Futóverseny körkép. Mert érmet kapni olyan jó!-II.

Előző cikkemben már két versenyélményemet összefoglaltam. Jöjjön a többi!

Spartan Race Veszprém

Benyomtam a szokásos verseny előtti kis energiaszeletem. Feltettem a fejpántot, igazi spártainak éreztem magam. Éreztem, hogy bennem az erő, megcsinálom! Megcsináltam.

Igaziból Te is meg tudod csinálni. De kérlek, felkészületlenül, sáros profilképért ne. Bár most kétségkívül virágkorát éli a versenysorozat, ne felejtsük el, hogy ez verseny. Nem csapatépítő.  Valakinek futóverseny akadályokkal, mások inkább akadálypályának gondolják, amiben ahhoz, hogy jó időt menj, futni érdemes.

Kérlek, ne csalj. Kérlek, ne tartsd fel a többi versenyzőt. Kérlek, felelősséggel nevezz a versenyekre. Kérlek, vigyázz magadra és készülj fel megfelelően!

Szervezettség: Minden megfelelő volt. Aznap vettük át a rajtcsomagot, sorbanállás nélkül. Öltözősátrak, hideg víz, zökkenőmentes rajt.

Útvonal: Előre nem tudni, hogy pontosan milyen hosszú lesz a táv. Kisebb szint volt ezen versenyen, megfelelően biztosított, az akadályok elszórtan követték egymást. Volt kötélmászás, dárdadobás, rönkcipelés, egyensúlyos feladat, majomlétra,  hideg patak és mindenféle jóság. A  bünti pedig 30 burpee. Ami azért a végén eléggé tud fájni.

Frissítőpontok:

Úgy emlékszem egyszer volt víz. Ne nyavalyogj, spártai vagy.

Ha kell még, vigyél kulacsba.

És még…

A végén sör. Az mondjuk elég jó.

Meg anya és a kiscsalád, akik végig szurkoltak.

Kinek ajánlom?

Óriási élmény egy ilyen verseny, érdemes kipróbálni. Viszont még a legrövidebb pályára való nevezésedet is előzze meg felkészülés. Úgy fogod igazán élvezni. 🙂

Próbáld ki magad egy futóversenyen!

Tihanyi Félmaraton

Ajándékba érkezett a jegy, megyünk a gyönyörű Tihanyba futni!

Szervezés: Óriási hype, lángoló közösségi média. Ami a csövön kifért.Én pedig igazán vártam. Már hónapokkal előtte égtek a social média felületek, email dömping, aztán mégsem jött annyira össze. Túl sokat akartak. Túl sokan voltunk. Nem voltak rajtzónák, teljesen kaotikus indulás, nyomorgás, előzni sem lehetett.

Útvonal: Nem könnyű pálya. Dombok, forróság. Kösd fel a gatyád! De a helyszín szépsége kárpótol majd.

Frissítőpontok: Minden. Ami eszedbe sem jut, az is. Én eddig is megvoltam alma, narancs, citrom, cola nélkül. De aki erre vágyott, és a futótömeg elején volt, az végig élvezhette. A kicsit lassabb futók viszont már nem jártak ilyen jól. Nekik maradt, ami maradt.

Beértünk, érmet még összeszedtük magunknak, de a befutócsomag km-es sorába már nem álltunk be.

Nem célom ostorozni vagy lehúzni a versenyt, biztos vagyok benne, hogy 2018-ra egy sokkal átgondoltabb, jobban szervezett, gyönyörű futóverseny kerül megrendezésre.

Kinek ajánlom?

A versenyt viszont inkább gyakorlottabb futóknak ajánlom, mert a pálya nem könnyű, és a teljesítéshez a nyári forróság sem segít hozzá. Az érem viszont igazán szép!

Futóversenyek - körkép

Wizzair Budapest

Wizzair nélkül nincs szeptember! Különösen közel áll a szívemhez ez a verseny, mert sok baráttal, munkatárssal futunk együtt. Nem hagytam ki most sem.

Szervezettség:  Szokásos BSI szervezés, amivel én teljesen elégedett vagyok.

Útvonal: A helyszín Budapest, az útvonal a szokásos csoda.

Frissítőpontok: 7 frissítőpont. Jól tervezett, szokásos: víz, magnézium, cola, banán, szőlőcukor…

Kinek ajánlom?

Nagyszerű választás kezdőknek és haladóknak. Húzz futócipőt és hajrá!

Igazán sajnáltam, hogy 2017-ben nem tudtam részt venni az Őrségi Félmaratonon, illetve a Spar Maratonon.

Bár 2018-ra nem terveztem túl sok futóversenyt, ezen a kettőn remélem ott leszek!

Futóverseny

Köbli Hanna

Köbli Hanna

Szívesen írnám, hogy már gyerekkoromtól fontos szerepet tölt be az életemben a sport, de sajnos egyáltalán nem. Általános iskolában a... Még több

Észrevételed, kérdésed van?

Csapatunkat hobbi és intenzív szinten sportolók is alkotják. Így mi is átéltük, milyen kezdőnek lenni egy teljesen új mozgásforma kipróbálásakor, vagy új célokat kitűzve rendszeres sportolókká válni. Nyugodt szívvel írj nekünk, hiszen egy cipőben járunk​!​