Decablog és HDR koprodukciós kutyás kaland

Június 23.-án sor került egy különleges eseményre, melyet nem csupán a Decathlon, hanem még a Hard Dog Race is szárnyai alá vett. 10 kutya-gazda páros vett részt az egészen kezdőktől a gyakorlott HDR-esekig, és mindenki mosollyal az arcán távozott. A blökik is.

Ahogy arról már korábban írtam, ismét összekapcsolódott a munkám és a szenvedélyem egy jó kis sportolás kedvéért. A Decathlon blog éves blogíró-olvasó találkozója apropóján szerveztünk egy kis kutyás akadályfutás edzést, amihez a szokásos lelkesedéssel adta nevét és ajándékait a Hard Dog Race kitalálója, Púza András.

Edzés előtti masszírozás

Még az égiek is nekünk kedveztek

Nagyon nagy szerencsénk volt az időjárással, kellemes 22 fok, néhány kósza felhő, és bár előtte és utána is esett egész nap, arra a szombatra nekünk kedvezett Holle anyó. Kora délután mentünk fel a Syrius suliba, hogy felépítsük a pályát, és nem sokkal a tervezett kezdés előtt már ott is volt mindenki, sőt, ad hoc jelleggel még egy plusz jelentkezőnk is akadt. 🙂

Pogi aggódott anyájáért 🙂

Bemutató a Hard Dog Race életérzésből

Kóstolót szerettünk volna adni a kutyás akadályfutás világából, illetve exkluzív gyakorlási lehetőséget biztosítani azoknak, akik már a szeptemberi versenyre készülnek. Mivel ez a műfaj még új nekem, nem mertünk túl sok akadályt állítani, amit viszont összeraktunk, az valahogyan kapcsolódott az eddigi HDR pályákhoz.

Nem csak a gazdiknak, a nagyobb kutyáknak is kúszniuk kellett

Változatos akadályokkal készültünk

Adta magát az agility kúszó, ez eddig két versenyen is próbára tett minket, felépítettünk egy szalagokkal lezárt kúszófolyosót is. Ez is volt több HDR-en. Kellett súlyt cipelni dombon felfelé, bár mi a könnyen megfogható agility kúszó-súlyt használtuk, nem a söröshordókat 🙂 . Kellett súlymellényben kutyát asztalra emelni, ez a platóra emelés imitálása volt, és a kutyaházas kúszó helyett agility karikán bújattuk át az embereket. Mivel olyan erős lejtőnk nem volt, így a kutya lassítását, koncentrációt kicsit egyedi módon imitáltuk: egy kis strandtenisz ütőn kellett pingpong labdát egyensúlyozni, miközben szlalomoztak a párosok – természetesen összekötve. Végezetül beiktattunk egy A-palánkot, ennek sokszorosra nagyított verziójával szokott minket megkínálni minden versenyén a HDR.

A karikában

Senki sem lustálkodott

Magát a pályát mindenki lelkesen teljesítette, majd szabadfoglalkozás-jelleggel mindenki gyakorolhatta azt, ami nehezebben ment. A kúszó persze vitte a prímet, mivel itt is össze voltak kötve a párosok – akárcsak a versenyen – ezért az összes kutya fenékkel előre érkezett meg a kúszóból… Hiszen ahogy vége lett a szárnak megálltak és első reakcióként megfordultak a kúszóban a gazdi felé, hogy: “Hát mi van már?”, majd muszáj-muszáj módon popsival előre voltak kénytelenek kibújni. Ezt 2-3. próbálkozásra végül mindegyik kutya abbahagyta, és szépen, fejjel előre jöttek ki. A szalagos kúszó sem volt egyértelmű minden kutyának, az én két jószágom (Pogo és Lemmy) is megpróbáltak kimenni jobbra és balra a folyosóból, mire megértették, hogy itt bizony nekik is kúszni kell.

Shelby drukkol anyának

Senki sem távozott üres kézzel

Nagyon aktív, lelkes csapatunk volt. Mindenki figyelt a kutyájára, nem volt bonyodalom közöttük és nagyon odafigyeltünk arra, hogy sérülés se legyen. A lelkesedést és a szép munkát egy-egy ajándékcsomaggal honoráltuk. Néhány aprósággal készült a Decathlon és a HDR is, egyebek mellett küldtek a Royal Essences kifejezetten akadályfutásra készített HDR Rush készítményéből is. Nem tudom elégszer megköszönni, hogy ennyi segítséget kaptam. 🙂 Szuper napot zártunk, csóváló kutyák és mosolygó emberek hagyták el a pályát. Mondanám, hogy egy év múlva ismétlünk, de a pécsi falkával ennél korábbra is vannak már terveink. 🙂

Figyelem, fegyelem

Ha érdekel a felkészülésünk, olvassátok a saját blogomat, a pécsi Hard Dog Race felkészüléssel pedig keressétek fel a HDR Pécs falkát.

Gulyás Viktória

Gulyás Viktória

Kutyatenyésztő család leszármazottja vagyok, kiállításokon szocializálódtam és valószínűleg a morgás és vicsorgás is előbb ment, mint a beszéd. Az első “igazi”... Még több

Észrevételed, kérdésed van?

Csapatunkat hobbi és intenzív szinten sportolók is alkotják. Így mi is átéltük, milyen kezdőnek lenni egy teljesen új mozgásforma kipróbálásakor, vagy új célokat kitűzve rendszeres sportolókká válni. Nyugodt szívvel írj nekünk, hiszen egy cipőben járunk​!​