Az új LB 900 bőr lovaglócsizma – Tesztelve!

A Fouganza megalkotott egy sokkal modernebb, kényelmesebb, puhább és stílusosabb bőr lovaglócsizmát, az LB 900-ast. Amióta tavasszal megláttam kint, azóta várom, hogy tesztelhessem! Eredetileg versenyre vettem, de aztán eléggé rajtam ragadt. Úgy döntöttem, maradjon a hétköznapokra is, ha már ennyivel kényelmesebb.

LB 900

Az LB 900-at rendszeres lovaglásra tervezték. Egy puha bőr modellről van szó, ami szinte ráolvad az ember lábára. Nagyon kényelmes érzést ad már az első alkalommal is. Persze fel voltam készülve rá, hogy meg kell vívnom vele a szokásos kis csatámat, amit a bőr lábbelikkel eleinte szokás, ezúttal azonban ez elmaradt.

A talpi felülete öt rétegből áll. Ezen a videón megnézhetitek, mi mindent tettek bele, ami a lovasok kényelmét szolgálja. Mivel előre gyártott modellről van szó, nem pedig egyedi méretre készítettről, kellett egy kis mázli is, hogy pontosan passzoljon a lábamra, de szerencsére méretügyileg nem lógok ki a sorból. A csizma kétféle vádlikerülettel kapható, így a lovasok többsége megtalálhatja a számára megfelelőt.

A nyereg, és a kengyel kivételével a képen minden felszerelésünk saját márkás.

Összehasonlítva a piacon található többi bőr temékkel, egyértelműen a piaci ár alatt lehet hozzájutni. Ennek véleményem szerint sokan fognak örülni, mert egy stílusos, szép, és kényelmes darabról van szó. Nekem egy óra alatt belopta magát a szívembe, de megvártam a három hónap leteltét. Kíváncsi voltam, mennyire bírja ténylegesen a mindennapi strapát. Jelentem, helyt állt, én a magam részéről ajánlom mindenkinek! És még egy meglepetés:

Létezik bőr csizma még elérhetőbb áron?

Igen. Most már elárulhatom, amit eddig nem szabadott, hogy a márka tervez még alacsonyabb áron lovaglócsizmákat, azzal a nem titkolt szándékkal, hogy az valóban a legtöbb ember számára elérhető legyen. Vessetek egy pillantást az LB 560 -as új modellünkre is, mely szintén bőrből készült!

 

Fotók rólam: Tóth Alexandra

Vinnay Patrícia

Vinnay Patrícia

Az életemnek célt és igazi értelmet adó, abszolút „flow” érzést a nyeregben és a lovak mellett találtam meg. Frissen érettségizett,... Még több

Észrevételed, kérdésed van?

Csapatunkat hobbi és intenzív szinten sportolók is alkotják. Így mi is átéltük, milyen kezdőnek lenni egy teljesen új mozgásforma kipróbálásakor, vagy új célokat kitűzve rendszeres sportolókká válni. Nyugodt szívvel írj nekünk, hiszen egy cipőben járunk​!​