég egy pillantás a karunkra, és máris tájékozódhatunk a következő ellenőrző pontjaink tulajdonságairól.

Szimboltartó tájfutáshoz

Tájfutó csendélet

A szimboltartó, bár hasonlóan néz ki, nem telefontartó. Széltében keskenyebb, mint egy telefon és a tépőzárja sem elég erős, hogy mobilt szállítsunk benne. Nem utolsó sorban pedig a Kalenji telefontartókkal ellentétben a záródó résznél nem cseppálló, alkaron telefont hordani pedig valószínűleg nem is túl kényelmes.  🙂

Egyszerű és praktikus

Egy szimboltartótól nem vár sokat az ember: legyen egyszerű ki és becsukni, legyen kényelmes és verseny közben lehetőleg ne essen le. Nos, a Geonaute terméke mindhárom kritériumnak megfelel. Különösen tetszik, hogy az átlátszó fedőlap körül végigfut egy, a szimboltartó hátlapját is képző poliészter csík, így például a korábban általam használt Vapro szimboltartóval ellentétben sokkal kevésbé hajlamos a sok használat következtében történő elszakadásra.

Szimboltartó tájfutáshoz

Balra a Geonaute, jobbra a Vapro szimboltartó.

Zárásáról tépőzár gondoskodik, így pillanatok alatt elhelyezhető benne a pótszimbol. További előnye a Vapro-val szemben, hogy a nyitható része is poliészter (a másiké a borítót képző átlátszó műanyag folytatása), így sokkal biztosabban záródik, nem szakad vagy gyűrődik. A karhoz szintén tépőzár rögzíti, könnyebb felhelyezni mint a csattal ellátott Vapro-t, de ugyanolyan stabilan tart, mint versenytársa.

Szimboltartó tájfutáshoz

A két szimbóltartó hátoldala. Balra Geonaute, jobbra Vapro.

Szimboltartó tájfutáshoz

25, de akár 29 pótszimbol is elfér benne

Hivatalosan egy 25 pontos pótszimbol fér bele kényelmesen, de ügyesen (a pályahossz és a befutó sorokat behajtva) 29 pont is elhelyezhető benne. Nem utolsó sorban pedig jól néz ki: remekül illeszkedik a Geonaute többi tájfutó felszerelésének narancs-fekete design-jához.

Amit egy szimboltartónak tudni kell, azt tudja

Az első verseny, ahol alkalmam volt kipróbálni, a Tavaszi Spartacus Kupa volt, ahol egy közép- és egy normál távú futamon vetettem be újdonsült szerzeményemet. Hála a verseny pályakitűzőinek, a bozóttól a sziklamászásig mindenféle környezetben helyt kellett állnia, és az időjárás sem kímélte: esett és a szél is fújt.

Természetesen a szimboltartónak nem kell olyan komoly helytállást tanúsítania, mint például egy tájfutó cipőnek, de a bozót és az eső őt sem kíméli. Örömmel tapasztaltam, hogy a verseny végére a pótszimbol jó állapotban maradt, a tartó pedig ellenállt a tüskés bokroknak és igazgatnom sem kellett verseny közben. Amire tervezték, arra tökéletesen alkalmas.

Az Őrség lankáin is kiválóan teljesített klubom, az Alpokalja SK által rendezett nemzetközi versenyen, itt három futamon vetettem be.

Szimboltartó tájfutáshoz

Egy gyors pillantás a pótszimbolra frissítés közben az őrségi melegben.

Vas Gábor és francia csapata jó munkát végzett, egy olyan terméket alkottak, amit szerintem minden tájfutó örömmel visel majd, a sport szerelmese és űzőjeként én is büszkén ajánlom! A szimboltartó már elérhető az áruházakban és interneten is, az ára 1490 Ft.

Gáborral hamarosan újra jelentkezünk újabb Decathlon saját márkás tájfutó felszerelések bemutatóival, addig is jó sportolást kívánok mindenkinek! 🙂

Ágotha Dávid

Ágotha Dávid

2010-ben, gimnáziumi éveim alatt ismerkedtem meg a tájékozódási futással, mondhatni berobbant az életembe. Hosszas keresgélés után végre ráakadtam egy olyan... Még több

Észrevételed, kérdésed van?

Csapatunkat hobbi és intenzív szinten sportolók is alkotják. Így mi is átéltük, milyen kezdőnek lenni egy teljesen új mozgásforma kipróbálásakor, vagy új célokat kitűzve rendszeres sportolókká válni. Nyugodt szívvel írj nekünk, hiszen egy cipőben járunk​!​