Metrópótló helyett rollerrel? Igen!

Elég csendesre sikerült az októberi hónapom blogírás szempontjából, pedig visszatekintve mindig lett volna miről írnom, még ha az nem is a témakörbe illő lett volna. Elképesztően szerencsésnek érzem magam, hogy októberben járhattam az ország keleti felén Tokaj térségében megízlelve a táj borait, ezután eltölthettem 4 csodaszép napot a napsütötte olasz, tóparttal is rendelkező Como városában. Alig egy hét telt el és ismét kedvenc fővárosom, Berlin utcáit járhattam a finom sörök megízlelésével és az alter-hipster világ stílusjegyeinek vizsgálgatásával. Berlin előtt azonban még itthon, a fővárosban betekintést nyerhettem a Mercedes Benz Fashion Week egyedi rendezvényébe is.

Szóval egy szó, mint száz… egy elképesztő hónap van mögöttem, ráadásul a programokat megannyi apró és szép családi esemény (szülinap, új földlakó érkezése a családba) is kiegészítette. Azonban az élet nem áll meg, megérkezett a november, a szürke és sötét hétköznapjaival, valamint az M3-as metró felújításával és a metrópótlóval együtt. Ha valaki idetéved az oldalra, joggal teheti fel a kérdést, hogy “mi köze ennek az egésznek a gördülő sportokhoz, vagy a Decathlonhoz?”

A válasz egyszerű: roller

Metrópótló - roller

Egy szokásos szombati napon reggel 9-re mentem dolgozni a Nyugati téri üzletünkbe. Az ezt megelőző napokban kölcsönöztem az áruházból egy Town9 EasyFold városi rollert, és azzal jártam dolgozni.

Budapesttől 30 km-re, Martonvásáron élek. Mindennap vonattal járok be Budapestre, ráadásul a vasútállomástól gyalog 18-20 percre lakom.

Town9 EF roller

Town9 EF roller és a térkő

A lakás – vasútállomás távot rollerrel sokkal gyorsabban és könnyedebben megtettem mint gyalog bármikor. Tény: jóval megterhelőbb a lábaknak, mert ha az ember haladni akar, rendesen bele kell adni apait-anyait, viszont a legfőbb ellenség nem is ez a tényező volt, hanem a sok kis apró térkő, ami nagyon is jellemző manapság a városok tereire és utcáira. Sajnos a kicsike hézagokkal teli útszakaszok nem gyorsítják a rollerezést, mert a kerék valamilyen módon megtapad bennük, hiába a 200 mm-es kerék méret.

Ébresztő! Nem jár a metró..!
Deák Ferenc tér - Nyugati tér távolság

Deák Ferenc tér – Nyugati tér távolság

Mivel előző éjszaka tejfakasztóra voltam hivatalos, kellően fárasztóan indult ez a reggel. Így, miután a vonatról leszálltam, majd átmetróztam – az összezárt állapotban lévő  rolleremmel – a Déli-pályaudvarról a Deák Ferenc térre, tücsök ciripelés és bő percek kellettek mire leesett, hogy a metró csak a Deák tér és Kőbánya-Kispest között közlekedik.

Az álmosság ellenére is rögtön kapcsoltam és rohantam fel az aluljáróból a Bajcsy-Zsilinszky útra. Egy mozdulattal szétnyitottam a paripát és már hajtottam is a Nyugati tér felé. A metrópótló busz megállójában épp elhajtottam egy utasokkal teli álló busz mellett, természetesen elő is jött a versenyszellem: mindenáron bebizonyítani, hogy rollerrel gyorsabb, mint busszal.

Séta vagy metrópótló busz helyett rollerrel

Séta vagy busz helyett rollerrel

Egymás után hagytam el a kirakatok és éttermek ablaküvegeit és tábláit.  A gyalogos forgalom még gyatra volt, úgyhogy ez sem akadályozott a mozgásomban, ráadásul a keresztező utcáknál a gyalogos átkelőhelyek örökkön-örökké egy helyben álló lámpáitól is folyamatos zöld jelzést kaptam.

Már nem emlékszem hány perc alatt tettem meg a 2 metró megállót magába foglaló távolságot, de egyrészt hamar átértem a célhoz, másrészt sokkal üdébben és sportosabban álltam munkába ezek után. Csak javasolni  tudom mindenkinek, aki érintett akár ezen a vonalon, akár hasonló útszakaszon, hogy szerezzen be egy metrópótló rollert és ne idegeskedjen, ha nem jön a busz! 🙂

Mihovics Marcell

Mihovics Marcell

Úgy gondolom, hogy a magam sportjával egy kicsit kilógok a sorból, a többiek közül. Még csak nem is a freestyle,... Még több

Észrevételed, kérdésed van?

Csapatunkat hobbi és intenzív szinten sportolók is alkotják. Így mi is átéltük, milyen kezdőnek lenni egy teljesen új mozgásforma kipróbálásakor, vagy új célokat kitűzve rendszeres sportolókká válni. Nyugodt szívvel írj nekünk, hiszen egy cipőben járunk​!​