Pető László

Horgászat

A sport mindig is jelen volt a mindennapjaimban. Több sportágat megismertem, vagy épp űztem is, de egy van köztük, amit már egészen kiskoromban elkezdtem és a mai napig hozzátartozik az életemhez: ez a horgászat.

Fiatal korom ellenére elmondhatom magamról, hogy már több, mint 20 éve rendszeresen horgászom. Ha úgy tetszik, beleszülettem ebbe a légkörbe, a családban is sokan űzik, különböző szinteken. Megtanultam, megtapasztaltam miről is szól, és ahogy teltek az évek, egyre több szépségét láttam meg ennek a csodás hobbinak.

A horgászat többről szól, mint ahogy azt sokan gondolják és be is skatulyázzák, mondván: „… csak leülsz egy bot mellé és várod a csodát…”
Folyamatosan lehet fejlődni benne, tanulni és ezáltal egyre nagyobb sikerek is jönnek. Amellett, hogy rendszeresen horgászom, az érdeklődő kíváncsi személyeknek szívesen mesélek a sportról, saját élményekről és igyekszem ösztönözni, elérni azt, hogy alkalomadtán ki is próbálják.

Írásaimon keresztül szeretném megismertetni és megkedveltetni a horgászatot minél több emberrel, ha pedig kérdés merül fel igyekszem minél pontosabban, és érthetően válaszolni, segíteni.

Személyesen a Decathlon hatvani regionális raktárában vagyok elérhető.

Tanul a horgász

Kiállítások, rendezvények? Előszezon, utószezon a horgászatban. Mindig van mit tanulni. Sokszor merül fel a kérdés, érdemes-e kilátogatni a különböző rendezvényekre, amik a horgászattal kapcsolatosak. Személy szerint több szempontból is javaslom, hisz magam is járok ezekre az eseményekre.

Tovább olvasok

II. Decathlon bojlis kupa

Idén is megrendezésre került a céges horgászversenyünk. Ismét 9 csapat vágott neki a megmérettetésnek, természetesen a kollégámmal neveztünk, valamint segítőnkkel, aki az édesapám volt.

Tovább olvasok

A horgászat alapjai – Az első lépések

Megfogtad az első halad? Szeretsz a tóparton lenni? Na igen, de meg kell ám tanulni önállóan elkészíteni a szereléket is. Mert az az igazi horgászat, amikor a saját magad által összeállított felszereléssel, majd a saját készítésű csaliddal fogod meg a halad.

Tovább olvasok