Szép Alexandra

Rúdsport

Rúdsport, rúdtánc, rúdfitnesz… Az egyik legmegosztóbb sport hazánkban. Igen, sport, a maga nehézségeivel, kihívásaival, sikerélményeivel, kudarcaival.

2 és fél éve ragadott magával ez a sokoldalú, csodálatos mozgásforma, amit teljesen nulláról indulva, mindenféle sportos múlt nélkül kezdtem el. Nem voltam hajlékony, erős, kitartó, türelmes és nem volt semmi önbizalmam, de titkon arra vágytam, hogy egy nap táncos vagy légtornász leszek. Azért vágtam bele végül, hogy kilépjek a komfortzónámból és bebizonyítsam magamnak, hogy igenis elérhetem az álmaimat.

A saját testsúlyos edzés és az akrobatika szerelemgyereke ez a csoda, amit a sportomnak nevezhetek. Olyan mozgásforma, ahol feszegetheted a határaidat, kiélheted a kreativitásod új trükkök és kombinációk kitalálásával, ahol mindig van egy újabb cél, ami motivál.

Hadd osszam hát meg Veled, utazásomat a rúd világa körül!

Amennyiben tanácsra van szükségetek a rúdfitnesszel kapcsolatban, személyesen a Velence Korzó Decathlon áruházban találhattok meg.

Velence, napsütés – Helló nyár!

Van, hogy olyan környezetbe, olyan helyzetbe kerül az ember, hogy részben, vagy egészben le kell mondania valamilyen hobbijáról. Nos, én is így jártam pár héttel ezelőtt. Ez azonban nem azt jelenti, hogy tétlenül üldögélek és várom, hogy a helyzet megoldja saját magát. Induljon a kaland!

Tovább olvasok

Bizalom és önbizalom – duóban szép az élet!

Bizalom és önbizalom, a duós rudazás mozgatórugója. Ugyanúgy, mint bármely kapcsolatban, itt is ezen alapszik minden. Lehetsz jó, lehet jó a társjelölted, de a siker nem ezen múlik. Ahhoz, hogy biztonsággal végre tudj hajtani egy duó elemet, összekötést vagy akár egy egész koreót valakivel, ahhoz bíznod kell benne és persze magadban is.

Tovább olvasok

Beltéri játszótér: nem csak a nagyoknak!

Mire gondol egy gyerek, ha húzódzkodót, bordásfalat, rudat, tornaparkot, korlátokat lát? Egy hatalmas játszótérre, tele különböző mászóalkalmatoságokkal! Neki ez még csak nem is sport, inkább kellemes időtöltés. Sok-sok érdekesebbnél érdekesebb feladatot lát benne, amivel versenghetnek egymással, önmagukkal, bemutathatják a szülőknek, milyen ügyesek és mindezt úgy, hogy nekik ez csak "játék".

Tovább olvasok

Csúszol? Gyere megmutatom, hogyan lehet belőled is Pókember!

“Nem nekem való ez a sport! Nem sikerül semmi! Hogy megyek így versenyre?” Mindenre van megoldás, csak keresni kell! Minden rudas tudja, milyen szeszélyes is tud lenni kedvenc sportszerünk. Egyszer tapad, máskor csúszik. Befolyásolja a páratartalom, a hőmérséklet és a bőrtípusunk sem mindig akar együttműködni vele. Ezért is fantasztikus, hogy kitalálták a magnéziát!

Tovább olvasok

Mélypont

Az élet minden területén vannak hullámhegyek és hullámvölgyek. Van, amikor minden sikerül és van olyan, amikor nem tudod, hogyan tovább. Ilyenkor két dolgot tehetsz: mindent feladsz, amit addig kemény munkával elértél, megválsz a sporttársaktól, elbúcsúzol az élményektől és elengeded az egészet… Vagy egy kicsivel nagyobb erőfeszítéssel ugyan, de újra összeszeded magad és folytatod.

Tovább olvasok