Miért is jó az a bizonyos ……doboz?

Mindenkinek más az elképzelése a szállítással kapcsolatban. Számomra a kutyák biztonsága a legfontosabb, így nem meglepő hogy szinte már az összes módszert kipróbáltam: legyen az kutya biztonsági öv, rács, vagy akár kutyadoboz

Emlékszem a második kutyusomra, egy gyönyörű arany színű angol coccer spániel, akit születésnapomra kaptam.

4_1

Csak úgy, mint sokan mások, gyerekként kezeltem és mikor beraktam a kocsiba a kényelme volt a szempont, a pihe puha fekhely, na meg persze volt biztonsági öve is, amibe egyszer kétszer bele is akadt.

Sajnos nagyon felkavarodott a pocakja, amikor mentünk az edzésre, majd jött a jól bevált autótakarítás.

Az edzőtársak javaslatára vettem meg neki az első kutyaszállító boxot, persze egy kicsit nagyobbat a kelleténél, nehogy szűkös legyen neki. Eszében sem volt bemenni, mert igen csak kényelmes volt neki a kipárnázott ülés, így valamit ki kellet találnom hogyan is imádkozzam be az új szállító dobozba. Felvittem a lakásba és csak bámultunk egymásra mi is fog most történni. Hát semmi jó. A coccerek nagyon híresek a makacsságukról és én ezt csak meg tudom erősíteni. Egy kivételével mindent megpróbáltam: jutalom, játék, dicséret, még az erőszakot is.  Egy fajta közelharcot vívtam, de engem sem az engedékenységemről ismertek.

Meg úgy voltam vele, hogy „én vagyok a gazdád”. Így hát szétszedtem a dobozt és az alját otthagytam a szoba közepén és vártam a vacsoraidőt, hogy hátha majd akkor. A vacsiját beraktam a doboz aljába, ami ott is volt 2 órán keresztül érintetlenül… és még egy dologról híresek a spánielek: a hasukról. És ekkor a csoda megtörtént: bement, evett, majd elszenderedett benne. Nagyon megdicsértem és attól fogva nem volt gond a dobozzal.

Nem teljesen értettem kezdő kutyásként, hogy miért jó a kutyaszállító box, hiszen be van zárva szegény, majd a rendezvények alkalmával körülnéztem és csak mosolyogtam, mert a sok házi kedvenc pórázon ugrálva egymást hergelve ugatott és türelmetlenkedett, ezt viszont ráragasztva a gazdikra, nem sok jó sült ki a dologból.

Az én kis Afroditém meg a pihe-puha dobozában pihent a játékai között és csak akkor hallatta a hangját, ha egy másik szőrmók közvetlen a doboz előtt szaladt el utána a gazdájával.

Akkor értettem csak meg igazán, hogy miért is jó az a bizonyos doboz, még ha be is van oda zárva a szeretett kutyusom: biztonságot nyújt neki nem csak az autóban, így sokkal nyugodtabb és kiegyensúlyozottabb.  Na meg persze a kocsi takarítást is megspórolom.

4_2

A Decathlon is gondol a kutyák biztonságára, itt találtok pár kutyaszállító boxot, amiket szívből ajánlok:  http://www.decathlon.co.hu/1499-kutya-szallitasa

Koncz Andrea

Koncz Andrea

Koncz Andreának hívnak, 32. éves vagyok, 2 gyerkőc és 4 kutya anyukája. Amióta az eszemet tudom mindig érdekeltek a sportok... Még több

Észrevételed, kérdésed van?

Csapatunkat hobbi és intenzív szinten sportolók is alkotják. Így mi is átéltük, milyen kezdőnek lenni egy teljesen új mozgásforma kipróbálásakor, vagy új célokat kitűzve rendszeres sportolókká válni. Nyugodt szívvel írj nekünk, hiszen egy cipőben járunk​!​