Dobogós szereplés

Pár napja már olvashattatok az Innovációs Awardsról. Piri kolleganőm tollából belekóstolhattatok a Decathlon által minden évben megtartott legjobb újítások gálájáról, annak eredményéről és egyik résztvevőjéről. Egy kicsit más irányból közelítem meg a történetet. Hazai pályán mozogva könnyebb lesz, mert igen, volt a legjobbak között egy futó újítás is. Nos, lássuk a medvét.

Piri azt is jól megírta, hogy mi is valójában ez az esemény és mi az a termék, ami megérdemelt egy ezüstöt. Így nem szaporítanám erre a szavakat, kattintás ide és már olvasható is a történet. Most pedig megragadom az alkalmat és bemutatom azt a cipőbe illesztett technológiát, ami szintén jelen volt ezen a gálán és még szép, hogy egy futó termék, egy Kalenji.

A gall tervezők úgy döntöttek, hogy nem adják alább és nem elégszenek meg azzal, hogy ruházatban helyt állnak a futás nem kicsi atlaszán, hanem a futócipő kategóriájában is megalkotnak valami újat, ami még nincs a szaladós piacon.

k-OnlyIgaz, ez a fejlesztés 2 éves tesztelésbe, próbákba és közel 350 futóval is szaladásra késztetett ötlet eredményeként jött napvilágra. A futókat próbálták a lehető legváltozatosabb lábtartás alapján összegyűjteni, így a nem gyakori szupináló (kifele dőlő láb) lábakkal megáldottakkal is tesztelték, hogy valós kép alakuljon ki a polcokra készülő cipőről. A K-Only névre hallgató, két fajta Kalenji cipőbe (SD, LD) beépítet technológia a különböző lábtartások formáját veszi fel és így válik minden fajta lábállásra használható közép- hosszú távú cipővé.

De ez még nem minden! A harmadik, azaz bronz érmes K-Only-ban ugyanis a korábban még okkal fejlesztésért kiáltó hab szivacs is változott. Ahogy a korábbi posztban, az Eliorunnal kapcsolatban is említettem, ez a habszivacs 30%-al jobb becsapódás védelmet biztosít. Ezt személyes tapasztalatból is megerősíthetem: ritka nagyot ugrott a korábbi modellekhez képest a kényelem és ütéscsillapítás.CuG9sugW8AIxMTO

Amit még igazán fontos az eddig említettek mellett kijelenteni, hogy egy drasztikusan befele, vagy éppen kifele dőlő (fehér holló) lábnak nem garantálja azt a cipő, hogy olyan tartást adjon, mint egy teljes, speciálisan kialakított boltozat. Ez tény.

Ám akinek a normál cipő éppen azt a piros vonalat súrolja, ahol már valami nem teljesen normál, érdemes elgondolkodni, hogy ez beválhat.

Zárásnak egy-két link az említett termékekről: az SD, ami középtávra, de gyors futóknak akár maratonra is ajánlott, míg az LD hosszabb távokra tanácsolt és stabilitásban, ütés csillapításban kifejezetten erős futócipő.

Dimény Zsolt

Dimény Zsolt

Azért ragadtam képzeletbeli tollat, hogy leírhassam nektek Zsoca és a világ futásbirodalmának történeteit! Szeretném átadni a szaladásban megtalált sportélményeimet, tapasztalataimat... Még több

Észrevételed, kérdésed van?

Csapatunkat hobbi és intenzív szinten sportolók is alkotják. Így mi is átéltük, milyen kezdőnek lenni egy teljesen új mozgásforma kipróbálásakor, vagy új célokat kitűzve rendszeres sportolókká válni. Nyugodt szívvel írj nekünk, hiszen egy cipőben járunk​!​