Az XT5 típusú kirándulás

Alig egy hete Erdélyország szívében, Székelyföldön tartózkodtam, ahol sikerült egy kisebb terepes kirándulást összehozni. A fenséges dombok tengerében egy Kalenji terepcipő volt a társam a megtett kilométereken.

Alig egy hete Erdélyország szívében, Székelyföldön tartózkodtam, ahol sikerült egy kisebb terepes kirándulást összehozni. A fenséges dombok tengerében egy Kalenji terepcipő volt a társam a megtett kilométereken. Hát, az XT5 típusú túra kiválóra sikeredett.

Kalenji XT5 terepfutó cipő

Kalenji XT5 terepfutó cipő

Székelyföldi dombok

Biztosan sokan tudjátok, vagy hallottátok hírét, hogy Székelyföldön a váratlan szintemelkedésekkel teli dombok, hegyek bőségesen fellelhetőek. Így nem kérdés, hogy kiváló terepfutásra alkalmas a fenyvesekkel tarkított Keleti Kárpátok.
Mivel egy futónak az ilyen lehetőség-ek olyan, mint a 2-t fizet 3 kap akció… kihagyhatatlan! Futó-cipőt ragad, s uzsgyi. Nos, szerénységem is így tett és felvettem az én Kalenji Kiprun XT5-ösöm, hogy megfussam ezt természeti csodákkal teli paradicsomot.

Korábban a dél-francia dombokon járt hasonló terepen ez a cipellő, ugyanis idén januárban ott próbálgattuk, teszteltük. Most viszont csekély, majdnem 2 ezer kilométerre vájtak az XT5-s 6 mm-es barázdái a köves, földes talajba.
Első km-ek még lazább egyeneseket, régen használt, anno mezőgazdasági tevékenységekre nem kicsit fontos utakon szedtem a lábaim – egyébként kiváló ösvényt, úgymond terepes viszonyt adva ezzel Zsocának.
Majd jött a keményebb, váratlanul kb 500 méteres azonnal emelkedő szintek, ahol már készítgettem, próbálgattam a víztáskám új innovációját. Voltak itt aztán kemény szakaszok, ahol igazán elkeltek a tapadásban kiválóan vizsgázó cipő erősségei.

Na meg, 7km-nél kisebb fáradás már felüti a fejét. Ám van megoldás, van utánpótlás, ott a zsebedben egy kis Aptonia gél, ami azon nyomban segít, hogy a megfelelő energia pótlást adj magadnak és a gyors felszívódásnak köszönhetően már a következő km-eken érezhető legyen a pozitív hatás.

Kalenji XT5 terepfutó cipő

A fenti képen azt láthatjátok, hogy megpihenek holmi “kisebb” csúcson. Sikerült felérni a célba! A tetőn, fent rámtörő érzésről mit is mondhatnék? Fenséges. Egy kedvelt sport eredménye a csúcson fantasztikus.

Mindig is aszfaltos szaladó voltam, de ismét adott egy olyan érzelmi löketett ez a kb 13-14 km-es terepfutás. Tudjátok, ez olyan mint egy kedves lány, aki elsőre talán nem kelti fel az érdeklődésed, ám aztán napról napra érzed magadban a bizsergést, hogy kénytelen leszel elhívni egy kávéra;)

A legvégső szavaim pedig a gall minőségé, ugyanis a Kalenji XT5-ös megadta a kellő tapadást. A tartással is minden rendben volt. Az ütéscsillapítása is megfelelt. Szóval, nincs véletlen, okkal kapta Franciaországban a futók tesztjén Európa legjobb terepcipőjének járó díját.

#terepenisfutniYO #allezKalenji

Dimény Zsolt

Dimény Zsolt

Azért ragadtam képzeletbeli tollat, hogy leírhassam nektek Zsoca és a világ futásbirodalmának történeteit! Szeretném átadni a szaladásban megtalált sportélményeimet, tapasztalataimat... Még több

Észrevételed, kérdésed van?

Csapatunkat hobbi és intenzív szinten sportolók is alkotják. Így mi is átéltük, milyen kezdőnek lenni egy teljesen új mozgásforma kipróbálásakor, vagy új célokat kitűzve rendszeres sportolókká válni. Nyugodt szívvel írj nekünk, hiszen egy cipőben járunk​!​