Úszó világbajnokság Budapesten!

Nagyon jó látni, hogy az uszodában megtelnek a lelátók, és ha magyar nevet hall a tömeg, egyből elkezd mindenki üvölteni, és mindenki egy emberként izgul, hogy az, aki lent várja a sípszót, felállhasson a rajtkőre, és mindent beleadva elsőként érjen a célba!

Július 30-án véget ért a  Budapesten megrendezett 2017-es úszó-világbajnokság. Hivatalos nevén az eseményt “úszó-, műugró-, műúszó-, nyílt vízi úszó- és vízilabda-világbajnokság“-nak nevezik. Összefoglaló néven vizes világbajnokságnak szokták nevezni.  Ezen az eseményen Magyarország a 9. helyen zárt, ami megint csodálatos eredmény, és nagyon- nagyon büszkék lehetünk, hogy ilyen kiváló sportolókkal büszkélkedhet ez a kicsi ország.

2011. július 15-én döntött a Nemzetközi Úszószövetség a 2015-ös és 2017-es világbajnokság helyszínéről. 2015-ben az oroszországi Kazán, a 2017-es vb rendezési jogát pedig eredetileg a mexikói Guadalajara kapta meg. Azonban 2015 februárjában Guadalajara visszalépése miatt Magyarország vállalta át a 2017-es világbajnokság rendezését.

Vizes világbajnokság 2017

Az első úszó vb-t 1973-ban rendezték meg Belgrádban. A világbajnokság keretein belül nem csak úszó versenyszámokban kerül díjazásra az  első 3 helyezett, hanem szinkronúszó, műugró, nyílt vízi (hosszútávú) úszás számokban is, és az eseménnyel azonos városban rendezik a vízilabda-világbajnokságot is.

Magyar eredmények

Magyarországnak 2 arany , 5 ezüst és 2 bronz érmet sikerült szereznie, így 26 országból a 9. helyen végzett összesítésben.

Arany:
Hosszú Katinka – 200 m vegyes
Hosszú Katinka – 400 m vegyes
Ezüst:
Verrasztó Dávid – 400 m vegyes
Férfi vízilabda válogatott
Mihalik Kristóf – 100 m pillangó
Hosszú Katinka – 200 m hát
Bronz:
Cseh László – 200 m pillangó
Hosszú Katinka – 200 m pillangó
Holoda Péter – 4×100 m gyorsváltó
Németh Nándor – 4×100 m gyorsváltó
Kozma Dominik – 4×100 m gyorsváltó
Bohus Richárd – 4×100 m gyorsváltó

Világbajnokság FINA, 2017

Nagyon jó látni, hogy az uszodában megtelnek a lelátók, és ha magyar nevet hall a tömeg, egyből elkezd mindenki üvölteni, és mindenki egy emberként izgul, hogy az, aki lent várja a sípszót, felállhasson a rajtkőre, és mindent beleadva elsőként érjen a célba! Hiszen annyit dolgozott azért, hogy most ott lehessen és azt a 100 métert leúszhassa teljes erőből. El sem tudjuk képzelni , mennyi munka áll az a bizonyos 100 méter mögött, mennyi edzés és mennyi lemondás. Mi csak azt látjuk a tévé előtt vagy éppen a lelátón ülve, amikor megjelenik a sportoló, oh csak 100 méter , annyit én is letudok úszni, csak ők gyorsabban úsznak! Nos ők ezért a 100 méterért és azért , hogy utána dobogóra állhassanak, éjjel-nappal edzenek ! Reggel és este edzés , java részt úszás, ami lehet, hogy 1 nap 10-12 km, mellette kondi. Hétvégét nem bulival, hanem edzéssel , versennyel vagy ritkán pihenéssel töltik.

Legyünk nagyon büszkék a magyar sportolókra és a magyar úszókra!

Hajrá magyarok!

#avízösszeköt

Grécs Vanda

Grécs Vanda

Hétévesen kezdetem el úszni, tizenegy évig űztem versenyszerűen. Később sajnos abbahagytam, mert az időmbe nem fért bele a napi két... Még több

Észrevételed, kérdésed van?

Csapatunkat hobbi és intenzív szinten sportolók is alkotják. Így mi is átéltük, milyen kezdőnek lenni egy teljesen új mozgásforma kipróbálásakor, vagy új célokat kitűzve rendszeres sportolókká válni. Nyugodt szívvel írj nekünk, hiszen egy cipőben járunk​!​