Futóverseny körkép. Mert érmet kapni olyan jó!-I.

Bár nem vagyok nagy futó, 2017-ben mégis jó pár futóversenyen indultam. Több volt tervezve, de a nem mindig jól működő time managementemnek és az ingadozó futókedvemnek hála csak 5 érmet akaszthattam a nyakamba. Megfordultam nagy futóversenyeken, szárnyát próbálgató terepfutáson, pár ezer fős félmaratonon és népszerű sárdagonyán is. Ha Te is kedvet kaptál a futáshoz és szívesen próbára tennéd magad egy versenyen, akkor válaszd a hozzád legjobban illőt. Rövid összefoglaló 2017-es élményeimről, hogy legyél képben, mire fizetsz be!

2017-es szubjektív futóverseny értékelés következik. Te már tudod, min indulsz 2018-ban?

A 2017-es év érmei

A 2017-es év érmei

Wadkanz Trail Budakeszi

Ennek a versenynek februárban külön cikket szenteltem. 2017 első versenye, életem első terepfutása. A pozitív megítélés az eltelt hónapok során sem változott, azóta ki is nőtte magát a Wadkanz, több verseny, helyszín várja a terepfutókat.

Szervezettség: A versenyt megelőzően teljesen elegendő infót kaptam mindenről.  A regisztráció könnyen ment. A kifejezetten kedves szervezőbrigád még szerethetőbbé tette a versenyt. A versenyközpontban öltöző, normális wc, azt hiszem ez igazi ritkaság!

Útvonal: Mivel mindig máshol rendezik a futásokat, messzemenő következtetést nem tudok levonni. A legrövidebb, 8 km-es távon indultam, de a szintemelkedőkkel komolyan megizzasztott. Szép környék, jól tervezett és biztosított utakon futhattunk.

Frissítőpontok: Nem sok (1-szer, 6 km körül), de elég.

És még…

Külön tetszett, hogy beérkezés után nyújtózóna várta a megfáradt versenyzőket, masszíroztatni, hengerezni lehetett. Az árban ebéd is benne volt, erről viszont nem tudok nyilatkozni, mert hamar eljöttem.

Kinek ajánlom?

Próbáld ki a terepfutást!

Próbáld ki a terepfutást!

Kacérkodsz a terepfutással? Szívesen kilépnél a komfortzónádból és nyakadba vennéd az erdőt? Ez a te versenyed! Több táv, kedves szervezőcsapat, szuper szervezés!

Vivicitta

Ha tavasz, akkor Vivicitta!

Szervezettség: Nagy versenyről van szó, a szervezés nem lehet rossz. És nem is az. Rajtcsomag átvétele pikkpakk, induláskor szuper hangulat. Nagyon sok ember, ehhez nagy versenyközpont.

Útvonal: A versenyhelyszín a szokásos budapesti 21-es. Ami nekem sosem uncsi. Imádom.

Frissítőpontok: Az idő szuper volt, a frissítőpontok éppen időben érkeztek, és a szokásos víz, szőlőcukor, banán, magnézium, iso is megvolt.

És még…

A versenyhelyszínen rengeteg sátor, egészséggel kapcsolatos elfoglaltság, sportszer vásárlási lehetőség várta a szurkolókat is. Megvizsgáltathattad anyajegyeid, felmérhetted talpboltozatod, tanácsot kérhettél napvédelem kérdésében. Gazdag befutócsomag, sok repiajándék.

Kinek ajánlom?

Gyerekek, családok, egyéni futók, kezdők és haladók! Mindenkinek, aki szeret futni, élvezni a tavaszi napsütést és csodálni Budapestet!

Én például életem legjobb félmaratonját futottam.

A sor viszont nem ér véget. Voltam még Spartan Race-n, Tihanyi Félmaratonon, Wizzairen. Ezekről következő cikkemben olvashatsz.

Próbáld ki magad egy futóversenyen!

Próbáld ki magad egy futóversenyen!

Köbli Hanna

Köbli Hanna

Szívesen írnám, hogy már gyerekkoromtól fontos szerepet tölt be az életemben a sport, de sajnos egyáltalán nem. Általános iskolában a... Még több

Észrevételed, kérdésed van?

Csapatunkat hobbi és intenzív szinten sportolók is alkotják. Így mi is átéltük, milyen kezdőnek lenni egy teljesen új mozgásforma kipróbálásakor, vagy új célokat kitűzve rendszeres sportolókká válni. Nyugodt szívvel írj nekünk, hiszen egy cipőben járunk​!​