Gördeszka bajnokság a Görzenálban

A szeptember 2-i hétvégén gördeszkás versenyen jártunk a koris, deszkás és BMX paradicsom arzenáljában, amely - nem mellesleg - jelenlegi teljes nevén Decathlon Görzenál - Sport és Szabadidőpark. Nagyon éltük ezt a napot: munkaidőben sült kolbászt ettünk, deszkás trükköket bámultunk, betekintést nyerhettünk a magyar gördeszkás underground világba, és az OXELO termékeit prezentálhattuk a felhasználási területén, ráadásul a szabad ég alatt.

Persze neccesen indult a reggel. Az időjárás előrejelzés mutatott ezt is, azt is, de legfőképpen azt, hogy tuti lesz eső, a kérdés, hogy mikorra ér ide..!? A rendezvény Facebook oldalán is repültek a fejtegetések, hogy mi lesz. Végül, azt hiszem mindenki boldog volt, mert kellemesen hűvös/napos idő uralkodott a szombati nap folyamán és csak késő estére érkezett meg a csapadék.

Decathlon Görzenál

Decathlon Görzenál

Hogy milyen verseny is volt?

A 2017-es Gördeszka Országos Bajnokság döntőjét rendezték meg. A döntőt megelőzte két esemény: június 3-án Óbuda Skateparkjában, július 22-én pedig Zalaegerszegen csaptak össze a deszkák három kategóriában: junior (18 éves korig), amatőr (18 éves kor felett), és Pro (szponzorált). A verseny fő támogatója a Monster Energy volt, de emellett két híres-neves magyar gördeszkás bolt, a Stég és a Criminal Skateshop is megjelent. Így még nagyobb volt bennünk a vágy, hogy minél szebb prezentációval, termékbemutatóval készüljünk.

Az oxelo gördeszka, longboard és cruiser felhozatala

Az oxelo gördeszka, longboard és cruiser felhozatala

Megmondom őszintén, évek óta nem voltam gördeszka versenyen, sajnálatos módon ezek a rendezvények nincsenek túlságosan meghirdetve, pedig annál nagyobb adrenalin nincs, ha egy “teltházas koncertet adhat” az ember. Mindenesetre a hangulattal így sem akadt probléma, családiasra sikeredett, az elszántság pedig így is minden egyes versenyző arcára kiült. Mindemellett az extrém sportversenyeket idéző zenei felhozatalra sem panaszkodhattunk, amit az energiaital sátra alatti pultból intéztek felénk.

Warm up a gördeszka bajnokság előtt

Warm up a gördeszka bajnokság előtt

A versenynap a junior korosztállyal kezdődött, ahol nagyon ügyes és lelkes kis urak és kis hölgyek egyaránt megjelentek. Majd folytatódott az amatőr felnőtt kategóriával, itt már veszélyesebb elemek bemutatása is sorra került. Ami a szemnek azonban még kedvesebb volt, az a Profi kategória: precíz, briliáns mozdulatok és technikásabb trükkök is terítékre kerültek, a közönség és a pontozók nagy örömére. Így egy percig sem volt unalmas a deszkás csapkodását hallgatni, a park délutánra egészen jól meg is töltődött érdeklődőkkel, deszkásokkal, rolleresekkel. A verseny napjára a belépés ingyenes volt.

Egy átlagos napon mire számíthat a kilátogató?

Rövid ismertető a Görzenálról: A Görzi Óbudán, a Duna-partján fekszik. Először 1995. április 29-én nyitotta meg a kapuit, 14.000m2-rel rögtön Európa legnagyobb görkori és szabadidőparkja lett. Voltak csúcspontjai és hullámvölgyei, jelenlegi tulajdonosa is a felvirágzására törekszik a sportolási lehetőségek szélesítésével.

A Decathlon tavaly kötött szerződést a Görzenállal, így ha kimegyünk pár órácskára, vagy akár egy egész napot eltöltünk a zöldövezeti parkban, akkor legfőképpen az OXELO termékei között válogathatunk kölcsönzés céljából, legyen szó gördeszkáról, görkoriról, vagy védőfelszerelésről. Nemcsak a gurulás szerelmesei érezhetik jól magukat. Csapatokban lézertagezhetünk, vagy az idén nyáron összerittyentett homokos röplabdapályán, vagy a trambulinokon is kiugrálhatjuk magunkat. A napi belépő 900 forint, de részletesebben a Görzenál Facebook oldalán, vagy a weblapján lehet érdeklődni.

Oxelo by decathlon

Oxelo by decathlon

A versenyre visszatérve, nagy álmunk, hogy egyszer az Oxelo márkával is részt vegyünk egy ehhez hasonló gördeszka bajnokság, vagy freestyle roller torna megálmodásában és megrendezésében itthon, Magyarországon. Bár nem a professzionális extrém sport vonal a legfőbb profilja a márkának, de egyre inkább igyekszik javuló tendenciát mutatni ez irányban. Természetesen az elsődleges célja továbbra is az elérhető, nem túl magas árral rendelkező gördülő sport eszközök mindenki felé való eljuttatása, és a környezettudatos közlekedés, valamint a sportos mozgás népszerűsítése. Talán jövőre találkozunk egy saját rendezvényen!

Mihovics Marcell

Mihovics Marcell

Úgy gondolom, hogy a magam sportjával egy kicsit kilógok a sorból, a többiek közül. Még csak nem is a freestyle,... Még több

Észrevételed, kérdésed van?

Csapatunkat hobbi és intenzív szinten sportolók is alkotják. Így mi is átéltük, milyen kezdőnek lenni egy teljesen új mozgásforma kipróbálásakor, vagy új célokat kitűzve rendszeres sportolókká válni. Nyugodt szívvel írj nekünk, hiszen egy cipőben járunk​!​