Decathlonos? És az tényleg jó?!

Elkezdődött a szabadtéri szezon, mi is várjuk már az első versenyünket. Ilyenkor az ember fejben végigszalad a saját és lovai felszerelésén, kell-e valamit javítani, újat venni. Az elmúlt két év alatt észrevétlenül bekúszott az életünkbe a Fouganza, egyszer csak arra eszméltem, hogy majdnem tetőtől talpig képviseljük és nem azért, mert elvárják. Nem várják el. Hanem mert megszerettük. Alább a versenyen használt kedvenceimből szemezgettem.

A Fouganza az első tíz év alatt valóban a kezdőkre épített. Ebben az időszakban is történtek jelentős változások, ekkor még kb. kétévente tértem be vásárolni, de mindig meglepődtem, mennyit fejlődött két látogatásom között. Lovasként az első felszereléseimet vettem meg itt, a kobak és a gerincvédő kivételével, majd a konkurenciánál kezdtem el rendszeresen vásárolni, mert az közelebb volt, öt perc séta olyan előny, amit nehéz feladni. Teltek az évek és már jó ideje saját lovam volt, mire legközelebb eljutottam egy Decathlonba.

Majdnem leesett az állam: itt van lófelszerelés is, méghozzá egészen jó áron és még jól is néz ki! Először apróságokat vettem: pataharangot, lóápoló eszközöket, pálcát, melyek bebizonyították, hogy azért, mert valami olcsó, még igenis lehet jó. Majd’ két éve belsősként már egész rendesen átlátom azokat a folyamatokat, melyeken egy terméknek át kell esnie, mielőtt a polcokra kerül. Tényleg letesztelik őket, és a francia termékmérnökök nagyon is foglalkoznak a vásárlók, sőt, még a mi véleményünkkel is. Most voltam kint másodszor egy hetet a márkánál, erről majd a következő cikkben írok. Tíz év után új irányt vettünk, nyitottunk a rendszeres lovasok, és a versenyzők felé is, akik mára ugyanolyan fontosak lettek, mint szeretett kezdőink. Most azon dolgozunk, hogy ezek a változások a köztudatba is bekerüljenek, ezért én, mint elégedett felhasználó, aki részt vesz hivatalos versenyeken, az ott használt kedvenceimből válogattam.

A Fouganza márka dinamikusan fejlődik

C 400 Soft touch kobak: Versenyre vettem, de úgy megszerettem, hogy mivel a régi edzőkobakomat jövőre cserélni kell, valószínűleg átlényegül majd mindennapi használatra, és egy C 900 veszi  át a helyét, mert arra is kíváncsi vagyok. A színe tetszik nagyon, mostanában a szürke-bordó párosításokat kedvelem. Ha három szóval kellene jellemezni: finom és elegáns, ugyanakkor mégis a maga nemében egyszerű. Nálam nyert.

Paddock lovaglócipő és lábszárvédő: lábbeliből mindennapi használatra csak a bőr felszerelést érdemes megvenni, és természetesen rendszeresen ápolni kell, hogy minél tovább lehessen használni. A cipőt tavaly ilyenkor vettem, a lábszárvédőt pár hete cseréltem Fouganzára, amikor a régi négy év után beadta a kulcsot. Mindkettő nagyon jó választás volt. Jelenleg munkában és versenyre is ezeket használom, de tervben van egy LB 900 csizma versenyre. Nagyon jókat hallottam róla kint a többi képzőtől.

A termékek ár-érték aránya a piacon a legjobb

Performer 500 fehér nadrág: a szürke változatát otthon nyúzom, a fehéret versenyen, az érzés ugyanaz, csak a színe más. Nagyon szeretem és bevallom, a mintája miatt a térdfoltosat előnyben részesítettem a minta nélküli telibőrössel szemben. Minden héten kimosom, és még mindig úgy néz ki, mintha most vettem volna. Színét és formáját megtartja, és a kopásállósága az eddigi nadrágjaim közül  legjobb.

Performer kötőfék és Tincle nyeregalátét: ha már színharmónia, akkor abból a ló sem maradhat ki. Mindkettőből a szürke-pirosat választottam. A nyeregalátétet azért szeretem, mert nem kell külön nyeregemelő hozzá, olyan vastagon párnázott a marrésznél, hogy nincs szükség semmi másra. A szabása azért tetszik, mert lekerekített hátulsó részével félúton van a nyeregszabott, és a hagyományos alátétek között.

Szeretnénk elérhetővé tenni a lovaglást széles körben

Ezek voltak az abszolút kedvenceim a versenyre használt termékek közül. Mindegyiket jószívvel ajánlom. Ha valaki szeretne komolyabb felszerelésbe invesztálni, nem feltétlenül kell irreális összeget kiadni valamiért, csak azért, mert világszinten ismert márkajelzés van rajta.  Próbáljátok ki a Fouganzát, megéri!

Borítófotó: Németh Bettina
Vinnay Patrícia

Vinnay Patrícia

Az életemnek célt és igazi értelmet adó, abszolút „flow” érzést a nyeregben és a lovak mellett találtam meg. Frissen érettségizett,... Még több

Észrevételed, kérdésed van?

Csapatunkat hobbi és intenzív szinten sportolók is alkotják. Így mi is átéltük, milyen kezdőnek lenni egy teljesen új mozgásforma kipróbálásakor, vagy új célokat kitűzve rendszeres sportolókká válni. Nyugodt szívvel írj nekünk, hiszen egy cipőben járunk​!​