I. Decathlon Kerékpáros Nap – A Velencei-tó megközelítése

Közeleg az I. Decathlon által megrendezett kerékpáros, családi nap! A nagy tókerülés előtti utolsó hasznos tanácsokat, tippeket olvashatjátok Kézsmárki Tamás tollából:

“Most már tényleg csak párat kell aludni az első Decathlon Kerékpáros Családi Napig.

Beszéltünk a felkészülésről (ami remélem mindenkinek jól sikerült), a hasznos útravalókról, de ugye valahogy le is kell jutni a Velencei-tóhoz… erről szeretnék pár sort írni a rendezvény előtt pár nappal.

Hogyan lehet a legegyszerűbben eljutni a Velencei-tóhoz?

A lejutást többféleképpen lehet megoldani. Nyilván a legegyszerűbb megoldás az ember hű négykerekű társa, az autó, de például Kelenföldről 40 perc alatt vonattal is le lehet jutni a tóhoz. Ha vonattal utazunk, van valami iskolás kirándulós feelingje a dolognak, arról nem is beszélve, hogy hang nélkül 120-al hasít a piros vagy a kék kígyó. Érdemes lehet ezt a közlekedési módot választani, mert kényelmes, gyors és pár száz forintból megoldott az utazás. Persze biztos lesz, aki bevállalja, hogy bringával érkezik a bulira.

I. Decathlon Kerékpáros Nap

Érkezhetünk vonattal vagy két keréken is

Kerékpár szállítása

Ha úgy döntünk, hogy autóval megyünk, a bringák szállítása kényes téma, ami számtalan módon megoldható.

Például az utastérben. Figyeljünk, hogy a bringával ne karcoljuk össze a kocsi kárpitját, a lánccal ne koszoljuk össze a szövetet, ezért pedig érdemes egy régi pokrócba vagy plédbe csomagolni a bringát. De aki nagyon profi szeretne lenni, vásárolhat kb. 20 000 Ft-tól bringaszállító táskát, és így a paripa is sértetlen maradhat. Ha a tetőn szállítjuk a bicajt, figyeljünk arra, hogy ne akarjunk beállni a garázsba, fa alá, melynek lelógnak az ágai (ezért célszerű egy feliratot tenni a műszerfalra, hogy a szeretett kétkerekűnk a fejünk felett utazik).

Decathlon Kerékpáros Nap a Velencei-tónál

Van még egy, illetve két lehetőség a szállításra. A csomagtér ajtajára szerelhető szállító talán praktikusabb, mint a tetőn elhelyezett, de itt fokozottan figyelni kell a rendszám láthatóságára, mert ha nem látszik megfelelően, bizony megbüntetik a Ridert. És végül a számomra legszimpatikusabb megoldás a vonóhorgos szállító. Ezt felrakni a leggyorsabb, a bringákat pikk-pakk fel lehet dobálni, és mehetünk is. Nyilván ez a legköltségesebb megoldás mind közül, de ha az ember sokat használja, akkor hosszútávon a legpraktikusabb.

Ha megtaláltuk a legmegfelelőbb megoldást, akkor kocsiba be, vagy vonatra és bringára fel, és irány a Velencei-tó most szombaton!”

Koltai Piroska

Koltai Piroska

A futás világába nem olyan rég csöppentem bele, de mint „laikus futó” egyre jobban magával ragad ez az örömteli sport...... Még több

Észrevételed, kérdésed van?

Csapatunkat hobbi és intenzív szinten sportolók is alkotják. Így mi is átéltük, milyen kezdőnek lenni egy teljesen új mozgásforma kipróbálásakor, vagy új célokat kitűzve rendszeres sportolókká válni. Nyugodt szívvel írj nekünk, hiszen egy cipőben járunk​!​