Az Agilityhez nem kell más, mint egy kis elhatározás…

Ez a látványos sport nem szól másról, mint a kutya és a gazdija közötti kapcsolatról és bizalomról.

…és persze egy házi kedvenc, akivel ki lehet próbálni a sportot.

Na de kezdjük az elején.

Az első és legfontosabb, hogy válasszátok ki azt a kutyaiskolát ahol tartanak agility edzéseket. Sok kutyaiskolában elvárás az alap engedelmesség és a kutyával való jó kapcsolat. Minél fiatalabb a kutya, annál könnyebben szocializálódik.

Ez a látványos sport nem szól másról, mint a kutya és a gazdija közötti kapcsolatról és bizalomról. „Vajon megcsinálja a kutyám, amit szeretnék?” –teszik fel sokan maguknak a kérdést és biztosíthatlak benneteket, hogy meg fogja csinálni, ez csak jutalom kérdése. És itt álljunk meg egy percre, mit jelent a jutalom egy kutyának? Minden kutya más és más: az egyik szereti a hasát, a másik a játékot és nem utolsó sorban a dögönyözés is a jutalmazások közé tartozik.

Vegyétek tehát a puttonyt, a kutyust és a nasiról meg a játékról se feledkezzetek meg. Találjatok ki egy varázsszót, amit ha meghall a kutyus egyből felkapja a fejét, hiszen a sportos játékhoz kapcsolja. Nálam ez a kutyasuli J

Ha ezek megvannak, akkor irány a pálya és az agility dog! Az első alkalommal csak szoktassátok a négylábút, hogy ne ijedjen meg az akadályoktól és próbáljátok meg rávenni, hogy együttműködjön és már jöhet is az első akadály, a kúszó.

Ha ezt elfogadtatjátok velük, máris nyert ügyetek van. Előnyben vannak azok, akik már korábban jártak kutyaiskolába, hiszen ezeknek a kutyáknak ez már ismerős lesz és máris jöhet mögé egy hopp!

Ne aggódjatok, ha az izgatott kis házi kedvenceitek az első alkalommal nem teljesen úgy viselkednek, mint amit elvárnátok tőlük. Hagyjatok nekik időt, hogy megszokják az új környezetet és helyet, ahol látványosan és szabadon tudnak önfeledten rohangálni és ugrálni. Vigyázzatok, hogy ne vegyétek el a kedvét a játéktól.

agilityhez-nem-kell-mas-2

Koncz Andrea

Koncz Andrea

Koncz Andreának hívnak, 32. éves vagyok, 2 gyerkőc és 4 kutya anyukája. Amióta az eszemet tudom mindig érdekeltek a sportok... Még több

Észrevételed, kérdésed van?

Csapatunkat hobbi és intenzív szinten sportolók is alkotják. Így mi is átéltük, milyen kezdőnek lenni egy teljesen új mozgásforma kipróbálásakor, vagy új célokat kitűzve rendszeres sportolókká válni. Nyugodt szívvel írj nekünk, hiszen egy cipőben járunk​!​