Királyi futam Fehérváron

Hoztam egy kisebb élmény cunamit a II. CEP Fehérvár Félmaraton futásról. Oly rég szaladtam versenyszerűen. Oly rég éreztem a libabőrt attól, hogy milyen fantasztikus hangulata tud lenni egy több száz futást szerető ember társaságában nekiszaladni egy adott távnak. Végre megszakadt a szenvedésem és jött egy királyi futam, a II. CEP Fehérvár Félmaraton.

A királyi városban megrendezett futóverseny pikantériája az volt, hogy egy hatalmas vihar miatt április végéről elhalasztották a rajtot augusztus 7-re. Ami számomra még inkább boldogító volt, hogy akkoriban sérülésben vergődtem… Most viszont lábadozva, edzésekhez visszatérve ajándék volt ez a versenyszerű tréning.

Félmaraton Fehérváron

Zsoca és Csilla a verseny után

Mivel a Decathlon országosan támogat kisebb-nagyobb futóversenyeket, e fehérvári esemény sem volt kivétel. Így adott volt, hogy nem csak páran, hanem tucatnyi kék vértes munkatárs álljon rajthoz – váltóban vagy éppen egyéniben. Apropó, a váltó! Én is ezen verziót választottam. Elsőre hárman terveztük a 21 km-es távot “felfalni”, de végül a trió odalett… és kénytelenek voltunk Csilla kolleginával (kép) a teljes távot abszolválni. Nos, ő kemény volt és azt mondta legyen, fut 14-et, én maradtam a 7-nél.

A verseny napja

A verseny napján, azaz ezen az első augusztusi vasárnapon sikerült bal lábbal ébredni. De aztán, egy kis motivációs hadviseléssel és a közös, mókás utazással hamar rendbe raktam, raktuk a hangulatot. Laza, gyors becsekkolás és kineziológiai ragasztgatások után lehetett már fejben kiméregetni a kilométerre formált haditervet.

Délután 5 órakor puffant a rajtpisztoly, így volt újdonság, mert az általános és leggyakoribb a reggeli eseményekhez képest történelmi volt ez is. A lágynál valamivel erősebb szellővel és kellemesnek mondható 25 fokos “melegben” RITKA JÓL éreztem a #futniYO állapotot. Nem gondoltam volna, hogy ennyire fekszik ez az időpont, igaz -5 fokkal tuti, hogy tökéletes szót használnám. Hasonlított a szokásos estefelére, munka utánra rakott edzéseimre, csak azt megtízszerezve.

Szervezés

A szervezés kalapot emelő szintű volt, ugyanis 2 kilométerenként akadt frissítő pont, plusz hangulatosan bevitték a mezőnyt Fehérvár belvárosába is, ahol az éppen vasárnapi sétájukban lévő emberek ámulatában és azok (néhányuk) szurkolásával szaladhattál a célod felé. Nekem átjött. Nagyon is.

Ezen élményt, futást lezárva annyit mondhatok, hogy nem véletlenül kapok oly tanácsokat, hogy egy felkészülési periódusba nem rossz dolog berakni pár versenyszituációs edzés-távot. Igaz, mértékkel. Lehetőleg tényleg 1-2 legyen az a pár.

Köszönöm, avagy a többi Decathlonos Team-ben lévő futó nevében is írhatom, hogy Köszönjük Fehérvár! Király futam volt!

Dimény Zsolt

Dimény Zsolt

Azért ragadtam képzeletbeli tollat, hogy leírhassam nektek Zsoca és a világ futásbirodalmának történeteit! Szeretném átadni a szaladásban megtalált sportélményeimet, tapasztalataimat... Még több

Észrevételed, kérdésed van?

Csapatunkat hobbi és intenzív szinten sportolók is alkotják. Így mi is átéltük, milyen kezdőnek lenni egy teljesen új mozgásforma kipróbálásakor, vagy új célokat kitűzve rendszeres sportolókká válni. Nyugodt szívvel írj nekünk, hiszen egy cipőben járunk​!​