5 érv a cross training mellett

A cross training egyedi és nagyon hatékony edzésmódszer, mellyel rövid időn belül látványos eredményeket érhetsz el. Bárki végezheti, kortól, nemtől függetlenül, a saját erejéhez, képességeihez mérten. Ezzel az edzésmódszerrel megtanulhatjuk az emberi test egészséges használatát, felkészít a hétköznapi mozdulatok helyes, egészséges kivitelezésére.

És ha ez nem lenne eléggé meggyőző, összeszedtünk neked 5 érvet, hogy miért válaszd ezt a mozgásformát!

 1. Rövid edzések:

Az edzések viszonylag rövidek így azok számára is ideálisak, akik csak kevés időt tudnak sportolásra szánni. 3×30 perc edzéssel egy héten már több pozitív változást is tapasztalhatsz: hatékonyabbá teszi légzőszerveid működését, erősíti izomzatodat, növeli izomtömegedet.

Cross training edzés

 1. Hatékonyság és folyamatos fejlődés

Mindegy, hogy teljesen kezdő vagy, esetleg már egy ideje sportolsz, egy hét cross training minden fizikai képességedet igénybe veszi, így mindenki fejlődhet általa. Például egy futó egy idő után cardio szempontból nem fejlődik, de a cross traininggel növelheti erejét, gyorsaságát … azokat a tulajdonságokat, melyekre alapvetően nem törekedne.

 1. Változatos és játékos edzések

A cross training általános célja, hogy a lehető legteljesebb mozgást végezd, így megtalálod a megfelelő egyensúlyt az állóképesség és az erő között. Minden edzés más és más módon épül fel, így garantáltan sosem fogsz unatkozni!

 1. Fejleszti és karbantartja fizikai képességeidet:
 • erősíti a légzőszerveket
 • fejleszti az állóképességed
 • erősít
 • hajlékonyabbá tesz
 • gyorsabbá tesz
 • fejleszti a koordinációs képességeidet
 • formálja alakod
 1. A cross training kevés eszközt igényel

Ahhoz, hogy megfelelően eddz, felesleges egy csomó óriási izomerősítő gépbe beruháznod.

Cross training

A cross training kevés eszközt igényel

Próbáld ki inkább ezeket:

Szerző: Herczeg Lilla

Sporttanácsadó munkatársaink

Sporttanácsadó munkatársaink

Észrevételed, kérdésed van?

Csapatunkat hobbi és intenzív szinten sportolók is alkotják. Így mi is átéltük, milyen kezdőnek lenni egy teljesen új mozgásforma kipróbálásakor, vagy új célokat kitűzve rendszeres sportolókká válni. Nyugodt szívvel írj nekünk, hiszen egy cipőben járunk​!​