A szó jelentése: tevékeny, ügyes, fürge

Kinek való az agility? Mindenkinek! Hiszen... Leköti a kutyák fölös energiáit, növeli fegyelmezettségüket (játszva tanulnak), fejleszti koncentráló készségüket és kitűnő izomzatot, kondíciót biztosít számukra.

Az agility egy olyan kutyás sport, amely minden kutyafajta számára nyitott: társasági kutyák és keverékek számára egyaránt.

A szó jelentése: tevékeny, ügyes, fürge.

Egy angol úriember, aki lovakkal díjugratott, gondolta kipróbálja a kutyáival is. Célja eleinte a produkció és a szórakoztatás volt, később nőtte ki magát versenysporttá. Egy pálya 15-20 akadályból áll, amelynek sorrendjét a bíró határozza meg, így útvonala mindig különböző. A verseny végén értékelik az egyes köröket, az értékeléskor elsősorban a hibaszám számít, a gyorsaság csak másodlagos szempont.

Kinek való az agility? Mindenkinek! Hiszen…

  • leköti a kutyák fölös energiáit, növeli fegyelmezettségüket (játszva tanulnak),
  • fejleszti koncentráló készségüket
  • és kitűnő izomzatot, kondíciót biztosít számukra.

Az sem elhanyagolható szempont, hogy egy-egy agility tréning után békésen szundikálva terül el otthon kedvencünk, valamint séta közben is könnyebb vele megtalálni a hangot.

Ebben a sportban érdekes, de a kutya mérete nem számít, a kutya magasságától függően határozzák meg, hogy milyen magas akadályt kell átugrania. Eszerint 3 kategória van:

  • mini  (35 cm marmagasság alatt)
  • midi (35-43 cm marmagasság között)
  • maxi (43 cm marmagasság felett)

A sport nem igényel sok kelléket sem. Hozzávalók: Egy vagy több kutya, egy kényelmes öltözet, amit nem sajnálunk, jutalomfalat és játék.

Nektek mi volt az első lecke a kutya suliban?

Koncz Andrea

Koncz Andrea

Koncz Andreának hívnak, 32. éves vagyok, 2 gyerkőc és 4 kutya anyukája. Amióta az eszemet tudom mindig érdekeltek a sportok... Még több

Észrevételed, kérdésed van?

Csapatunkat hobbi és intenzív szinten sportolók is alkotják. Így mi is átéltük, milyen kezdőnek lenni egy teljesen új mozgásforma kipróbálásakor, vagy új célokat kitűzve rendszeres sportolókká válni. Nyugodt szívvel írj nekünk, hiszen egy cipőben járunk​!​