Nekem 8

2017-es életmódváltók figyelem! Ha még mindig Pató Pál úr módjára halogatjátok a mozgást és még mindig „majd jövő héten” kezdtek el rendszeresen sportolni, akkor csak úgy szólok: február közepe van, azt meg mindenki tudja, hogy a bikini body nem nyáron készül… Én 8 érvet tudok, hogy miért is tök jó kezdésnek aerobic órára járni. Neked hány kifogásod van?

1. Mindenhol elérhető

Lehet, hogy nem ilyen triviális dolgot vártál volna az első helyre, de nézz körül a környéken. Azért elég jó, hogy nem kell Apátistvánfalvára utazni egy jó aerobic óráért, nem? Szinte az összes konditeremben megtalálható több típusa is, de akár edzőtermektől függetlenül is sok helyen tartanak órát.

2. Szinte semmi nem kell hozzá

Vagyis kellhet, de adnak. Én még sosem mentem step paddal aerobikra, polifoam viszont valószínűleg kelleni fog. Sportcipő, edzőcucc, törcsi, kulacs. Ha nagyon belejössz, nehezítheted a gyakorlatokat bokasúllyal, kézi súlyzóval, de sokszor használunk gumiszalagot, kislabdát, fit ballt. Szóval elég változatos is tud lenni.

3. Heti kétszer-háromszor egy óra buli

Jó zene, jó társaság. Rose fröccs viszont nem lesz, sajnálom. Másnap pedig macskajaj helyett csak egy kis izomláz várhat.

4. Nem kell gondolkodni, csak csinálni

Közben pedig arra gondolsz, amire csak akarsz. (Én például semmire nem szoktam.)
Úgyhogy nem kell előre kitalálnod hatékony gyakorlatsort, az edző majd utasít, te pedig csak adj bele apait-anyait.

5. Az egész testet átmozgatja

Közben pedig rengeteg gyakorlatot megtanulsz, amit később akár a tv előtt is végezhetsz.

6. Az edző motivál…

Én bírom a véreskezű edzőket. Ők azok, akik nem hagynak pihenni. Ne, egy pillanatra se nyomd a popót a magasba plank közben és mélyebbre guggolj légy szíves, ha már egyszer edzeni jöttél!

De vannak kifejezetten kedvesek is. Ők, akik dicsérettel motiválnak, biztatnak. Így tovább, ügyesen! Már csak 4 karhajlítás!
(Ez nem jelenti azt, hogy kevésbé kemény órákat tartanának.)

 … és kijavít

Remélhetőleg. Ha van rá kapacitása. Persze, ha hatvanan vagytok órán, akkor lehet, hogy nem fogja észrevenni, hogy te a nyolcadik sor közepén nem jól tartod a karod, de egy gyakorlott edző azért kiszúrja a kezdőket és készséggel segít a helyes kivitelezésben. Addig meg helyezkedj egy vérbeli sportlady mögé és ha elbizonytalanodsz, csak vess rá egy pillantást.

7. Csajos program

Ha zavarban éreznéd magad az izompacsirták előtt a kondiban, akkor megnyugtatlak: kevés az esély rá, hogy aerobic órára tévednek. Viszont te mehetsz bármikor, könnyű bekapcsolódni, hamar fel tudod venni a ritmust, nem kell bonyolult gyakorlatokra számítani.

8. Javítja az általános állóképességedet     Csökkenti a stresszt, levezeti a feszkót, átmozgat tetőtől talpig.

Szóval ennyi. Hajrá csajok!

Köbli Hanna

Köbli Hanna

Szívesen írnám, hogy már gyerekkoromtól fontos szerepet tölt be az életemben a sport, de sajnos egyáltalán nem. Általános iskolában a... Még több

Észrevételed, kérdésed van?

Csapatunkat hobbi és intenzív szinten sportolók is alkotják. Így mi is átéltük, milyen kezdőnek lenni egy teljesen új mozgásforma kipróbálásakor, vagy új célokat kitűzve rendszeres sportolókká válni. Nyugodt szívvel írj nekünk, hiszen egy cipőben járunk​!​