Intenzív szintű úszás – versenyzéshez készült termékeink

A versenysportot választani rengeteg kitartást igényel. Nagyon sok befektetett energiával és lemondással jár. Ahhoz hogy ott lehess egy versenyen, és minél gyorsabban leúszd a 100, vagy a 200 métert, amögött bizony hatalmas munka van. De milyen felszerelések kellenek egy ilyen versenyre? Ezeket szeretném bemutatni most.

Hétévesen az úszást választottam, és rá tíz évre hagytam abba. Ezalatt a nem kis idő alatt számos versenyen vettem részt. Nagyon sok időmet szenteltem az edzéseknek, de soha nem bántam meg egy percét sem. Rájöttem, mennyi mindenre tanít meg a sport, ami az élethez elengedhetetlen. Ha valaki úgy dönt gyermekként, hogy elkezd sporotlni, és azt komolyabb szinten akarja  űzi, majdnem minden idejét rááldozza. Nagyon sok lemondással jár.  Egy sportoló életét az edzések töltik ki, illetve az azok közti szükséges  pihenés, regenerálódás. Ha eljut egy versenyre, és odaáll a rajtkőhöz természetes az izgulás, hiszen rengeteg munka van amögött, a 100, vagy 200 méter  mögött. Abban az 1 vagy 2 percben kell kihozni magadból a maximumot. Egy versenyre nem csak testileg de mentálisan is fel kell készülni.

A versenyeken számít a felszerelés

A minőségi felszerelés javíthatja a teljesítményt versenyen

Egy sportoló a versenyen minden apró részletre odafigyel. Fontos, hogy kipihent legyen, koncentrált és egy bizonyos szinten számít, hogy miben állunk a rajtkőhöz.  A versenyrejárás már egészen kisgyermekkorban megkezdődik. Már ilyenkor figyelnek minden apró részletre mint például az úszószemüveg vagy a fürdőruha kiválasztása. Ha versenyeken veszel részt, a Decathlonban is  találhatsz magadnak fürdőruhát, felnőtt és gyerek méretben egyaránt!

A női versenyúszó dressz és a férfi versenyúszó dressz kifejezetten  intenzív használatra ajánlott. A Nemzetközi Úszószövetség (FINA) által jóváhagyott verseny úszóoverall kompressziót, kis közegellenállást és hidrodinamikát biztosít. A hidrodinamikus kialakításnak köszönhetően az izmokat jól tartja, ezáltal  jobb teljesítményt biztosít. A dresszek anyagának vízlepergető tulajdonsága is van, így tökéletes siklást biztosít a vízben. Gyermekeknek is megtalálható ebből az anyagból készült dresszeink: lány versenyúszó dressz és fiú versenyúszó dresszek is. Ezekben a dresszekben más érzés úszni, mint egy hagyományos dresszekben. Éppen ezért ezek csak kifejezetten versenyekre készülnek az úszóknak.

Ha versenyre keresel úszószemüveget, figyelmedbe ajánlom a piros-fekete színű cobra úszószemüveget. A lencsék hidrodinamikus kialakításának köszönhetően kiválóak versenyzésez, mivel nem törik meg a vizet úszás közben. UV védelem és extra széles látómező biztosítja a tökéletes víz alatti látást. A másik úszószemüveg versenyzéshez: B-FAST felnőtt úszószemüveg .  Az első “egyedi méretre” készült úszószemüveg, könnyen kezelhető mikrometrikus beállítással. Így pontosan illeszkedni fog a szemüveg az arcformádhoz.

 

Grécs Vanda

Grécs Vanda

Hétévesen kezdetem el úszni, tizenegy évig űztem versenyszerűen. Később sajnos abbahagytam, mert az időmbe nem fért bele a napi két... Még több

Észrevételed, kérdésed van?

Csapatunkat hobbi és intenzív szinten sportolók is alkotják. Így mi is átéltük, milyen kezdőnek lenni egy teljesen új mozgásforma kipróbálásakor, vagy új célokat kitűzve rendszeres sportolókká válni. Nyugodt szívvel írj nekünk, hiszen egy cipőben járunk​!​