Csoportos vs magánórák – Fejlődés csapatban vagy egyénileg

Miért szeretnél rúdsportra járni? A csapat miatt? Vagy inkább egyénben gondolkodsz? Mások jelenléte segít, vagy inkább eltántorít attól, hogy el merj indulni ezen az úton?

A legutóbbi cikkemben már írtam a kifogásokról és arról, hogy  hogyan éltem meg őket.  Most segíteni szeretnék Nektek abban, hogy Ti is le tudjátok redukálni ezen tényezők számát. Az egyik nagy probléma az szokott lenni, hogy “mit gondolnak majd rólam a többiek?”. Nos itt a megoldás a problémára. Hasonlítsuk össze a csoportos és  a magán órákat!

Csoportos foglalkozások:

-Jó közösség

-Jó hangulat

-A segítség több helyről érkezik

-Nehezebb koncentráció, hiszen könnyű belefeledkezni a másik feladatainak megfigyelésébe.

-Növeli a versenyszellemet

-Motivációt kaphatsz másoktól

-A társaidat látva is tudsz tanulni

Magánórák:

-Nagyobb figyelem az edzőtől

-Folyamatosabb a gyakorlás, hiszen egyedül sokkal könnyebb koncentrálni

-Fárasztóbb edzés

-Technika tökéletesítése

-A szégyenlősebbeknek jó kezdés

-A versenyzőknek jó felkészülés

-Gyorsabb haladás az anyagban

-Nincs hasonlítgatás

A csoportos óra az általános gyakorlást, edzést segíti, míg a magán az egyéni fejlődést  hozza magasabb szintre. Versenyek előtt mindenképp ajánlott a magánóra, hiszen akkor csak te vagy a lényeg és a te felkészülésed.

Páros óra: Ha igényled a társaságot, a támogatást, de nem mersz vagy nem szeretnél csoportos órára menni, akkor a páros magán óra a legjobb döntés, hiszen ötvözi a fenti két opciót. Van, aki támogat, motivál, akivel akár versenghetsz és közben mégis élvezheted az edző figyelmét egész órán.

A csoportos órákon kompromisszumképesnek kell lenni, hiszen a tanár mindenkivel egyformán foglalkozik. Amíg másnak segít, te gyakorolsz, ami persze mindenkinek a lelkiismerete szerinti intenzitással fog menni.

Szóval, ha az a kifogásod, hogy nem akarsz mások előtt “bénázni”, akkor mindenképp azt ajánlom, iratkozz be egy mágánórára. A tanár nem fog megenni, hiszen mindenki ugyanott kezdte 🙂 És hidd el, minden héten jönnek az újoncok és Te semmivel sem vagy kevesebb, mint ők!

Nem számít a kor, a nem, az alkat, az erő, a hajlékonyság… A legtöbben így kezdtük! Vegyél egy nagy levegőt és indulj el!

Szép Alexandra

Szép Alexandra

Rúdsport, rúdtánc, rúdfitnesz... Az egyik legmegosztóbb sport hazánkban. Igen, sport, a maga nehézségeivel, kihívásaival, sikerélményeivel, kudarcaival. 2 és fél éve... Még több

Észrevételed, kérdésed van?

Csapatunkat hobbi és intenzív szinten sportolók is alkotják. Így mi is átéltük, milyen kezdőnek lenni egy teljesen új mozgásforma kipróbálásakor, vagy új célokat kitűzve rendszeres sportolókká válni. Nyugodt szívvel írj nekünk, hiszen egy cipőben járunk​!​