Velence, napsütés – Helló nyár!

Van, hogy olyan környezetbe, olyan helyzetbe kerül az ember, hogy részben, vagy egészben le kell mondania valamilyen hobbijáról. Nos, én is így jártam pár héttel ezelőtt. Ez azonban nem azt jelenti, hogy tétlenül üldögélek és várom, hogy a helyzet megoldja saját magát. Induljon a kaland!

Két hete a zalaegerszegi Decathlont elbúcsúztatva új helyre kerültem, egészen pontosan Velencére. Lehetőséget kaptam arra, hogy öt társammal együtt egy új, szezonális mini-áruházat nyithassunk meg újra, és itt töltsük az egész nyarat.  Napsütés, tópart, homokos strand, nyüzsgés, mi kellhet még? Nos, a sport.

Az első "majdnem-nyári" hétvége

Az első “majdnem-nyári” hétvége

Minden költözés felborítja valamelyest a napi, vagy heti rutint. Én már csak tudom, hiszen az ötödik költözködésemen is túl vagyok. Először az új hely varázsa elfeledteti némiképp a sportolási igényeket, de ahogy telnek a napok, hetek, már ott motoszkál a fejemben, hogy meg kell oldanom valahogy ezt a helyzetet. A legkézenfekvőbb az lenne, ha találnék a közelben egy rúdfitnesz stúdiót ugyebár, de ez nem mindig megoldható. Így hát kreatívnak és nyitottnak kell lenni az új sportok iránt.

Helló nyár!

Eljött az ideje, hogy megbarátkozzak a strandsportokkal! Stand up paddle, úszás, tollas, strandfoci, röpi, és néha egy-két egyedi szabályokkal játszott csoportos frizbizés. Nem is beszélve a közös futásról, konditerem illetve kondipark látogatásról, bár utóbbi három pont nem strandhoz kötött elfoglaltság. Korábban már írtam a street workout parkokról rudas vonatkozásban, és most már a hely, és az időjárás is stimmel ahhoz, hogy komolyabban tudjak foglalkozni vele, és megismerkedjek közelebbről is az eszközökkel. Szóval nem maradok sport nélkül, sőt még inkább kiterjeszthetem látókörömet.

Így hát a nyár erről fog szólni nekem, de persze a rúd sem marad el, csak kissé háttérbe szorul. Szerencsére Budapesthez most viszonylag közel élek, így egyszer-egyszer talán lehetőségem lesz ellátogatni magánórákra.

Örömhír

Velencei-tó

Velencei-tó

Nemsokára megrendezésre kerül a nyári Blogíró-olvasó találkozó, ahol alkalmatok nyílik kipróbálni a rúdsportot, itt, a Velence Korzón, 30 perces órák keretein belül. Illetve végre személyesen is tudunk találkozni, és beszélgetni erről az izgalmas sportról. Szóval június 24-én várlak Titeket sok szeretettel a Velencei-tó csodaszép partján többi blogger társammal együtt. Gyertek sokan, és élvezzétek ki a sok-sok programot, amikkel készülünk Nektek!

Az esemény facebook oldala.

Élvezzétek a nyarat, sportoljatok sokat!

Szép Alexandra

Szép Alexandra

Rúdsport, rúdtánc, rúdfitnesz... Az egyik legmegosztóbb sport hazánkban. Igen, sport, a maga nehézségeivel, kihívásaival, sikerélményeivel, kudarcaival. 2 és fél éve... Még több

Észrevételed, kérdésed van?

Csapatunkat hobbi és intenzív szinten sportolók is alkotják. Így mi is átéltük, milyen kezdőnek lenni egy teljesen új mozgásforma kipróbálásakor, vagy új célokat kitűzve rendszeres sportolókká válni. Nyugodt szívvel írj nekünk, hiszen egy cipőben járunk​!​