Onmove 500 pulzusmérő GPS óra

Néhány hónapja kapható áruházainkban az első optikai pulzusmérővel ellátott, saját márkás (Geonaute), GPS-es óra, melyet sokféle sporthoz ajánlunk, akár kezdő felhasználóknak is. Egy rövid cikkel szeretnénk kedveskedni az oldal látogatóinak Dunai Hunor termékképzőnk tollából, aki több, mint fél éve teszteli már ezt az órát. Reméljük érdekesnek találjátok majd!

OnMove 500, azaz, igaz-e a mondás; „Olcsó húsnak híg a leve”?

Az órát kb. 4-4,5 hónappal ezelőtt kaptam kézhez, egyenesen Franciaországból, hogy minél szorosabb barátságot alakítsak ki vele. Nagy izgalommal vetettem magam bele a tesztelésbe, hiszen kíváncsian vártam már ezt a fejlesztését a Geonaute-nak.

Számomra nem volt teljesen ismeretlen ez a család, hiszen használtam és a mai napig használom is, a kettővel ezelőtti szériát, a Geonaute OnMove200-as GPS-es termékét.

Kezdjük az elején. Első ránézésre, egy robosztus, jól összerakott terméket látunk. Amit rögtön kiszúrtam, a piros gomb az oldalán, ami sportos, vagány kinézetet kölcsönöz az órának. Ez a gomb egyébként, a világítás funkciót hivatott működtetni. Ami még a kűlcsínyt illeti… nagyon szerettem a szíját, rendkívül hajlékony, kényelmes, azonban nekem volt, hogy meggyűlt a bajom a szíjrögzítő pántba való befűzéssel, előfordult, hogy 15-20 mp-em is ráment. 🙂 Persze, lehet, hogy csak nekem nem állt kézre. Ami a szíjat illeti, a gyártó bizony nem gondolt a karcsú csuklójú felhasználókra. Szinte minden hölgynek, akivel próbáltattam, nagy volt a kezére.

A külső után, jöhet a „belső”, azaz, hogy hogyan teljesít az óra. A pulzusmérés kapcsán fontos, hogy az órát jól helyezzük fel ahhoz, hogy pontosan is mérjen a PHILIPS Wearable sensing rendszere. Nekem beletelt 4-5 futásba mire rájöttem, hogyan és hová helyezzem fel… persze, nyilván a csuklóra, de nem mindegy, hogy melyik pontnál érintkezik, figyeljünk, hogy minél jobban ráfeküdjön a csuklónkra. Továbbá fontos, hogy a külvilág fényeit a lehető legjobban kiszűrje, különben a mérés pontatlan lesz.

ONMOVE 500 pulzusmérő óra

Az órába épített pulzusmérő egy jól megválasztott egyenletes tempójú futásnál fog a legpontosabban mérni, azonban, ha gyorsító edzést szeretnénk végezni vele, akkor érdemes beruházni egy Geonaute Smart pulzusmérő övre, amely ANT+ kódolt jelátvitellel, vagy Bluetooth-on keresztül tud kommunikálni az órával/telefonnal.

Az órát nyugodtan vihetjük rövidebb és hosszabb futásokra, gyaloglásra, kerékpározásra és túrázásra is, de GPS-el és pulzusméréssel, kb. 7 órát bír, míg sima óraként használva, 10-12 napot is ki tudtam facsarni belőle. Szeretném kiemelni a töltését, mert viszonylag hamar, 1,5-2 óra alatt teljesen feltölt. Ez szuper szerintem. A memóriája 80 órányi edzést tud tárolni.

Ami számomra még újdonság volt az OnMove500 kapcsán, hogy be tudunk állítani egy figyelmeztetőt, hogy épp hidratáljunk, vagy táplálkozzunk. Figyelmességből 5-ös. 🙂

Mivel nekem fontos, hogy vissza tudjam nézni az egyéni eredményeimet, ezért nagyon örültem az óra ezen funkciójának. A leggyorsabb 1-5-10-21-42 kilométerünket megjegyzi és felülírja, ha épp újabb egyéni PB-t (personalbest-et) sikerül elérnünk.

Mivel az óra IPX 7 vízállósággal rendelkezik, így a hozzám hasonló fanatikusok is használhatják, nem kell aggódnunk egy alapos nyári zuhé miatt sem.

Amit esetleg hiányolhatunk, az az okos értesítés funkció. Jelenleg még nem rendelkezik ezzel az óra, de nézzük ezt egy kicsit más szemmel; valljuk be őszintén magunknak, ha már felállunk a kanapéról és sportolásra adjuk a fejünket, talán nem is baj, ha nem zavarnak minket se SMS-ekkel, se Facebook értesítőkkel, se hívásokkal… erre ott a telefonunk, amit érdemes mindig magunknál hordanunk.

ONMOVE 500 pulzusmérő óra

A menün szerencsére az elmúlt években nem sok mindent változtattak, inkább csak bővítették, így aki szeret a jól megszokott, biztonságos úton haladni és csak néha-néha letérni az ösvényről, ezt az órát szeretni fogja. Továbbá ez a tulajdonsága azoknak is nagy segítség, akik félnek attól, hogy nem fognak tudni kezelni, beállítani egy ilyen órát.

Bár jelenleg magyar menüje még nincs, könnyen átlátható angol nyelvű menüje, nem hiszem, hogy bárkinek fejfájást okozna. Aki a futás világában már jártas egy picit és ismeri a következő szavakat (training, running, biking, walking, hiking, lookbook, target, interval) vagy van egy minimális megszerzett angol, vagy német/francia/spanyol/olasz/portugál nyelvtudása, annak gyerekjáték lesz az OnMove500 GPS-es, optikai pulzusmérős óra kezelése.

És végül a piszkos anyagiak. Szerencsére a franciákkal tényleg nem szaladt el a ló a Philips szenzor ellenére sem és sikerült 30.000 ft alatt tartani az árat, tehát a magyarországi Decathlononokban jelenleg 29.990-ért elérhető ez a szuper kis óra.

Én csak ajánlani tudom!

Sportos üdvözlettel: Dunai Hunor András

Koltai Piroska

Koltai Piroska

A futás világába nem olyan rég csöppentem bele, de mint „laikus futó” egyre jobban magával ragad ez az örömteli sport...... Még több

Észrevételed, kérdésed van?

Csapatunkat hobbi és intenzív szinten sportolók is alkotják. Így mi is átéltük, milyen kezdőnek lenni egy teljesen új mozgásforma kipróbálásakor, vagy új célokat kitűzve rendszeres sportolókká válni. Nyugodt szívvel írj nekünk, hiszen egy cipőben járunk​!​