Fouganza – A lovaglás mindenkié

A Fouganza márka célja, hogy a lovaglás, és a lovassport egyre kevésbé legyen kiváltság, minél több ember számára szeretnénk azt elérhetővé tenni. Ismerd meg törekvéseinket, és ezt a szerethető közösséget.

Bár akár csak néhány évtizede is sokkal több embernek volt kapcsolata a lóval, mint különböző célokra tartott haszonállattal, nem említve a második világháború előtti korokat, a lovaglás, mint sport régen is a magasabb társadalmi rétegek kiváltsága volt. Ahogyan ma már az autó, vagy a repülés is egyre jobban beépül az átlagemberek mindennapjaiba, úgy lesz egyre elérhetőbb a lovassport azok számára is, akik egy régebbi korban csak álmodozhattak volna róla. Tőlünk nyugatabbra ez a folyamat jóval előrébb jár már, mint itthon. Sokkal többen tartanak lovat hobbicélra, akár versenyzési szándék nélkül is, beleértve az idősebb korosztályt is.

A tavalyi évben hivatalos szakággá szerveződtek a szabadidőlovasok. Részükre kezdőbb kategóriákban is van már lehetőség hivatalos versenyeken részt venni. Ezt kihasználhatják akár azok is, akik fiatal lovakat versenyeztetnek, mert így a remonták előbb találkozhatnak versenykörülményekkel.

A mi célunk, hogy a lovaglás minél több ember számára elérhető legyen

A mi márkánk, a Fouganza, anyacégünk legfontosabb vezérelve így hangzik: “Elérhetővé tenni a sportolás örömét a lehető legtöbb ember számára.” Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy a márka és a hozzá tartozó csapat mindent megtesz azért, hogy minél színvonalasabb, minőségibb, esztétikusabb ló- és lovasfelszereléseket láthassatok a polcokon.

Fontos megemlíteni, hogy azzal, hogy mi egy alacsonyabb árkategóriát képviselünk, nem gondoljuk azt, hogy a prémium minőség szükségtelen. Egyszerűen csak szeretnénk esélyt adni olyanoknak, akik nem lovagolhatnának, ha csak a közép-és felsőkategóriás termékek lennének a piacon.

Mi, akik itt dolgozunk, tiszteljük a konkurenseinket, és mi is használunk más márkájú, akár prémium kategóriás felszereléseket is. Hisszük, hogy a kettő jól megférhet egymás mellett. Nekem például a nyergem, a biztonsági kengyelem, és a patronos mellényem nem a mi márkánk kínálatából való.

Minden más igen, mert fazonban, színben, és praktikum szempontjából is találtam olyan termékeket, melyek megfelelnek számomra a hétköznapokban, és versenyen is. Ezen kívül rendszeresen eljárok lovasboltokba. Ápolom a kapcsolatot a márkán kívüli kollégákkal, és persze ami nagyon megtetszik, meg is szoktam vásárolni, ha szükségem van rá. Rólam azonban tudni kell, hogy bár vannak márkák, melyeket közelebb érzek magamhoz, sosem ez a fő szempont egy termék kiválasztásánál. Elsősorban mindig azt nézem, hogy mi az, ami valóban tökéletesen passzol akár a lovamnak, akár nekem, és emellett még tetszik is annyira, hogy nem tudok eljönni nélküle. Márkától függetlenül.

Hogyan találkoztam a Fouganzával?

Az az igazság, hogy korábban az én látószögembe is csak arra a rövid időre került be opcióként a Decathlon, amikor kilenc évvel ezelőtt az első lovasfelszereléseimet megvettem. Előtte egy évig csak cipőm, lábszárvédőm, kobakom és védőmellényem volt, tehát az abszolút legszükségesebb dolgok. Nagyon kiestek a vidéki áruházak, és akkor még jóval kevesebb is volt belőlük, mint ma. De amióta belülről is megismertem a céget, és negyedik éve vagyok részese, nagyon is egyet tudok érteni azokkal az elvekkel, amelyeket képvisel. Szimpatikus számomra az exkluzivitást nélkülöző hozzáállása, könnyen tudok vele azonosulni.

Többek között ezért is szeretem ezt a márkát, ezt a céget, és ezt a kezdeményezést, amely 1976-ban indult útjára cégünk alapítója, Michel Leclercq által. Michel-lel egyébként pár hete volt alkalmam személyesen is találkozni, amikor ellátogatott megtekinteni Ausztria első Decathlon áruházát. Ezzel egybekötve egy kis létszámú meeting keretében mesélt nekünk az indulásról, elveiről, fejlődéséről, és minden kérdésünkre válaszolt. Számomra megható volt látni, ahogy a nyolcvanéves bácsi, aki az egész cégünket megalapította több, mint negyven éve, végigsétál a vösendorfi, pár hete működő áruház folyosóján, fiatal helyi kollégái pedig elmesélik neki, mit hogyan oldottak meg, hogy a lehető legjobb legyen a felhasználóknak.

Fouganza – Neked mi jut eszedbe róla?

Számomra fontos dolog, hogy nálunk mindegy, milyen pozícióban dolgozik valaki. Ez a szellemiség eljut hozzá, nem akad el útközben sehol, ugyanúgy, ahogy a megbecsülés sem, amellyel a csapat tagjai egymás felé fordulnak.

Mi az első néhány dolog, amely belsősként eszembe jut, ha meghallom a “Fouganza” szót? Nagyon leegyszerűsítve: minőség, elérhető ár, tisztelet, megbecsülés, egyenlő esélyek, és büszkeség. Őszintén remélem, hogy ez az üzenet eljut vásárlóinkhoz is.

 

 

Vinnay Patrícia

Vinnay Patrícia

Az életemnek célt és igazi értelmet adó, abszolút „flow” érzést a nyeregben és a lovak mellett találtam meg. Frissen érettségizett,... Még több

Észrevételed, kérdésed van?

Csapatunkat hobbi és intenzív szinten sportolók is alkotják. Így mi is átéltük, milyen kezdőnek lenni egy teljesen új mozgásforma kipróbálásakor, vagy új célokat kitűzve rendszeres sportolókká válni. Nyugodt szívvel írj nekünk, hiszen egy cipőben járunk​!​