A gördeszka világnapja – Go Skateboarding Day

Idén jubilál a Go Skateboarding Day, azaz magyarosítva a "Menj Gördeszkázni Nap". Az első ilyen napot 2004-ben tartották meg, így ez már a 15. nyár, amikor is megrendezésre kerülhet. Június 21-e tehát a gördeszkázás nem hivatalos világnapja, ez alkalomból mi is tervezünk egy gurulást Budapest belvárosából indulva.

A gördeszka világnapja, azaz a Go Skateboarding Day az International Association of Skateboard Companies (IASC) keze munkája. Az üzenetük nagyon egyszerűen értelmezhető: arra buzdítja a világ deszkásait , hogy ezen a napon semmi esetre se hagyják otthon a deszkájukat. Rendezzenek versenyeket,  vegyék pártfogás alá a kezdő deszkásokat, és bátorítsák az első deszkájuk beszerzésére azokat, akik a deszkával egyelőre csak távolról ismerkednek. A lényeg, hogy ezen a napon a középpontban a gördeszka álljon.

Go Skateboarding Day - a gördeszka világnapja

Go Skateboarding Day – a gördeszka világnapja


Az IASC egy olyan profit-szerű szövetség, amely a gördeszkázást szabadidős tevékenységként kívánja előmozdítani. Igazgatótanácsának számos gördeszkás cég képviselője van, akik a “gördeszkás gyártók, forgalmazók, versenyszervezők, rámpaépítők és egyének” tagsági alapját képviselik. (Wikipédia)


A hivatalos “nem hivatalos” gördeszkás nap  a deszkázás szülőhazájából, az Egyesült Államokból indult ki. Ezen a napon Észak-Amerikában rengeteg gördeszkás program szervezésre bukkanhatunk. Természetesen ami az USA-ban jön létre, az elindul szép hosszú útjára, és körbejárja a világot, így az utóbbi években világszerte igyekeztek megünnepelni a négy keréken gördülést.

Gördeszka, cruiser vagy longboard - nem számít!

Gördeszka, cruiser vagy longboard – nem számít!

Gördeszka, mint sport, tarts velünk a Go Skateboarding Day-en!

Ezen nap alkalmából meginvitálnánk Titeket egy közös deszkás gurulásra. A tervek szerint június 21-én, délután 17:30-kor lesz gyülekező a Decathlon Nyugati téri üzlete előtt, a Nyugati téren. Innen indulva, keresve a jobb minőségű és könnyebben járható útvonalakat a Margit-hídon, majd a rakparton, vagy a Margit-szigeten keresztül az Óbudán található, több éves múlttal rendelkező gördeszka park, a Görzenál felé vesszük az irányt. A Görzenálban tudásszinttől függően szabadon kipróbálhatjuk a félcsövet, és az egyéb pálya elemeket.

Nem számít, hogy freestyle, cruiser, vagy épp longboard gördeszka, egy a lényeg: a közös tevékenység és a gördeszkán való gurulás élvezetének átélése és népszerűsítése. Gyere el és légy részese a Go Skateboarding Day-nek! Várunk Téged is június 21-én a Nyugati téren! Addig is itt egy kis segítség, ha még nem tudod, melyik deszkatípusra tegyed a voksodat.

Szabó Ádám - OXELO AMBASSADOR

Szabó Ádám – OXELO AMBASSADOR

Csatlakozz hozzánk, és találkozz Magyarország egyedüli OXELO márka nagykövetével, Szabó Ádámmal. Ha a ride-dal bizonytalan vagy sisakot és védőfelszerelést ne felejts el hozni!

Mihovics Marcell

Mihovics Marcell

Úgy gondolom, hogy a magam sportjával egy kicsit kilógok a sorból, a többiek közül. Még csak nem is a freestyle,... Még több

Észrevételed, kérdésed van?

Csapatunkat hobbi és intenzív szinten sportolók is alkotják. Így mi is átéltük, milyen kezdőnek lenni egy teljesen új mozgásforma kipróbálásakor, vagy új célokat kitűzve rendszeres sportolókká válni. Nyugodt szívvel írj nekünk, hiszen egy cipőben járunk​!​