Egy régi-új városi roller: a Town 5 XL

Figyelem, figyelem! Egy régi ismerős kacsint vissza nekünk új köntösbe öltöztetve. Fókuszban az OXELO márka Town 5 XL városi felnőtt rollere. Az ár a régi, a külső új. Egy pillantást mindenképpen megér mindkét színe!

Miután a Town 5 XL előző modellje kifutott (leálltak a gyártással), pár hónapig sajnos kénytelenek voltunk egy modellel szűkebb rollerválasztékkal előrukkolni mind online, mind az áruházak polcain.  Emellett nagy űr tátongott a kisebb méretekkel rendelkező MID9 roller (19.990 Ft), és a következő kategóriát jelentő, kifejezetten felnőtt felhasználóknak szánt Town 7 XL (eredeti áron 29.990, most már 27.990 Ft) roller ára között. Ezen javít a megújított Town 5 XL megjelenése, amely 22.990 magyar forintért kerülhet a tulajdonunkba.

Hogy mit kapunk ezért a pénzért?

Az OXELO két különböző színű Town 5 XL rollerrel jelentkezik. Ha a klasszikus Blöff című filmből idézhetnék, akkor “babakék“, illetve csokoládé barna. Azonban az utóbbi színt csak november tájékára ígérik a márka atyái.

A roller 20 cm átmérőjű kerekekkel rendelkezik, amely lehetővé teszi a városi utcák sajátosságainak enyhe kiküszöbölését és magabiztos irányítást biztosít. Persze ez a kerék méret még jócskán elmarad a kerékpárok kerekeinek nagyságától, csodát nem várhatunk. A Town 5 XL nem rendelkezik lengéscsillapítóval, így teljesen zökkenőmentes úttal nem számolhatunk, hiszen a rollerünk rezgés felvétele egyenes arányos az út minőségével. Ettől függetlenül a rollerezés élményét a rosszabb út és járda viszonyok okozta kellemetlen zötykölődés sem veheti el. Apropó, azért a macskakövet jobb elkerülni!

200 mm-es kerék és hátsó sárvédő200 mm-es kerék és hátsó sárvédő

Az előző Town 5 XL modell maximális felhasználói magassága – annyira nem is kicsi túlzással – 185 cm volt, ezt újragondolták és 195 cm lett az új tető (tehát a beállítható kormánymagasság 145 és 195 cm közötti magas felhasználóknak ideális). Ezáltal a nagyobb termettel rendelkező urak és hölgyek is kényelmesebben gördülhetnek a városok aszfaltjain.

A kék színben pompázó Town 5 XLA csokoládé színben pompázó Town 5 XL

A roller természetesen ugyanazzal a módszerrel csukható össze mint társai (pl.: MID7, MID9, Town 7 XL). Itt egy videó az összecsukáshoz szükséges mozdulatsor bemutatásáról – a kisfilmben a régebbi Town 7 XL modell látható.

Ha cipelni kell…? Nagyon nehéz a Town 5 XL?

A roller súlya nem haladja meg az 5 kg-ot, így a roller nyitott, ill. a tömegközlekedéshez szükséges zárt állapotában is egyszerűen hordozható. Ráadásul a roller dobozának mélyén egy hevedert is találhatunk. Nemcsak urak, hanem a hölgyek is könnyen cipelhetik kisebb-nagyobb távolságok alatt.

Egyszerűen összezárhatóEgyszerűen összezárható

A legújabb OXELO gyerek és felnőtt rollerek elengedhetetlen tartozéka lett a kitámasztó. E kellék az új Town 5 XL-ről sem hiányozhat, leegyszerűsítve a parkolást. Mint a többi roller esetében, a kitámasztó gyárilag nincsen felszerelve a rollerre, erről nekünk kell gondoskodnunk, vagy kérhetjük a Decathlon áruházakban dolgozó eladó kollégák segítségét is.

Az OXELO legújabb rollere Az OXELO legújabb rollere

A sár felverődéstől az első és hátsó sárvédő óvhat meg minket, sőt a hátsó sárvédő ennél több funkcióval is tarkítva van. Egyrészt megvéd a sártól, másrészt kiváló fékhatással rendelkező taposófékként is használhatjuk. Harmadrészt a Town 7 XL rollerhez hasonlóan, VIOO clip lámpát helyezhetünk fel növelve a láthatóságunkat és egyben biztonságunkat.

Ha megtetszett a roller, térj be valamelyik üzletünkbe és próbáld ki, vagy rögtön rendeld meg online!

 

Mihovics Marcell

Mihovics Marcell

Úgy gondolom, hogy a magam sportjával egy kicsit kilógok a sorból, a többiek közül. Még csak nem is a freestyle,... Még több

Észrevételed, kérdésed van?

Csapatunkat hobbi és intenzív szinten sportolók is alkotják. Így mi is átéltük, milyen kezdőnek lenni egy teljesen új mozgásforma kipróbálásakor, vagy új célokat kitűzve rendszeres sportolókká válni. Nyugodt szívvel írj nekünk, hiszen egy cipőben járunk​!​