Nemzetközi termékképzés – Tájfutásra fel!

A múlt héten a nemzetközi termékképzés keretében elindítottuk az idei évet. Huszonhat országból érkeztek kollégák, hogy megismerkedjenek a gyártás hátterével és ennek keretében az idei évben az áruházakba kerülő speciálisan a tájékozódási sportolóknak kifejlesztett termékekkel.

Január negyedik hetében több mint 150-en érkeztek Lille-be, a Decathlon egyik gyártási központjába, hogy tanuljanak, képződjenek. Az ő feladatuk lesz majd az idei évben a szaktudás továbbadása az áruházi kollégák, sporttanácsadók részére a futás sportok kapcsán. Ennek keretében mutattuk be számukra a legújabb termékeinket, amelyeket ki is lehetett próbálni. Nagy öröm volt látni, olyan tájfutó szempontból még kevésbé népszerű országokat is, mint Kolumbia, Mexikó, Kína vagy Tajvan, s még nagyobb volt az öröm, hogy bár sokan először próbálták ki a sportot, tetszett nekik és szívesen viszik haza ezen élményeket.

A képzés keretében először egy egyszerűsített pályán próbáltuk ki a sportot, s emellett az új termékeket. Bár sokan először fogtak térképet és tájolót a kezükben, a sport élménye hamar magukkal ragadta őket, és a Lille-hez képest szokatlan – értsd 15 cm hó – időjárás ellenére is vidáman tértek vissza, hogy folytassuk a tapasztalatok és az elméleti tudás átadásával. A visszajelzések nagyon pozitívak voltak, ami nekünk is sok energiát adott a folytatáshoz.

Termékképzés

A tájfutás mellett számos egyéb kulisszatitokba is betekintést adtunk a gyártás és a tervezés folyamatáról a futás sportok kapcsán. Többek között szó volt például az alap felhasználói igények meghatározásáról, az anyagok megfelelő kiválasztásáról, a designerek munkájáról, a tesztelési folyamatokról és a laborokat is megmutattuk, mindezt nagyon sok elismerő bólintás kíséretében.

Termékképzés

Szuper, hogy Magyarországról is érkeztek kollégák, így a megfelelő tudás biztosítva lesz otthon is! 🙂

S hogy milyen speciális tájfutó termékek jönnek az idei évben? A következő írásaim erről fognak szólni…

Termékképzés

Vas Gábor

Vas Gábor

Bármilyen furán hangzik is, 16 évvel ezelőtt egy jégfalmászó verseny kapcsán kerültem a futás és azon belül is a tájfutás... Még több

Észrevételed, kérdésed van?

Csapatunkat hobbi és intenzív szinten sportolók is alkotják. Így mi is átéltük, milyen kezdőnek lenni egy teljesen új mozgásforma kipróbálásakor, vagy új célokat kitűzve rendszeres sportolókká válni. Nyugodt szívvel írj nekünk, hiszen egy cipőben járunk​!​