Top 5 decathlonos termék lovasoknak, ami nem Fouganza

A napokban elpakoltam a nyári ruháimat, és elővettem a hideg időre valókat. Közben persze sok-sok Fouganza termékkel találkoztam, de emellett vannak más, decathlonos márkához tartozó darabok is, melyek hasznosak lehetnek egy lovas számára is. Mivel sokan nem biztos, hogy a lovaglás részlegen kívül mást is megnéznek, ezért most összeszedtem pár dolgot, melyeket napi szinten használok, és nagyon jó, hogy vannak.

Aláöltözet

Nagyon sok féléből lehet válogatni, de ami a személyes kedvencem, ez a síaláöltözet, illetve ennek a magas nyakú változata, ami most éppen kifutó, de majd biztos lesznek új színek belőle. Ahogy tíz fok környékére süllyed a hőmérséklet, már veszem is elő, és mint vékony pulóvert használom kezdetben. Ahogy egyre hidegebbre fordul az idő, úgy kerül rá először egy vékony, majd egy vastagabb mellény. Majd a kettő közé a performer pulcsi, aztán pedig a mellényt leváltja a vékony, majd a vastagabb kabát.

Polárbéléses futófelső

Run warm a fantázianeve. Ezt is nagyon szeretem mert külső felülete egyáltalán nem bolyhosodik, szemben a polár anyagokkal. Az előbb említett síaláöltözettel egyenértékű számomra, mindkettőt napi szinten használom. Van belőlük egy hétre való váltás, ezen a két terméken kívül nem is használok mást egész télen.

Vékony mellények

A mellények nagyon népszerűek a lovasok körében. A túra, illetve a futás részlegen is lehet vékonyabbakat találni belőlük. Előbbi egy tiszta polár anyag, melynek előnye, hogy bármi alá kényelmesen befér, és elég jól melegít. Hátránya viszont, hogy ha beletapad a lószőr, nagyon nehezen jön ki, ezért én felső rétegnek nem szoktam használni.  Utóbbi egy picit vastagabb, kinézetre kicsit már a klasszikus lovas mellényekre hajaz. Plusz dolog azonban, hogy fényvisszaverő rátétek is kerültek rá, mely miatt a futók nagyon kedvelik. Nem izzadsz bele, de nem is fázol, direkt hosszan tartó, alacsony intenzitású terheléshez, ciklikus mozgáshoz tervezték, tehát nekünk, lovasoknak is megfelel.

Fejpántok, sapkák

Ezek a kiegészítők a sí, valamint a futás részlegeken fellelhetőek. Vannak belőlük vékonyabbak, még olyan is, ami befér egy fix méretű kobak alá, így aki nincs oda a maszkokért, ezzel kiválthatja, és nem fog fázni a füle. Én ezt a Timeless nevű modellt szeretem, sapka is van ugyanilyen. Sajnos nekünk még nincs fülmelegítő párnánk, amit a kobakra lehet felszerkeszteni, valamint kobaksapkánk sem, ami egy filléres tétel, de az eszmei értéke egy mínuszos, szeles hajnalon megfizethetetlen.

Aktív szenes melegítőpárna

Ilyet lovasboltok is forgalmaznak, praktikus apróság a leghidegebb napokra. Nálunk a sí részleghez tartozik, de én a hideg beálltával beépítem a lovas termékék közé is, és sokan nagyon örülnek neki. Egyszer használatos, viszont akkor valóban egész nap melegen tartja az érintett testrészt, tahát a kezet, a lábat, vagy a törzset. Ezt még nem használtam, de aki kapott tőlem ilyet ajándékba, nagyon pozitívan nyilatkozott róla.

Persze ezek csak az általam személyesen ismert/használt és preferált termékek. Sokan a túrakabátokat, illetve egyes túracipőket, hótaposókat használnak lovasoktatáshoz, illetve lovak körüli teendőkhöz. És persze ne hagyjuk ki a meleg zoknikat se, abból is rengeteg féle van, ami nagyon jó szolgálatot tud tenni lovazásnál. Ezért is jó, hogy annyi féle terméket tartunk, mert az ember sokszor felfedezi egyikről-másikról, hogy nem csak arra alkalmas, amire tervezték.

 

Vinnay Patrícia

Vinnay Patrícia

Az életemnek célt és igazi értelmet adó, abszolút „flow” érzést a nyeregben és a lovak mellett találtam meg. Frissen érettségizett,... Még több

Észrevételed, kérdésed van?

Csapatunkat hobbi és intenzív szinten sportolók is alkotják. Így mi is átéltük, milyen kezdőnek lenni egy teljesen új mozgásforma kipróbálásakor, vagy új célokat kitűzve rendszeres sportolókká válni. Nyugodt szívvel írj nekünk, hiszen egy cipőben járunk​!​