FINA Úszó Világkupa Budapesten

Kazan, Doha és Eindhoven után október 4-6 között Budapesten kerül megrendezésre a 2017-ben épült Duna Arénában a FINA Úszó Világkupa.  Hosszú Katinkának, Jakabos Zsuszannának, Cseh Lászlónak, Verrasztó Dávidnak és még sok tehetséges sporotlónak szurkolhatunk a hétvégén.

Legyünk büszkék a magyar sporotlókra!

Magyarország lakossága mindössze 10 millió. De ennek a kis országnak nagyon sok tehetséges sportolója van. Hihetetlen, mennyire büszkék lehetünk arra, hogy egy világversenyen hány magyar úszó áll rajtkőhöz, és úszik teljes erőbedobással.  Versenyzőink számtalanszor álltak már dobogóra, és hallhattuk már sokszor a magyar himnuszt is. Amikor egy úszó beérkezik a célba és a tömeg a nevét kiabálja, hihetetlen érzés lehet. Amikor pedig hazai közönség előtt úszik és a magyarok drukkolnak neki az leírhatalan.

 

Rengeteg munka van mögötte.

Akik a versenysportot választják, azok tudják, mennyi lemondással jár, mennyi kitartást igényel egy ilyen szintű tevékenység. Egy élsporoltó napja bizony nem úgy telik, mint egy átlagemberé. Ők kora reggel edzéssel kezdenek, délután pedig sokszor késő estig a vízben vannak. Egy edzés alatt több kilométert leúsznak.   És mindezt miért? Hogy egy világversenyen, hazájukat képviseljék, és bebizonyítsák, hogy ők a legjobbak. Ehhez kell egy haltalmas adag elszántság. Hogyan lehetséges? Egy versenyen szellemileg és testileg is ott kell lenni.  Egyszer egy sporoló a vele készült interjúban így fogalmazott: “Ez egy függőség, másképpen nem lehet. Csak a célt látod, ami előtted van, semmi mást. És ezért mindent megteszel. Az a pillanat mindent megér, amikor beérsz a célba, felpillantasz az eredményjelző táblára és meglátod a megjavított idődet.”

 

Hajrá magyarok!

#szurkoljunkegyütt

 

 

Grécs Vanda

Grécs Vanda

Hétévesen kezdetem el úszni, tizenegy évig űztem versenyszerűen. Később sajnos abbahagytam, mert az időmbe nem fért bele a napi két... Még több

Észrevételed, kérdésed van?

Csapatunkat hobbi és intenzív szinten sportolók is alkotják. Így mi is átéltük, milyen kezdőnek lenni egy teljesen új mozgásforma kipróbálásakor, vagy új célokat kitűzve rendszeres sportolókká válni. Nyugodt szívvel írj nekünk, hiszen egy cipőben járunk​!​