A hobbi vitorlázás alkalmanként megoldható egy mozijegy – popcorn árából

Szüleim pár éve Tihanyba költöztek, házuk közel áll a Balatonhoz. A parton állva gyakran belefeledkezem a látványba, ahogyan az áramvonalas vitorlások siklanak a vízen. "Ki kellene próbálnom!" - szoktam morfondírozni. Hogy a tervezgetést tett kövesse, első lépésként beszélgetésre hívtam Rékát, aki elkötelezett vitorlázó hírében áll.

Réka, Decathlon munkatársam, 8 éve rendszeresen vitorlázik a Balatonon. A víz iránti szeretetével már többeket megfertőzött, hiszen igazi elhivatottsággal tud mesélni vitorláshajókról, a természetről, a közösség erejéről. Vajon mennyire drága sport a vitorlázás? Valóban csak a férfiak kiváltsága? Mennyire veszélyes a viharos Balaton és hogyan érdemes belevágni a vitorlázásba? Ezekről mind-mind élménydúsan mesél a vele készített riportban.

 

Észrevételed, kérdésed van?

Csapatunkat hobbi és intenzív szinten sportolók is alkotják. Így mi is átéltük, milyen kezdőnek lenni egy teljesen új mozgásforma kipróbálásakor, vagy új célokat kitűzve rendszeres sportolókká válni. Nyugodt szívvel írj nekünk, hiszen egy cipőben járunk​!​