5 hasznos tipp télre – roller, görkorcsolya, gördeszka

Gördülve jársz munkába és közben megérkezett a csapadékos, hideg tél? Jól ügyelj a sporteszközödre, hiszen ha nem gondoskodsz róla megfelelően, jelentős károkat okozhat az időjárás ezekben a hónapokban. Legújabb cikkemben megosztok Veled néhány tippet, hogy kedvenc rollered túlélje a telet!

Veled is előfordult már, hogy szinte fellángoltál egy új termék (jelen esetben például: gördeszka, roller, vagy görkorcsolya) beszerzésének, vásárlásának a hatására? Napokig böngésztél, válogattál, majd hosszas mérlegelés után döntöttél? Alig merted megérinteni az új kedvencet, és szomorúan konstatáltad az első használat után, hogy soha sem lesz már olyan szép, mint új korában? Aztán telt az idő, egyre többet gurultál vele és már nem féltetted annyira a jószágot… Hát  ez van. Előfordul, hogy már nem hagyunk kellő figyelmet a sporteszközünkre, és szépen megkezdődik az amortizáció. A tél kifejezetten kényes időszak. Itt van néhány hasznos jó tanács a hideg téli hónapokra:


 1. Ne hagyd kint éjszakára, vagy éppen napokon keresztül hideg, csapadékos időben!

  Legyen az roller, gördeszka, vagy görkorcsolya: ne tároljuk hóban-fagyban!A hőmérséklet változás hatására az egyes alkatrészek tágulni, szűkülni, lazulni és nem utolsósorban rozsdásodni kezdhetnek. Némelyik fontosabb funkcióért, akár a mozgásért, irányváltoztatásért felelős egységei szorulhatnak is egy idő után, így balesetveszélyessé válhat az eszközünk, ráadásul saját költségünkre cserélnünk kell az elhasználódott alkatrészt.


 2. Kíméld a járművedet esőtől, hótól és a pocsolyáktól!

  Oxelo csapágyszettA csapágyak általában porvédő kupakokkal vannak ellátva, azonban a víz elől nem véd meg. Ha a nedvesség bejut a belsejébe, könnyedén tönkremehet. A Decathlon áruházaiban biztosan be tudod szerezni az új csapágyszetted. Ha vízálló csapágyakra van szükséged, ezeket már borsosabb áron tudod beszerezni görkorcsolya szakboltokban.


 3. Ha télen is tartósan használod a rolleredet, mindenképpen tartsd karban!

  A roller kerekeit és fékeit is takarítsuk!Egy esős nap után érdemes szárazra és tisztára törölgetni, hogy másnap is zökkenőmentes és kellemes érzés legyen a használata. Nem beszélve arról, hogy esztétikailag is szebben néz ki a járművünk. Ha szükséges, a kerekeket szedjük ki és  a fékkel együtt jól töröljük át száraz ronggyal! Ez igaz a görkorcsolya esetében is.


 4. Takarítsd le, tárold tisztán!

  Nemcsak kerékpár tisztító!

  Ha úgy látod, hogy az időjárás viszontagságai miatt előreláthatóan hosszú ideig nem fogod használni a rolleredet, gördeszkádat, ne hagyd sárosan a sarokban. Akár darabjaira is szedheted, így egy alapos takarítás után tedd olyan helyre újra összeszerelve, ahol a por sem lepi el teljes egészében. Ezzel  a tettel sok kellemetlenségtől kímélheted meg magad és hosszabb életet garantálhatsz az alkatrészeknek. Ne engedd, hogy megegye a fene, használd a B’twin márka, rollerekhez is tökéletesen használható takarító szettjét.


 5. Ápold és újítsd meg!

  All in One tisztító spray a Decathlon áruházaibanÉrdemes zsírtalanítani a kényes részeket, majd egy védőréteget felvinni a csavarokra, csapágyakra. Ezt legegyszerűbben az All in One tisztító sprayvel érdemes megoldani. Nemcsak a használhatóságot javítja, hanem a roller, görkorcsolya, vagy éppen a gördeszka is halkabb lesz tőle.


Természetesen csapadékmentesebb téli időben is érdemes tovább használni a sporteszközeinket, hiszen nincs annál jobb, amikor sportolva engedjük be a tüdőnkbe a friss levegőt. Azonban ha amellett döntesz, hogy pihenteted ezt a fajta mozgást, akkor elég csak a fenti tanácsok egyikét alkalmazni, és máris jobban indulhat a tavasz, amikor újra előkerül a sporteszközünk. Ha szakértő kezekre akarod bízni gördülő járgányodat, akkor vidd el valamelyik Decathlon áruház Műhelyébe!

Mihovics Marcell

Mihovics Marcell

Úgy gondolom, hogy a magam sportjával egy kicsit kilógok a sorból, a többiek közül. Még csak nem is a freestyle,... Még több

Észrevételed, kérdésed van?

Csapatunkat hobbi és intenzív szinten sportolók is alkotják. Így mi is átéltük, milyen kezdőnek lenni egy teljesen új mozgásforma kipróbálásakor, vagy új célokat kitűzve rendszeres sportolókká válni. Nyugodt szívvel írj nekünk, hiszen egy cipőben járunk​!​