10 dolog egy edzőkörre

Egy edzőkörön igyekszünk minimalizálni a magunkkal cipelt súlyt, de ha a hasonló eseteket el szeretnénk kerülni, egyszerűen elengedhetetlen, hogy plusz grammokat, dekákat adjunk felszerelésünkhöz. Listámból kedvetek szerint válogathattok hasznos útitársakat.

Defekt az országúton két világvégi falu közt, 70 kilométernyi senkiföldje a legközelebbi szervizig… porszáraz kulacs, éhségtől káprázó szemek, erőtlen lábak… ismerős szituációk?

Egy edzőkörön igyekszünk minimalizálni a magunkkal  cipelt súlyt, de ha a hasonló eseteket el szeretnénk kerülni, egyszerűen elengedhetetlen, hogy plusz grammokat, dekákat adjunk felszerelésünkhöz. Listámból kedvetek szerint válogathattok hasznos útitársakat.

  1. Kulacs/ivózsák

Mindkettőnek van létjogosultsága. Országúton ritka a zsákos sporttárs, egy nyeregtáskányi tárhely elég lehet mindenkinek. Vastag gumival járva a hegyeket-erdőket viszont hasznos, ha egy zsákba zsúfoljuk a civilizációtól távol fellépő problémáinktól mentesítő zsebműhelyt.
Válasszuk bármelyiket, mindig annyi folyadék legyen nálunk, amennyivel a legnagyobb hőségben is kibírjuk a legközelebbi vízvételi pontig.

  1. Zsebszerszám

A multitool a kerékpárosok svájci bicskája. Nélküle elindulni kalandor természetre vall. A legtöbb darabon fellelhetőek a leggyakoribb imbuszfejek, phillips és egyenes fejű csavarhúzó, igény szerint láncbontó… persze, aki képes az ujjaival meglazítani-meghúzni egy esés miatt elferdült stucni csavarjait, az bátran  sprórolja meg ezeket a grammokat.

  1. Abroncsbontó

Gyermekkorunkban csavarhúzóval vettük rá a sztriptízre kerekünket, manapság 2-3 egymásba illeszthető műanyag célszerszám biztosítja abroncsunk károsodás nélküli eltávolítását. Az üvegszálas kivitel örök darab.

  1. Pótbelső, foltkészlet

Sétáltatok már haza 30+ kilométerről az útpadka kavicsán csikorgó stoplival, esetleg cipőnként másfél kiló erdei sarat/avart begyűjtve? Kifejtenem gondolom felesleges, miért fontosak ezek.
A foltkészlet kis helyigényű, a pótbelső bíbelődésmentes megoldást kínál. Türelem és kézügyesség függvényében ajánlom. Jómagam, a picit nagyobb magunkkal vitt súlyra és otthoni foltozásra voksolok.

  1. Kézipumpa

A defektszerelés elengedhetetlen kelléke, amennyiben nincs a tüdőnk helyén kompresszor-implantátum. Vázra szerelve helytakarékos megoldás, viszont zsákban hordva, szárára néhány menet powertapet tekerve, ez alá pár gyorskötegelőt szorítva kiélhetjük a bennünk rejlő MacGyvert.
Alternatívaként szóba jöhet a CO2 patronnal működő kütyü, mely tömlő nélküli rendszerek esetén egyenesen megkerülhetetlen.

  1. Plusz ruhadarabok

Ultralight széldzseki, kar és lábmelegítő, bármi, amit változékony időjárás esetén, esetleg hosszabb lejtőzés előtt magunkra húzhatunk.

  1. Szemüveg

Tekerés közben szemünket olyan hatásoknak is kitesszük, melyek el tudják rontani a szórakozásunkat. Szemből tűző nap, jeges szél, kamikaze ízeltlábúak… a cserélhető lencséjű darabokkal minden fényviszonyhoz alkalmazkodhatunk.

  1. Harapnivaló

Energiaszeletek, banán, zselék… korgó gyomorral nem tekerünk. A hagyomány szerint a magyar bringás a szalámis szendvicstől megy a legjobban.

  1. Pénz

Állítólag pár helyen képesek pénzt kérni élelmiszerért cserébe… Ha hosszabb kört vállalnánk, és étvágyunk nagyobb annál, amit két, mezzsebbe csúsztatott banánnal csillapíthatunk, de éthordót sem szeretnénk magunkkal vinni, pár bankó határozottan hely és súlytakarékos megoldás.

  1. Telefon

Navigáció, útvonaltervezés, sportalkalmazások, időjárás-előrejelzés… és még telefonálhatunk is vele. Ha minden kötél  szakad, és az eddig felvázolt túlélőkészlettel sem biztosított a hazatérés, mindig jól jön, ha segítséget hívhatunk a semmi közepén.

A lista folytatódhatna a végtelenségig, se szeri, se száma a hasznos kütyüknek.
Várom a saját megoldásaitokat a kommentekben!

 

DSC_0060

Nagy Gábor

Nagy Gábor

Gyermekkoromban megérintett a forgó kerekek giroszkópikus hatása , a kétezres évek közepe óta pedig inkább életmódnak tekintem a bringákhoz fűződő... Még több

Észrevételed, kérdésed van?

Csapatunkat hobbi és intenzív szinten sportolók is alkotják. Így mi is átéltük, milyen kezdőnek lenni egy teljesen új mozgásforma kipróbálásakor, vagy új célokat kitűzve rendszeres sportolókká válni. Nyugodt szívvel írj nekünk, hiszen egy cipőben járunk​!​