Megérkezett a terepfutások legújabb klasszisa, a Kalenji Kiprun MT

Már aktívan pörög a polcokra is kikerült Kalenji legújabb klasszisa, a sziklás terepek új Conanje, a Kiprun MT. Tavasszal még csak hír volt, most már tény, hogy itt van. Aktuális posztomban hoztam egy kisebb beharangozót, egy eléggé hatásos videót és jó pár olyan gondolatot arról, hogy miért is lehet a hosszabb terepfutások kiemelkedő partnere ez a gall tervezők legújabb modellje. Allez! 

Idén tavasszal volt szerencsém már a prototípust csodálni (kép) és meghallgatni a következő beharangozót a francia tervezőktől: Kell egy olyan terepcipő, ami magába öleli a kényelmet, a kiváló ütéscsillapítást, a hatékony stabilitást és a 40 kilométeres dimbes-dombos szaladásoknál elengedhetetlen tapadást. Nos, ezen a teszt héten csak megkongatta a Kalenji az újdonság harangot, most viszont már zajlik a mise, polcokon a terepfutások újabb klasszisa, a Trail MT!

Kalenji Kiprun MT terepfutó cipő

Kalenji MT még tavasszal – Prototípus

Mielőtt felosztanám, hogy miben is lesz erős az említett surranó és leírnám a hasznos adatokat, hoztam egy termékvideót. A gall kollégák készítették a fenséges hispán “dombokon”. Érdekesség a nem kicsit hatásvadász, másfél perces terepfutós filmben, hogy a két főszereplője spanyol ambassadorok csapatából szalad az említett újdonságban. Eva Benz és Jesus Azor (borítókép) a francia márka két olyan futó nagykövete, akikkel nekem is volt szerencsém találkozni és együtt futni a tavaszi termékképzők tesztelésén, képzésén (erről blog munkatársam, Piri írt is egy élménybeszámolót anno).

 

A videó után pedig, szóljon a “Mit is tud” rész. Tánc!

Terep cipőknél ritka, azaz nem éppen a legnagyobb erősség az ütéscsillapítás. Ám a Kalenji most a nem gyenge ösvényekre, a sziklás utakra megálmodott talpalávalója ezt is kiküszöböli és a talp összetétele kiválóan csillapít. Egy aszfaltos “jármű” adta kényelmet próbál biztosítani. Az új generációs, kémiailag elkészített talp, az EVA habszivacs és a Kalenji egyedi K-Ring technológiája kiemelten “Asics-es” módon törekedik védeni a talajra érkezésünket. Emellett nem véletlenül ajánlott hosszabb (ultra) terepfutásokhoz is, akár pronáló (befelé dőlő) lábtartású személy(ek)nek is. Ugyanis az MT megkapta azt a K-Only-t, ami minden lábtartásra megfelelő talpkialakítással felvértezett új innováció, amiről korábban írtam is. Egy mondatba összefoglalva: a talp kialakítása és stabilitást megerősítők felveszik a láb formáját és azt próbálják ott tartani.

A sztárunk felső anyagrésze is úgy lett kialakítva, hogy a stabilitása ne gyilkolja meg a megfelelő szellőzést, mégis a bokát kellően helyén tartsa. Kifejezett újdonság a korábbi terepcipők barázdáihoz képest, hogy az MT megkapta a CrossContract-ot, amivel a tapadás lett jóval hatékonyabb. Mi is ez? Hát az amúgy is elég jó, földbe markoló, 5 mm-es karmok kialakítása, azok elrendezése. Az új elrendezésnek köszönhetően a lejtőre és hegyre futásunkat próbálja hatékonyabbá tenni. Kalenji Kiprun MT terepfutó cipő

Érdekesség, hogy Női modellt max 75 kg-ig, a Férfi MT-t pedig max 90 kg-ig ajánlják. További hasznos, fontos termék és cipő infók a linkekre kattintva olvashatók.

Zárásnak pedig annyi, hogy október közepén megmérettetem magam Dél-Galliában, a Festival Templiers-n, ahol a Mona Lisa névre hallgató 27 km-es terepfutó versenyen rajtolok, pontosabban rajtolunk Ati cimborámmal és képzőtársammal. Ha minden jól alakul, akkor nem csak futás, hanem egy MT teszt is lesz, amiről mindenképpen érkezek egy formás kis beszámolóval.

Dimény Zsolt

Dimény Zsolt

Azért ragadtam képzeletbeli tollat, hogy leírhassam nektek Zsoca és a világ futásbirodalmának történeteit! Szeretném átadni a szaladásban megtalált sportélményeimet, tapasztalataimat... Még több

Észrevételed, kérdésed van?

Csapatunkat hobbi és intenzív szinten sportolók is alkotják. Így mi is átéltük, milyen kezdőnek lenni egy teljesen új mozgásforma kipróbálásakor, vagy új célokat kitűzve rendszeres sportolókká válni. Nyugodt szívvel írj nekünk, hiszen egy cipőben járunk​!​