Arra van időd, amire szánsz – Sportolj ma!

Mi is a sport? Minden embernek mást jelent. Definíció szerint: meghatározott célú mindennapos tevékenység, a mindennapitól eltérő környezetben; célja a testedzés, versenyzés, szórakozás, eredmény elérése, vagy a képességek fejlesztése. Nekem kikapcsolódás, feltöltődés. Olyan hobbi, amit szeretek, és amire időt szánok. Mert időt szánni valamire a mai világban nem könnyű, mégis megoldható, csak akarni kell.

Magadba fektess inkább, mint drága holmikba!

A mai rohanó világban nagyon kevés idő jut a sportra. Egyre jobban elhanyagoljuk magunkat. Mindenre kell idő, munkára, tanulásra, a barátokra, családra, és persze néha pihenni is kellene. De magunkra, az egészségünkre, a feltöltődésre miért nem szánunk elég időt ?! Az, hogy valaki valamilyen sporttevékenységet űz, sokan összeegyeztetik azzal az érzéssel, hogy az csak szenvedés. És persze ki akar szenvedni? De a sport nem csak erről szól. Igen erőfeszítést kell tenni. De annyi mindenre megtanít, és annyi mindent ad.  Légy bármelyik sportág szerelmese, válaszd az úszást, a futás, a kerékpározást… Az érzés a végén ugyanaz lesz. Önbizalmat at, megtanít a kitartásra, hogy ne add fel, ha valami fáj, igenis menni kell tovább. Bármilyen edzést is végezz, jobban megismered magad közben. Hogy mennyi minden van benned, mennyi kitartás. Fitten tart, ami a legfontosabb, és nem győzöm hangsúlyozni:  jót tesz az egészségednek! A tested életed végéig veled lesz. Ezért nem mindegy, mennyit is foglalkozol vele. Inkább magadba fektess, mint bármilyen drága holmiba!

 Személyes tapasztalatom …

Csak elkezdeni nehéz, mikor vizes vagy, már minden sokkal könnyebb.

Nekem a sport az életem része volt mindig és a mai napig az. Egyszerűen hiányzik, ha nincsen. Több mint 10 év versenysport alatt hozzászokik az ember és utána  olyan, mintha egy létfontosságú dolgoról mondana le, mint az evés, vagy az ivás. Tudom, milyen érzéssel jár a mindennapos  edzés. Mennyi önbizalmat ad és mennyire jót tesz nekem szellemileg, fizikailag egyaránt. Persze jön a kérdés, hogy nekem mennyi időm van edzeni. Én napi 8 órát dolgozom Kecskeméten és  minden nap hazajárok Nagykőrösre, mert ott lakom.  A munka mellett főiskolán tanulok, ami azt jelenti hogy hétvégente előadásokon vagyok szinte egész nap,  Budapesten. Ezt azért írom le, mert valószínűleg Te is vagy annyira elfoglalt, mint én. Nekem sincs sok időm edzeni, de mégis szakítok rá. Mert nekem ez fontos. Jót tesz, és hidd el, ha elkezded, egy iső után neked is fontos lesz.

 Fejleszd magad!

Annyiféle sportág van, hogy fel sem lehetne sorolni mindet. Bróbáld ki, amelyik neked tetszik. Keress egy hobbit, amiben annyira el tudsz merülni, hogy megszűnik körülötted a világ és teljesen ki tudsz kapcsolni. Fejleszd magad! Feszegesd a határaidat. Soha nem tudod meg, mire vagy képes, ha meg sem próbálsz többet kihozni magadból. Ne a tévénézés legyen a fontos, az egyszerűbb út, hanem az, hogy mit teszel magadért.  Ha nem tudsz a sportok közül választani és nem szeretnél egyedül nekivágni, akkor látogass el a SportoljMa honlapra, ahol számos spotközöséget találsz, ami segíthet a választásban.

Törődj magaddal! Sportolja ma! 🙂

Grécs Vanda

Grécs Vanda

Hétévesen kezdetem el úszni, tizenegy évig űztem versenyszerűen. Később sajnos abbahagytam, mert az időmbe nem fért bele a napi két... Még több

Észrevételed, kérdésed van?

Csapatunkat hobbi és intenzív szinten sportolók is alkotják. Így mi is átéltük, milyen kezdőnek lenni egy teljesen új mozgásforma kipróbálásakor, vagy új célokat kitűzve rendszeres sportolókká válni. Nyugodt szívvel írj nekünk, hiszen egy cipőben járunk​!​