Ízletes cipőajánló

Épp cipőtesztet végzek. A következő váltó fél-maratonomra készülve, a napi kb. 10 km-et ebben szaladom és figyelem, tárolom az infókat. Mivel a sérülésemből vissza-vissza téblábolva nem vállalok oly merészen nagy távokat, tökéletes tesztalanynak bizonyul. Na de, melyik cipőről is van szó? Kattintás tovább és kiderül. Allez!

kalenji eliorun

Eliorun futócipő hobbi futáshoz

A fenti beharangozóban szereplő ElioRun névre hallgató cipőről annyit kell tudni, hogy egy kifejezetten Jogging kategóriába sorolt “jármű”.
Egy 5-10 kilométeres átlagos, stressz levezetésre vagy éppen futkosásra kiválóan alkalmas darabról beszélünk. Szóval munka vagy csak úgy délután/este elmegyek kocogni egyet a városba címre lett kitalálva, megálmodva.

Kalenji futócipő hobbi futáshoz

Ami a korábbi modellekhez képest változott, az a talp összetétele. A habszivacs tartalmát tovább fejlesztették a franciák, amivel az ütéscsillapítás 30%-kal jobb lett és maradt a sarok részben a Kalenji ütéscsillapító technológiájának a csúcsa, a K-Ring – a Fánk.
A talpon (fenti kép) több barázdát hoztak létre  sokféle irányba, X-eket képezve, ami a dinamizmushoz, a gördülékenyebb használathoz nem keveset segít.

Kalenji futócipő hobbi futáshoz

De amit személy szerint kiemelhetek, és amit a napi futásaim során eddig megízleltem, hogy 2 db habcsókot “cipelek”. Lefordítva: nem nagyon érzem, hogy lenne valami is a lábamon.
Ezáltal a napi dinamizmus edzésemet teljesen lefedi.

További elemeket nézve, a felső anyagrészen is történt változtatás. A mesh (hálós) anyag összetétele is jobb lett. A főszereplőnk ezáltal a jobb szellőzés irányába nagyot ugrott. Az új, vékony, megduplázott mesh anyag sokkal jobb szellőzést biztosít, mint a korábbiak. Egy régi, bölcsnek vélt mondással élve, néha a kevesebb több. #aktuál

kalenji 2016

Eliorun 2016

A tapadásra, ütéscsillapításra, tartásra és kényelemre még nem pontoznék, mert ahogy a bevezetőben megemlítettem, “tesztelem” jelenleg.
A választék, a folyamatos fejlesztések útján alakul (pl. a fekete szín is felütheti a fejét), de ami biztos, az az almazöld, eper és a mályva kék (uraknak).

Jó futásokat, és ne feledjétek: #futniYO.

Kép forrás: behance.com/benjaminpauchet

Dimény Zsolt

Dimény Zsolt

Azért ragadtam képzeletbeli tollat, hogy leírhassam nektek Zsoca és a világ futásbirodalmának történeteit! Szeretném átadni a szaladásban megtalált sportélményeimet, tapasztalataimat... Még több

Észrevételed, kérdésed van?

Csapatunkat hobbi és intenzív szinten sportolók is alkotják. Így mi is átéltük, milyen kezdőnek lenni egy teljesen új mozgásforma kipróbálásakor, vagy új célokat kitűzve rendszeres sportolókká válni. Nyugodt szívvel írj nekünk, hiszen egy cipőben járunk​!​