Fouganza a hivatalos versenyeken!

Véget ért a szabadtéri versenyszezon, és örömmel jelenthetem: immár nem csak a gyerekügyességi, és a szabadidős eseményeken vagyunk jelen! Megjelentek a Fouganza termékek a hivatalos díjugrató versenyeken. Ez egyrészről büszkeség nekünk, és köszönjük a bizalmatokat. Másrészről pedig felelősség, hiszen a márka új irányt vett, melynek köszönhetően már nem csak a kezdő lovasok fogják várni tőle a minőségi termékeket. Valami elkezdődött. De milyen termékekkel is találkoztam az egész szezon alatt a versenyeken? Mutatom!

Nem, ez nem egy fizetett hirdetés. A józan eszem szólalt meg, amikor először merült fel bennem a kérdés, miért fizessek több tízezer forintot egy világmárkás lovastermékért, amikor hasonlóan jó minőségűt töredék áron is kaphatok, és nem kell hozzá a használt felszerelések között keresgélnem. A dologhoz hozzátartozik, hogy a Decathlon nekem régen földrajzilag eléggé kiesett, és ha nem pattant volna ki a fejemből közel két és fél éve, hogy új irány felé forduljak, lehet, hogy sosem ismerem meg igazán a Fouganzát. De ennek is vége, hiszen közben bejött a képbe az online, és immár bárki, szinte bármit bárhonnan megrendelhet.

A dolog pikantériája, hogy ma már megtehetném, hogy megveszem ebből-abból a drágábbat, mint ahogy megtettem korábban, amikor kint dolgoztam. Ma már egyszerűen feleslegesnek tartom. Ezzel nem azt mondom, hogy a híres lovas márkák termékei nem jók, dehogynem. A világ minden pénzét el tudnám verni rájuk. 🙂 Lehet, hogy naiv vagyok, de szerintem mindenkinek jó, ha tudjuk tisztelni a konkurenciát. Viszont van az emberek fejében mélyen elrejtve egy sztereotípia, miszerint minél drágább egy termék, annál jobb. Ez bizonyos esetekben persze, megállja a helyét, de nem mindig, és nem minden termék tekintetében.

Már rajtam kívül is egyre többen versenyeznek Fouganzában

Vannak márkák, amiket a mai napig szeretek, és ami nagyon megtetszik, azt meg is szoktam venni, de nem a márka alapján választok, sem Fouganzát, sem egyebet, sőt, ha egy Fouganza termék nem tökéletes, azzal kapcsolatban is visszajelzek a megfelelő helyre, és megteheted ezt akár Te is, ha észrevételed van, nyitott fülekre talál. Erre való a honlapon a termékek értékelése menüpont. Lássuk most, a teljesség igénye nélkül azokat a termékeket, melyeket Ti is szerettek már, olyannyira:

Hogy hivatalos versenyen is szembejöttek velem!

C900 Kobak: Rengeteg szellőzőnyílásának és csatornájának köszönhetően kényelmes, komfortos viselet, és külsőre is tetszetős darab.

Rugalmas gerincvédő: Bár én minden kezdőnek a teljes felsőtestet védő mellényt ajánlom, tudom, hogy mekkora divat ez a rugalmas, és kényelmes, mesh anyagú gerincvédő. Nagyon sokan szeretik!

LB900 bőr lovaglócsizma: Már én is használom, és máson is láttam. A kényelme vitathatatlan. Versenyre vettem, de gondoltam, előtte összeszokom vele otthon. Ugyanitt kiváló minőségű Paddock lovaglócipő és lábszárvédő eladó… 🙂

Training 900 bőr lovaglócipő és lábszárvédő: Az LB900 megfelelője cipőben és lábszárvédőben azoknak, akik a kényelmet a praktikummal ötvözni szeretnék.

Performer 500 térdfoltos fehér nadrág: Összes modellje bizonyított már, munkában, és versenyen egyaránt, ráadásul most az ára is kedvezőbb lett, telibőrös testvéreivel együtt!

Performer nyeregalátét: Általában nincs szükség hozzá nyeregemelőre, önállóan is elegendő, ezért is szeretem annyira. A megjelenése nekem nagyon tetszik, az anyagnak van tartása, a lószőr pedig könnyen lejön róla. Barna színben még elérhető!

Nem csak lovaglásra, versenyre, de még hétköznapi viseletre is megállják a helyüket:

Pár hete iszonyat időnk volt, de így legalább Ti is látjátok, mennyire szeretem ezt a mellényt és polárt. 🙂

Tosca vízálló, meleg lovaskabát: Volt olyan verseny, hogy 5-6 ilyen kabát jött velem szembe. (Különösen zord időben engedélyezik, hogy a zakót meleg felsőruházatra cseréljük.)

Performer magasnyakú polár: Nincs szükség mellette sálra, kényelmes, és nagyon csinos, a lószőr pedig nem tapad meg rajta a szőrtaszító rátéteknek köszönhetően.

Performer női lovasmellény: Én még francia raktárból rendeltem magamnak, amikor itthon alig ismerték, most pedig minden áruházunk lovas részlegén megtaláljátok. Igen. Fogok venni még egyet.

Paddock férfi lovasmellény: Rengeteg emberen látom, nagyon szeretik. Nem túl vastag, de lovagláshoz pont megfelel, és még jól is néz ki.

Valóban büszke vagyok arra, hogy néhány éve még kizárólag a gyerekek és a kezdő lovasok voltak a vásárlóink, és ez ilyen rövid idő alatt ennyit változott. A Fouganza egy fiatal márka, mindössze 12 éves, még kamaszkorba sem lépett. 🙂 Ennek tükrében nagyonis bizakodva tekintek az előttünk álló ugyanennyi időre, bízom benne, hogy még többen meg fogják szeretni, és többé nem kapok olyan kérdéseket, hogy nem néznek-e ki a versenyen, hogy Decathlonos felszerelésben indulok. Eddig sem tették, és egyre több párost látva köszön vissza, hogy jól döntöttem.

Persze a termékválasztékunk egyelőre nem olyan széles, mint a kizárólag lovas felszerelésekre specializálódott világcégeké, és nyilván vannak termékcsoportok, melyeken még sokat kell dolgoznunk, azonban kétségem sincs afelől, hogy előbb-utóbb ezekre is sor kerül, ahogy látom évről-évre a hatalmas mértékű fejlődést, valahányszor kiutazom és találkozom a termékmérnökeinkkel. Egy szó, mint száz: hajrá Fouganza!

A legtöbb versenyre Lali kutyám is elkísér.

Fotók: Budai László

Vinnay Patrícia

Vinnay Patrícia

Az életemnek célt és igazi értelmet adó, abszolút „flow” érzést a nyeregben és a lovak mellett találtam meg. Frissen érettségizett,... Még több

Észrevételed, kérdésed van?

Csapatunkat hobbi és intenzív szinten sportolók is alkotják. Így mi is átéltük, milyen kezdőnek lenni egy teljesen új mozgásforma kipróbálásakor, vagy új célokat kitűzve rendszeres sportolókká válni. Nyugodt szívvel írj nekünk, hiszen egy cipőben járunk​!​