KE DogsCross, kutyás akadályfutó verseny a déli régióban!

A KE Cross Run sikere után a Kaposvári Egyetem belevágott a lecsóba és meghirdetett egy futamot a kutyásoknak is: 4 km-en, akadályokkal nehezített pályán próbálhatják ki magukat, az érdeklődők. Az utóbbi években egyre-másra rendezik a különböző versenyek kutyával futható számait is, így a bőven van miből válogatnunk erre az évre. Lássuk, mit tartogat a kaposvári kaland.

A kutyával futás a méltán kedvelt HDR berobbanása óta hihetetlen tempóval tör fel. A témával foglalkozó facebook csoportokban pezseg az élet, a többség még télen sem lazsál, és minden nap kerülnek fel inspiráló fotók, történetek a legutóbbi edzés izgalmairól. Kutyával futni jó, nem feltétlenül könnyebb (szerintem speciel az, de ezt gondolom embere és kutyája válogatja), viszont morálisan mindenképpen hatalmas pluszt ad.

Az igazán kemények télen is futnak! Fotó: Kis Klaudia

Végre egy verseny a déli fertályon!

A KE Cross Run és DogsCross Kaposvár egyetlen terepfutó versenye, így érthető módon már a városban és környékén is sokakat megmozgat, ám a kedvező nevezési díj, és a barátságosan rövid – 4km-es – táv országosan sokak fantáziáját felkeltette. A kutyások hatalmas számban érdeklődnek, alig egy hét alatt betelt a nevezések fele!

Kötelező a hám, a rugalmas szár és a deréköv!

Egy kicsit hasonló, egy kicsit más…

A DogsCross egyik keresztanyja a háttérben dolgozó kedves barátném, a canicross versenyző Ács Virág, így nem meglepő, hogy az előírt felszerelés is kicsit szigorúbb, mint az átlag kutyás futó/terepfutó versenyeken. A kaposvári futáson kötelező a hám, deréköv vagy beülő és a rugalmas szár, és elsősorban canicross hámot ajánlanak a szervezők. Természetesen a betöltött 12 hónapos kor, megfelelő egészségügyi állapot is elvárás, illetve tüzelő szukával nem lehet indulni.

Télen sincs megállás! 🙂

Találkozunk április 6-án!

Igen, tudom, csupán két hétre van a HDR Base-től, de simán felfoghatjuk felkészülésként is 🙂 Mi mindenképpen ott leszünk, hisz egy ilyen közeli versenyt nem szabad kihagyni, ráadásul a Pannon Lovasakadémia mesés helyszínét biztosan mind élvezni fogjuk.

 

Gulyás Viktória

Gulyás Viktória

Kutyatenyésztő család leszármazottja vagyok, kiállításokon szocializálódtam és valószínűleg a morgás és vicsorgás is előbb ment, mint a beszéd. Az első “igazi”... Még több

Észrevételed, kérdésed van?

Csapatunkat hobbi és intenzív szinten sportolók is alkotják. Így mi is átéltük, milyen kezdőnek lenni egy teljesen új mozgásforma kipróbálásakor, vagy új célokat kitűzve rendszeres sportolókká válni. Nyugodt szívvel írj nekünk, hiszen egy cipőben járunk​!​