Milyen is volt a 32. Budapest Félmaraton? – Válaszol: Licsák Andris

Szeptember második hétvégéjén zajlott le az elég népszerű és kedvelt repülőtársaság fő támogatásával a 32. Budapest Félmaraton. Ismételten élményekben dúskálhattam, ám ma nem én leszek a főszereplő. A mai cikk Licsák Andrisra, a logisztikai központunkban dolgozó munkatársamra fog kiéleződni. Miért is? Részletekért hajtás tovább.

Ahogy a bevezetőben megkongattam, Licsák Andris adja a koncertet, én csak, mint jó hangmérnök leszek jelen. Mivel sikerült elérnem e-mail formában és megkeresésemre azonnal reagált, még könnyebb a mai mix megalkotása. A bitang szép számmal rendelkező, 15000 (egyéniben, vagy váltóban) teljesítő, célba érkező között sikerült a 39. helyen végeznie a “csodás” 76 perces idejével. (Taps!) Nem mellesleg a kék vértes csapat, azaz a majdnem 100 munkatárs között ez a kiemelkedő eredmény a 2. helyre volt jó. Grt, Andris és az összes 21k egyéniben vagy éppen váltóban teljesítő Decathlonosnak is (fenti kép)!

A számomra is elég mozgalmas hétvége mellett kíváncsian vártam, hogy egy ilyen kiváló eredményt elért kolléga hogyan élte meg, milyen is volt ez a futóverseny. És persze azt is, amit tőlem is kérdeznek egy félmaraton után: mikor jön a maraton, jön a maraton? Ezért kreáltam egy elég “sablonos”, 3 kérdéses triót, hogy hadd lám csak, mi merre, hány szaladás.

Hogy értékeled, milyen volt a legutóbbi versenyed, a 32. WizzAir Budapest Félmaraton?​

LA: A verseny hangulata végig kiváló volt, az időjárással sem volt gondom. Életem második félmaratonján, az elért időeredménnyel összességében elégedett vagyok, a helyezés számomra másodlagos szempont volt. Szerettem volna a maximumot kihozni magamból. Egy kis hiányérzetem viszont maradt! 🙂 A versenyt megelőző 2 hétben éreztem, hogy jó formában tudok rajthoz állni, jól sikerültek a gyorsító edzések, frissen, könnyedén futottam.
Ezeket mérlegelve 75 perces idővel szerettem volna célba érkezni. Sajnos a regenerálódás nem volt tökéletes a verseny hetén, ez lehetett az egyik oka. A másik pedig a táv középső harmada. A megcélzott tempóhoz képest az a szakasz fél perccel lassabbra sikerült.

Licsák András, félmaraton, 1:16

Számomra elég érdekes téma, hogy mint hétköznapi embertársam, hogyan tudtad és tudod mérlegen tartani a munka, magánélet, edzések triót? Mert ilyen fantasztikus eredmény csak jó “mérleg” használattal lehetséges. Nos?

LA: Szerencsére a munkabeosztásomat könnyen össze tudom hangolni az edzésekkel. Egyéb hobbijaimnak az elmúlt néhány hónapban kevesebb időt szenteltem. A mindennapokban a munka mellett a futás, a kiegészítő edzések és a regeneráció veszik a legtöbb időmet igénybe.

A közel 15000 futó között sikerült a 39. helyen végezned a nem kicsit komoly 1 óra 16 perces időddel (nem mellesleg, Decathonosként a 2. legjobb eredmény). Gratulálok! Hogyan tovább, van tovább? Jobb idő? Maraton?

LA: Tavaly októberben határoztam el, hogy a 2017-es Budapest Maratonon rajthoz állok és 3 óra alatt teljesítem a 42 km-es távot. A felkészülés részeként versenyeztem a Wizzair FM-on. A elért eredményből következtetve szeretnék 2h 50′ alatt futni (az eredménye egyébként 2 óra 57 perc lett) .
Novemberben pedig a Balaton Maraton futóversenyen is tervezek rajthoz állni. A jövő évi versenyzés még kérdéses (motiváltság, egészségi állapot).
Ha kellően motivált leszek, a következő versenyszezonban többször is rajthoz állok utcai futóversenyeken.

 

Dimény Zsolt

Dimény Zsolt

Azért ragadtam képzeletbeli tollat, hogy leírhassam nektek Zsoca és a világ futásbirodalmának történeteit! Szeretném átadni a szaladásban megtalált sportélményeimet, tapasztalataimat... Még több

Észrevételed, kérdésed van?

Csapatunkat hobbi és intenzív szinten sportolók is alkotják. Így mi is átéltük, milyen kezdőnek lenni egy teljesen új mozgásforma kipróbálásakor, vagy új célokat kitűzve rendszeres sportolókká válni. Nyugodt szívvel írj nekünk, hiszen egy cipőben járunk​!​