Sportolóink válaszolnak

Tedd fel Te is kérdésed! Az elküldött üzenetet 3 napon belül megválaszoljuk oldalunkon.

Szép napot! Görögország, Mytikas felmászásra milyen lábbelit javasoltok? Inkább cipő, vagy inkább bakancs? Tudnátok ajánlani? A terep sziklás, kicsit technikás, meredek szakadék. Vannak már lábbelijeim, de ezeket csak belföldön, illetve 1500 méter körül használtam.

Kedves Niki!

Sziklás, egyenetlen, technikás terepre egyértelműen bakancsot javaslok.  Én a helyedben ezeket a modelleket választanám:
Ne tévesszen meg hogy a korlátozott felhasználás termékjellemzőnél “HEGYMÁSZÁSHOZ NEM MEGFELELŐ” jelölés szerepel. Ez arra vonatkozik hogy félautomata hágóvas nem szerelhető rá, illetve nem bélelt annyira hogy hóhatár felett is lehessen használni. A kiválasztott hegyen nyáron egyik sem szempont, így beválnak majd neked.
Jó sportolást!
Benedek, Decathlon Sziklamászás online termékmenedzser

Kedves Decathlon! Olyan kérdésem lenne, hogy kislányomnak biciklit szeretnénk vásárolni.Eddig 10-est használt, és most a 14esben gondolkodtunk. 4éves, viszont 103cm. Néztem a tanácsokat a bicikli vásárlás esetén, de nem tudom, hogy 14 v.16-os kellene neki. Köszönöm. Anita

Kedves Anita!

Azt ajánljuk, hogy a kislány magassága alapján válasszatok kerékpárt. Ez a bringás útmutató ebben segít. Ha ezt követően is hezitálnátok, akkor érdemes az áruházban kipróbálni a két méretet és alapján dönteni.

Nagyszerű közös bringázásokat kívánok Nektek!

Marianna, Decathlon Blog

 

Kedves Decathlon! Várható-e, hogy a “Decathlon Coach” mobil alkalmazásban az edzéseknél ki lehet majd választani a tájfutást (jelenleg nincs a sportnak önálló piktogramja az edzések szerkesztésénél)? Válaszotokat előre is köszönöm. Tamás

Kedves Tamás!

A tájfutásra vonatkozó fejlesztés nem várható a közeljövőben. Jelenleg a futás sport érhető el az app részeként, illetve júliustól a “fast tracking” opció. Bízunk abban, hogy ez utóbbi mód alkalmas lesz részedre a tájfutásoknál.

Jó sportolást kívánok Neked!

Zita,  digitális projekt vezető

 

Szia! Egy olyan kérdésem lenne, hogy meg tudom-e úgy vásárolni bármely Decathlon áruházban vett kerékpárt, hogy kitolom az üzletből és én már azzal is mennék haza? Dani

Szia!

A Decathlon áruházakban csak úgy tudsz vásárolni kerékpárt, hogy azt menetkész állapotba hozzuk részedre a vásárláskor. Miután kiválasztottad az üzletben a bringát, a kollégáink átnézik, beállítják. Ha választasz hozzá kiegészítőt akkor azt felszerelik és már haza is tekerhetsz vele!

Jó bicajozást kívánok!

Dani, Kerékpározás blogíró

Szia! Triban 520 országúti kerékpárt néztem ki. Alacsony és túlsúlyos vagyok. Az xs méretű hány kilóig terhelhető ? Nem szeretnék felnin utazni, ha lelapul a gumi alattam. Később túrázni is használnám. Van kompatibilis csomagtartó hozzá? Köszönöm válaszod!

Szia!
Hivatalosan minden felnőtt kerékpárunkra igaz az, hogy a kerékpár + kerékpáros súlya nem haladhatja meg a 120 kg-ot. A gumival teljesen más a helyzet: annak fajtájától függ, hogy mekkora nyomást lehet belefújni. Némelyiket 7-8 barig, de van olyan amit 10, akár 11 barig is fújhatunk. A Triban 520-as kerékpáron egy 25mm-es külső van, amelyet 7 barig lehet felfújni. Sajnos nem tudom megmondani, mennyire lesz lapos a gumi miután ráül. Ha nagyon lapos lesz, ki lehet cserélni egy szélesebb, keményebbre fújható külsőre, erre a felni teljesen alkalmas lesz.

Üdvözlettel:

Dani, Kerékpározás online sport menedzser

Sziasztok! Kérdésem klettersteiggel kapcsolatos. A pihenőszárról sehol semmi infót nem találtam. Praktikus hossza mennyi? (A 60 cm.soknak tűnik.) Hogyan jó rögzíteni a beülőhöz? Sima kötéssel? Egyáltalán miért oda kössem, miért ne pl.a kantár Y felőli hurokrészébe? Így még csillapítást is adna beleesés esetén. Előre is köszönet a válaszokért, további sikereket! István

Kedves István!

Pihenésre kétféle megoldást tudok javasolni.

Első lehetséges megoldás:
Amennyiben a via ferrata kantár rendelkezik az energiaelnyelőn hevederrel, úgy oda egy megfelelő teherbírású csavaros karabiner akasztásával, vagy pihenőszárral és karabinerrel tud pihenni. Ennek a praktikus hossza kantártól és a karabinertől függ.

A választékunkban megtalálható, az energiaelnyelőn hevederrel rendelkező, Simond Vitalink kantár + Simond D 3000 karabiner közös, praktikus hossza a beülőtől számítva, körülbelül 38-40cm.
A másik, a választékunkban elérhető, szintén az energiaelnyelőn hevederrel rendelkező kantár, PETZL SCORPIO vertigo kantár + Simond Rocky karabiner közös, praktikus hossza a beülőtől számítva, körülbelül 32-34 cm.  Természetesen más karabinerrel és más kantárral ezek a hosszúságok eltérhetnek.

Második lehetséges megoldás:
Amennyiben a via ferrata kantár nem rendelkezik az energiaelnyelőn hevederrel, úgy a beülő központi hevederére kell kötni a csőhevedert/ pihenőszálat. Ennek praktikus hossza nem sokkal csökken beülő központi hevederére való kötést követően, így amennyiben egy 60 cm hosszúságú pihenőszálat használ, annak praktikus hossza csupán minimálisan pár centiméterrel lesz rövidebb a heveder/pihenőszál eredeti hosszától.

A pihenőszár és a kantár megfelelő bekötését a kantár csomagolásán találja.

Ahogy ezt eddig is tetted, a via ferrata túra előtt mindenképpen alaposan tájékozódj az alapvető szabályokról, hasznos lehet egy szakértő által vezetett túrára elmenni.

Ákos, Sziklamászás online sport menedzser