“Szabadság – Felelősség” – A Decathlon négy éve a legjobb munkahely

Mi az, ami ugyanakkora erőt adhat egy lovasnak, egy focistának, vagy éppen egy testépítőnek? Cégünk zsinórban negyedik alkalommal idén is elnyerte az AON legjobb munkahelynek járó díját, melyet a dolgozók véleménye alapján ítélnek oda minden évben.

Idén is minket ért a megtiszteltetés, hogy elismertek bennünket az  AON legjobb munkahelynek járó díjával, melyet immár zsinórban negyedik éve tudhatunk magunkénak. Korábban már írtam egy cikket arról, hogy miért is szeretek itt dolgozni. Mikor pár hete kiderült, hogy negyedszer is a legjobb munkahely lettünk, úgy örültem neki, mint akinek a kedvenc csapata épp megnyerte a VB-t.

De mi mindentől lehet egy munkahely a legjobb?

-Azzal a sporttal foglalkozhatsz, amit imádsz, és amit napi szinten űzöl. Megtanulhatod a gazdasági, és kereskedelmi hátterét, és szépen lassan mögé látsz a piaci folyamatoknak. Nem kell hozzá külön egyetemre menni. Kezelheted a készletet, önálló döntéseket hozhatsz, melyek természetesen lehetnek hibásak is. A hibáidból te magad tanulhatsz, hogy legközelebb már sokkal jobban csináld.

A munka mellett a sportban is vannak céljaink, melyekért nap mint nap megdolgozunk. Fotó: Németh Bettina

Nálam ez azt jelenti, hogy saját áruházamban én felelek a lovaglásért, emellett országos termékképzőként tagja lehetek annak a három fős csapatnak, akik átadják a termékmérnököktől származó új infókat a többi áruház lovas részlegein dolgozó kollégáknak. Valamint nemsokára országos szinten felelek majd a lovagláson belül a díjugratásért, mivel én ezzel foglalkozom, ez az én szeretett szakágam. Ezen felül írom, és szerkesztem is a blogot, valamint kezelem a Fouganza Facebook oldalát. És persze minden reggel/este a nyeregben talál. Nem unatkoztam tehát az elmúlt négy évben, de nagyon élvezem a kihívásokat. Saját példám pedig csak egy példa volt az ezerötszázból, hiszen nálunk mindenkinek egyéni karrierútja lehet.

-A kollégák tisztelettel fordulnak egymás felé, és segítik egymás munkáját, fejlődését. Egyre kevésbé érvényesül az alá-fölé rendeltség. Nagyon jó hangulat, és összetartó közösség jellemez minket, melyet sokszor a vásárlók is meglátnak, és szóvá is tesznek.

-Nincsenek trükkök a munkáltató részéről, maximálisan korrektül bánnak mindenkivel. A fizetés mindig szinte órára pontosan érkezik, és folyamatosan emelkedik, tehát törekednek a versenyképességre. Nyilván vannak elvárások, állandóan pörgés van, ezzel együtt egyáltalán nincs okunk panaszra.

-Képzésekre járhatsz, jó hangulatú csapatépítőket szerveznek, és rendszeres egyéni interjúkon a te személy szerinti fejlődéseden dolgozhatsz közösen a feletteseddel rövid, közép, illetve hosszútávon. A lehetőség adott, neked “csak” bele kell tenned a munkát.

-Nem az iskolai végzettséged alapján döntik el, hogy felvesznek-e, és az sem baj, ha sosem dolgoztál a kereskedelemben. Egy kedves, nyitott, őszinte személyiség, aki a sport szerelmese, és motivált a fejlődésre, mindig jól beleillik a csapatunkba.

A budaörsi szocblokk kijárata – csak nekünk 🙂

-Ha belefekteted a kellő energiát, szép karrierutat járhatsz be, olyasmit pedig nem kell elvállalnod, amit nem akarsz, nem is engedik, mert nem lennél benne hiteles, és nálunk ez nagyon fontos.

Mondjak már valami “rosszat” is…

-A hétvégi napok fele bizony munkával telik, ezalól csak a központ dolgozói képeznek kivételt. Ezt előnyödre fordíthatod, ha hétköznap szeretnél villámgyorsan ügyeket intézni, bevásárolni.

-Nincs fix “tól-ig” bosztás. Lényegében bizonyos szabályok figyelembe vételével magadnak írod. Ez nagyon jó tud lenni, mert mindenhová elmehetsz, ahová szeretnél, sokkal szabadabban mozoghatsz, mint a hagyományos irodai munkarendnél, de természetesen kompromisszumokat kell kötni.

-Nagyon sok előítélettel találkozol, mivel az emberek azt hiszik, hogy ez a cég is egy azok közül a multik közül, akikről sokan nincsenek jó véleménnyel. Ők néha megkérdezik, hogy “szegénykém, jól érzed itt magad?” – nem akarják elhinni, hogy az ember, akit kék mellényben látnak, egyébként rengeteg hasznos és építő dolgot csinál a pakoláson kívül. Ők nem tudják, hogy neked milyen végzettségeid vannak, mert nincs rád írva. Látnak viszont békázni, rendet rakni, kasszázni, vasakat pakolni, és könnyen azonosítanak egy betanított árufeltöltővel. Szerintem ezt a legnehezebb kezelni. Az elismerést főleg belülről, a cégtől kapod, ami hihetetlenül sok energiát ad – de csak neked, mert a vásárlók nem látják és nem tudják.

Mégis megéri

Negyedik látogatásom Franciaországba, ezúttal a cég és a Fouganza márka központjába utazhattam.

Ha azt választod, sokat utazhatsz, akár külföldre is, és világszerte kapcsolatokat építhetsz cégen belül. Ha van egy jó ötleted, szárnyakat adnak hozzá, és támogatnak, hogy vidd végig, valósítsd meg. Vannak emberek, akik csak tőled akarnak vásárolni, mert benned bíznak meg, hiszen napi szinten űzöd a sportodat. A munkád eredményét percről percre számok igazolják. Nincs feszkó, nincs gyomorgörcs, csapat van, és együtt mindent meg lehet oldani. Tényleg olyanok vagyunk, mint egy nagy család.

Ha érdekelnek fontosabb eseményeink, vagy szívesen tartoznál közénk, kövesd karrieroldalunkat.

Vinnay Patrícia

Vinnay Patrícia

Az életemnek célt és igazi értelmet adó, abszolút „flow” érzést a nyeregben és a lovak mellett találtam meg. Frissen érettségizett,... Még több

Észrevételed, kérdésed van?

Csapatunkat hobbi és intenzív szinten sportolók is alkotják. Így mi is átéltük, milyen kezdőnek lenni egy teljesen új mozgásforma kipróbálásakor, vagy új célokat kitűzve rendszeres sportolókká válni. Nyugodt szívvel írj nekünk, hiszen egy cipőben járunk​!​