Zenével jobb, vagy nélküle?

Minap kipróbáltam a futást zene nélkül. Otthonhagytam a fülest, kizártam mindent és teszteltem a NEM zenével futást. Elmerültem benne, miközben a természet fantasztikus zenekara adta az igazi "muzsikát"? Jobb volt így? Zenével vagy nélküle? A válaszokért kattintás tovább.

Elmerültem?

Nem.

Belefeledkeztem, miközben a természet fantasztikus zenekara adta az igazi “muzsikát”?

Kicsit. Ahogy mindig. Fantasztikusan kapcsolok ki és teszem más állapotba magamat futás közben. Szavakba nem önthető az, hogy a természet milyen szépen adja a hangokat és alkot belőle egy lélegzetelállító kerek egészet. Olyan szép, olyan simogató, de sajnos, futás közben ez nem kell Zsocának. Egy kellemes terepfutás, túra, miközben a természet szépségét csodálva tátva marad a száj, kell – talán ezért is hív, integet felém olyan sokat a Terep, “ámaimban visszainteget”… mint abban a  dalban?

Mikor futni megyek, akkor a zene, akár levesbe a só – feltéve, ha nem gyümölcs. KYGO, Robin Schulz, a Clean Bandit remixek, utóbbi akár a korunkban komponáló, újjászületett Mozart – nekem. Vagy az éppen aktuális “rongyosra hallgatom” gall, germán dal különlegességek mix-turmixa is úgy fogy, mint a friss kenyér a sarki boltban. Nehéz napokon? Mikor tombolsz, szétver az ideg, kell egy kis AC/DC, az az örök keménymag. Kell, de nagyon. Vagy netalántán feltalálták az egyik legjobb futásra optimalizált zenelejátszó appot, a Spotify-t, ami alád rakja a lovat, de nagyon és úgy, hogy tudni fogja milyet szeretnél. Egy általad hallgatott, kedvelt zenei stílust kever, szabdal az aktuális tempódhoz mérve. Csak futnod kell.

Szóval nálam a mjuzik az elmerülésben is segít, hogy megtaláljam a saját óceánom, aztán elinduljon a búvárkodás egy újabb epizódja.

Jobb volt így?

Az előző két válasz megadja a végleges konklúziót. Ha mégsem, akkor jelentkezzetek és írjátok meg nekem, hogy #akkormostmivan és minden “zene mellett” vs. “ellene” verzióról beszélhetünk.

#futniYO

 

Dimény Zsolt

Dimény Zsolt

Azért ragadtam képzeletbeli tollat, hogy leírhassam nektek Zsoca és a világ futásbirodalmának történeteit! Szeretném átadni a szaladásban megtalált sportélményeimet, tapasztalataimat... Még több

Észrevételed, kérdésed van?

Csapatunkat hobbi és intenzív szinten sportolók is alkotják. Így mi is átéltük, milyen kezdőnek lenni egy teljesen új mozgásforma kipróbálásakor, vagy új célokat kitűzve rendszeres sportolókká válni. Nyugodt szívvel írj nekünk, hiszen egy cipőben járunk​!​