“Egy kerékpáros tudjon belsőt cserélni!” – Nyílt gyorstalpaló 2019 tavaszán az egri Decathlonban!

A kerékpárosok első számú közellensége: a defekt. Soha, semmilyen körülmények között nem érkezik jókor, ám ettől függetlenül, változatlanul fel kell készülnünk a bekövetkezésére. Egy tapasztalt bringás pillanatok alatt orvosolja a problémát, de mi van azokkal, akik még azt sem tudják, hogyan kezdjenek hozzá? Erre ad majd lehetőséget az egri Decathlon 2019 tavaszán, egy nyílt gyorstalpaló keretében, ahol a laikusokból is felkészült szakember válhat.

Hogyan kell lehámozni a külső gumit a felniről?

Milyen belső való a kerekekbe? Mi a különbség az egyes szelepfajták közt? Mi az az abroncsleszedő szerszám? Még a jövő évi bringaszezon kezdete előtt ilyen és ehhez hasonló kérdésekre kívánunk választ adni azon kedves vásárlóink számára, akik 2019 tavaszán szeretnének kilátogatni hozzánk egy hétvégi napon az egri Decathlonba, hogy az elsajátított gyakorlati tapasztalatok alapján sokkal határozottabban lássanak hozzá egy váratlanul fellépő defekt-helyzetben a belső gumi cseréjéhez. A rövid gyorstalpaló célja, hogy minél gyorsabban és hatékonyabban el tudjuk végezni a szükséges műveletet, anélkül, hogy utunk során puszta kényszerűségből másokra hagyatkoznánk.

Belső gumicsere

Szó lesz többek közt azokról a kiegészítőkről, tartalék eszközökről, melyek megkönnyíthetik a munkánkat a belsőcsere során, s amik elengedhetetlenek minden kerékpáros számára. Megtudhatjuk, miért jó, ha a kézi pumpa mellett tartunk magunknál egy-egy CO2 patront is; miért tegyünk eggyel több belsőt a hátizsákunkba, mint amennyi feltétlenül szükséges; miért fontos a megfelelő keréknyomás, mire jók a defektgátló folyadékok, illetve további hasznos tanácsok, tippek-trükkök, házi praktikák segítik majd a felkészültségünket egy-egy hirtelen fellépő, megoldásra váró helyzetre. Igyekszünk a lehető legtöbb kérdésre megadni a választ, semmi sem marad megválaszolatlanul.

Ne maradj le!

Pontos és részletes információkkal 2019-ben jelentkezem, az eseményt megelőző hetekben. Addig is szólj az ismerőseidnek, barátaidnak is, ne maradjanak le róla, hogy lesz egy ilyen lehetőség tavasszal, mert bizony nem csak gyakorlati tapasztalatokat lehet majd elsajátítani ezen a napon, hanem egy verseny keretén belül összemérheted a tudásodat másokkal is, amit különböző ajándékokkal díjazunk. Ezen a napon nem lesznek vesztesek, mindenki emelt fővel, tapasztalatokkal a tarsolyában (és vélhetően mosollyal az arcán) távozhat tőlünk.

Addig is hátszelet! 😉

Hegedüs Zsolt

Hegedüs Zsolt

Bár egész életemben bringáztam, a versenyszerű kerékpározás, mint rendszeres sporttevékenység, mindössze öt éve vált az életem szerves részévé, mégpedig egy... Még több

Észrevételed, kérdésed van?

Csapatunkat hobbi és intenzív szinten sportolók is alkotják. Így mi is átéltük, milyen kezdőnek lenni egy teljesen új mozgásforma kipróbálásakor, vagy új célokat kitűzve rendszeres sportolókká válni. Nyugodt szívvel írj nekünk, hiszen egy cipőben járunk​!​